Gastronomie

La Grande Bouffe - Cinema Culinair Amsterdam

What you see is what you eat: synchroon 16-gangen dineren met La Grande Bouffe

Eenmalig, overdadig en volledig synchroon geserveerd — La Grande Bouffe keert terug in Amsterdam! Op donderdag 11 en vrijdag 12 september 2025 presenteert Cinema Culinair een nieuwe editie van zijn meest legendarische film+diner-ervaring: La Grande Bouffe. Zes jaar na de laatste vertoning (in 2017) is het tijd voor een unieke comeback. Bereid je voor op een 16-gangendiner dat precies meebeweegt met de film. Wat je ziet, is wat je eet. Letterlijk.

lees meer
Laphroiag Master Distiller Lewis & Jamie van Heije

Laphroaig en Jaimie van Heije openen nieuw pop-up restaurant in Fort bij Rijnauwen

Na het succes van de uitverkochte editie in Fort bij Abcoude keert Laphroaig dit najaar terug met een exclusief pop-up restaurant op een nieuwe, indrukwekkende locatie: Fort bij Rijnauwen. Vanaf 5 september serveert chef Jaimie van Heije hier een gloednieuw viergangendiner, geïnspireerd op de krachtige, rokerige smaken van Laphroaig single malt whisky.

lees meer
Restaurant GEM

Restaurant GEM. opent op Kasteel Gemert: fine dining in historisch decor

Op 2 juli 2025 opende Restaurant GEM. officieel haar deuren in het monumentale poortgebouw van Kasteel Gemert. Na ruim 30 jaar en twee Michelinsterren in Nuenen slaan chef Soenil Bahadoer en gastvrouw Annu Bachu een nieuw, ambitieus culinair hoofdstuk open.

Fotografie ©Tony Perez

lees meer
Quality Lodgings QL Golf Collectie - Kasteel Engelenburg

QL Golf: waar golf en gastronomie samenkomen

Quality Lodgings heeft QL Golf gelanceerd, een exclusieve collectie van hotels in Europa waar golfplezier en culinaire verfijning hand in hand gaan. Geen grootschalige golfresorts, maar intieme hotels met karakter, waar persoonlijke gastvrijheid en topgastronomie centraal staan. Perfect voor golfers die niet alleen naar de green komen, maar ook willen genieten van rust, comfort en excellente keuken.


lees meer
Nolet Copper Club - Schiedam ©SophievanVeen

Nolet Copper Club opent cocktail experience in Schiedam

Vanaf 12 juni 2025 opent de Nolet Copper Club haar deuren in het monumentale Witte Huis in Schiedam. Deze nieuwe cocktail experience van de beroemde Nolet Distillery biedt bezoekers een unieke mix van historie, vakmanschap en interactie. Van een kijkje achter de schermen tot het shaken van drie eigen cocktails onder begeleiding van Nolets cocktailexperts: dit is geen gewone workshop, maar een zintuiglijke reis door eeuwenoude distilleertraditie.

lees meer
Fort Negen oprichter en eigenaar Maarten Langeslag

Fort Negen via Crisp in heel Nederland bezorgd

Vanaf 16 september 2025 hoef je voor de iconische producten van bakkerij Fort Negen nu eens niet  in Amsterdam-West in de rij te staan, maar kun je deze nu ook door heel Nederland bestellen via de boodschappen-app Crisp. Van het beroemde boeren desembrood en de viral kaassoufflé sandwich tot croissants met amandel-frangipane, romige canelés en zelfs het gloednieuwe Fort Negen receptenboek: de publieksfavorieten zijn tijdelijk verkrijgbaar in de digitale pop-up van Crisp.

lees meer
Image View from entrance Restaurant Azurite Delft

Meesterkok Mario Ridder opent fine dining restaurant Azurite in Delft

Nederland is een nieuwe culinaire hotspot rijker. Met de opening van restaurant Azurite in het Huis van Delft heeft tweesterrenchef Mario Ridder iets neergezet dat in ons land nauwelijks zijn gelijke kent. Niet in Amsterdam of Rotterdam, maar juist in het intieme Delft, waar hij eerder Brasserie en Winebar Lalou opende, laat de mede-eigenaar van CEO Baas van het Vlees, zien er voor fine dining absoluut nog plek is. 24 plekken om precies te zijn. 

lees meer
Picture Sapinca Organic Herb Elixir

Sapinca lanceert groene limited edition: Organic Herb Elixir

Sapinca introduceert Sapinca de Organic Herb Elixir, een krachtige, opvallend groene limited edition drank op basis van wortels, kruiden, planten en vruchten. De blend is zorgvuldig samengesteld en combineert de natuurlijke kracht van botanische ingrediënten met eeuwenoude tradities en kennis van het plantenrijk. Net als de eerdere varianten – Root en Fruit – is ook deze nieuwe creatie biologisch, vegan, 100% natuurlijk en alcoholvrij!

lees meer
Restaurant Alma ©Pieter d'Hoop

Nieuw design geeft sterrenrestaurant Alma frisse allure

In Oisterwijk presenteert sterrenrestaurant Alma een vernieuwd interieur. Chef/eigenaar Wouter van Laarhoven koos voor minder tafels, ruimere opstelling en zorgvuldig geselecteerde designklassiekers. Zo ontstaat een omgeving die culinaire klasse koppelt aan comfort.

lees meer
Emirates

Van bron tot aan boord: Emirates’ culinaire reis met kaviaar

Emirates tilt de kunst van luxe vliegen naar een nieuw niveau met een culinaire traditie die even zeldzaam als verfijnd is: Ossetra-kaviaar in First Class. Reizigers genieten onbeperkt van deze delicatesse, wat het jaarlijkse verbruik met meer dan 30% heeft doen stijgen. Vooral op de route Dubai–Londen is kaviaar immens populair, gevolgd door Parijs, Sydney, Moskou en Bangkok.

lees meer
SEELEITEN Lake Spa Hotel Lago di Caldaro Süd-Tirol

Wijnwandelingen met wellnessfactor: SEELEITEN Lake Spa Hotel

In oktober staat de druif centraal bij SEELEITEN Lake Spa Hotel in Caldaro in Zuid-Tirol. Met het arrangement Wijn.Wandelen.Wellness, te boeken van 19 oktober tot 2 november, ervaren gasten het authentieke Zuid-Tiroolse levensgevoel tussen wijngaard, wijnkelder, wellness en wandelen. 

lees meer
Kasteel Engelenburg - Quality Lodgings

Tijdreizen: logeren bij Kasteel Engelenburg

Het begint al bij de oprijlaan. Rechte bomen, ruisende stilte,
en dan het statige silhouet van Kasteel Engelenburg. In Brummen, aan de rand van de Veluwe, stap je niet een hotel, maar een andere wereld binnen. Een van historie, elegantie en rust


lees meer
Kasteel van Ordingen - Quality Lodgings

Kasteel van Ordingen: grandeur, gastronomie en grenzeloze bezieling

Liefde op het eerste gezicht bestaat. En afgaand op de rijke geschiedenis ben ik lang niet de eerste die als een blok valt voor Kasteel van Ordingen, gelegen in het Belgische Sint-Truiden. Als lid van Quality Lodgings biedt dit vijfsterrenhotel met 32 suites vanzelfsprekend luxe, comfort en culinaire verwennerij. Maar wat het écht onvergetelijk maakt, is de bezieling die overal voelbaar is.


lees meer
Hanzestad Zwolle - culinaire fietsroute

Fietsen en proeven: ontdek Zwolle via de Culinaire Fietsroute

Zwolle presenteert een smakelijke ontdekkingstocht: de Culinaire Fietsroute Zwolle. Deze 45 kilometer lange tocht start bij het Pelserbrugje en voert in ongeveer drie uur langs het Zwolse buitengebied en het Vechtdal. Onderweg verzamel je bij boeren, delicatessenwinkels en makers de ingrediënten voor een vers pastagerecht. Denk aan burrata en pasta bij Piccolini, zuurdesembrood bij Bread Company, groenten bij zelfoogsttuin De Plukkerij en zuivel bij de mobiele melktap Het Rode Huis.

lees meer
FORMULA 1 Dutch Grand Prix 2025 Afterparty bij Nela Amsterdam ism Belvedere

FORMULA 1® Dutch Grand Prix 2025: exclusieve afterparty bij Nela Amsterdam in samenwerking met Belvedere Vodka

Tijdens het weekend van de FORMULA 1 Dutch Grand Prix 2025 bundelen Nela Amsterdam en Belvedere Vodka de krachten voor een driedaags luxe event vol fine dining en feest. Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus vormt restaurant Nela in Amsterdam Zuidas het decor voor een zinderende racebeleving met culinaire flair en high-end entertainment.

lees meer
R21

"Sail Away" – met verrukkelijke Boat Bites van R21

Aan de Amsterdamse Peperstraat vind je R21: het fine dining-restaurant waar vakmanschap, werelds koken en ontspannen elegantie door chef Orlando David, met twintig jaar ervaring in toonaangevende Michelinrestaurants, samen worden gebrachten in wereldse seizoensgerechten. Aanschuiven is sowieso een aanrader, maar met R21's Boat Bites kan je ookop het water genieten van Orlando's verfijnde gerechten!  

lees meer
Le Menu Marin Tannay Amsterdam

Tannay presenteert Le Menu Marin tijdens SAIL Amsterdam 2025

Van 20 tot en met 24 augustus 2025 viert Amsterdam haar 750-jarig bestaan, gelijktijdig met de 10e editie van SAIL Amsterdam. Tijdens dit nautische hoogtepunt meren talloze historische schepen af in de hoofdstad en komen bezoekers van over de hele wereld samen om maritiem erfgoed te beleven. Restaurant Tannay, gelegen op het sfeervolle Realeneiland, viert deze bijzondere gelegenheid met een exclusief culinair concept: Le Menu Marin.

lees meer
Summer Terrace by Bissous

Summer Terrace by Bisous – het meest mondaine terras van Amsterdam

Zin in zon, champagne en al fresco dining in Franse sferen? Dan is het Summer Terrace by Bisous de plek. De hele maand augustus neemt het populaire restaurant Bisous tijdelijk het terras van Daalder over – een unieke locatie op het kruispunt van de Kostverlorenvaart en de Admiralengracht in Amsterdam-West. Denk: champagne van Moët & Chandon, klassieke Franse gerechten met een twist en een publiek dat net zo schittert als de zon op het water.

lees meer
The Louis in Shanghai

Louis Vuitton onthult The Louis in Shanghai

Louis Vuitton kondigt de komst aan van een nieuwe ruimte in Shanghai die retail, Le Café Louis Vuitton en een Louis Vuitton Visionary Journeys tentoonstelling combineert binnen de gevel van een boot. Als een eigentijds eerbetoon aan de oorsprong van reizen, haalt “The Louis” inspiratie uit Louis Vuitton's 19e-eeuwse geschiedenis van het maken van reiskoffers voor transoceanische reizen, terwijl het de havencultuur van Shanghai weerspiegelt als de “Poort naar het Oosten”.

lees meer
Spa ©Krallerhof

Voeding met impact: Hotel Krallerhof lanceert Longevity-menu

In Hotel Krallerhof in Leogang krijgt gastronomie een nieuwe dimensie. Met het gloednieuwe Longevity-menu brengt dit vijfsterrenhotel smaak en wetenschap samen in één bord. De gerechten zijn ontwikkeld om cellulaire gezondheid te stimuleren, ontstekingen te remmen en het microbioom te versterken – zonder concessies aan smaak. Gasten kiezen bewust uit een aanbod dat gebaseerd is op de nieuwste inzichten in mitochondriale geneeskunde en darmgezondheid. Industrieel bewerkte ingrediënten worden vermeden; in plaats daarvan domineren lokale producten, plantaardige eiwitten en zachte bereidingswijzen.

lees meer
La Palma Beach Club, Capri

De beste Beachclubs aan de Middellandse Zee

Het sombere zomerweertje nu alweer zat? De luxury travel experts van Perowne International, selecteerden voor ons de beste beachclubs rond de Middellandse Zee. Denk: gekoelde witte wijn, dampende spaghetti vongole, wegdoezelen op een ligbed en dobberen in een azuurblauwe zee. Als er iets beters bestaat, hoef ik het eigenlijk niet te weten. Vijf plekken waar we liever vándaag nog zouden zijn. 

lees meer

Hot Honey van Crisp x Heatsupply: zoet, pittig en perfect voor de zomer

Zomer 2025 wordt heter dan ooit met de limited edition Hot Honey van Crisp in samenwerking met Heatsupply, Europa’s nummer 1 in hot sauces. Deze onweerstaanbare combinatie van Nederlandse habanero-pepers en 100% pure bloemenhoning is stroperig, medium-heet en perfect in balans. Of je nu een pittige fan bent of gewoon houdt van spannende smaakcombi’s – dit is jouw nieuwe zomerse must-have.

lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte