Gastronomie

The Siren © Denise Valk

Japan meets the Med: de nieuwe culinaire golf van The SIREN

Na haar culinaire reis langs de Middellandse Zee laat The SIREN zich dit najaar meevoeren naar Japan. In haar elegante restaurant aan het Rokin komt de Mediterrane ziel samen met Japanse verfijning. 

lees meer
Proef de smaken van de herfst bij Relais & Chateaux

Natuur, comfort en culinaire verfijning: herfst bij Relais & Chateaux

Wanneer de dagen korter worden en de natuur zich tooit in warme tinten, nodigen de Nederlandse Relais & Châteaux-restaurants hun gasten uit om de rijkdom van het seizoen te beleven. Van de zilte herfstlucht op Texel tot de gouden bossen van de Veluwe en de historische grandeur van kastelen en landhuizen in Zuid- en West-Nederland: overal staat de herfst in het teken van culinaire verfijning, gastvrijheid en lokale seizoensproducten.

lees meer
Wijnbar Vindict Amsterdam

Ribera del Duero neemt wijnbar Vindict over

Van woensdag 29 oktober tot en met zondag 2 november verandert wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord in een tijdelijke Ribera del Duero pop-up. Vijf dagen lang draait alles om het beroemdste wijngebied van Spanje. Bezoekers kunnen maar liefst vijftig wijnen uit Ribera del Duero proeven, van iconische rode Tempranillo’s tot verfrissende Clarettes (rosés) en witte wijnen van de Albillo Mayor-druif.

lees meer
Ruis aan de Sluis Muiden

Ruis aan de Sluis waar historie, vriendschap en smaak samenkomen

Muiden, juli 2025. Het is een zwoele zomeravond wanneer aan de voet van de eeuwenoude zeesluis de deuren opengaan van een nieuwe culinaire bestemming: Ruis aan de Sluis. De plek voelt meteen vertrouwd, alsof het restaurant er altijd al was. En toch is het iets nieuws, iets eigens, geboren uit de vriendschap van twee mannen die hun energie, passie en levenslust niet hebben ingeleverd bij het bereiken van de vijftig, maar juist opnieuw hebben aangewakkerd.


lees meer
Kawop

Culinair genieten in en om Lochem

Wildarrangementen, wandel- en eropuit-tips voor een heerlijk verblijf in de Achterhoek

Wie in het najaar richting Lochem reist, ontdekt een streek waar de tijd lijkt te vertragen. De vele landgoederen met statige lanen en uitgestrekte bossen zijn gehuld in de warme kleuren van de herfst. Er heerst een rustige, bijna verstilde sfeer. Maar schijn bedriegt: het voor de streek zo kenmerkende coulisselandschap herbergt vele culturele, historische en culinaire verrassingen. Tijd om op ontdekkingstocht te gaan.



lees meer
Louis Vuitton Tea Time by Maxime Frédéric

Louis Vuitton presenteert feestelijke creaties en Tea Time door Maxime Frédéric

Dit feestseizoen onthult Louis Vuitton een reeks gastronomische meesterwerken van Maxime Frédéric, die onlangs werd uitgeroepen tot ’s werelds beste patissier 2025. In zijn atelier aan de rue du Pont Neuf creëert hij verfijnde lekkernijen die vakmanschap en creativiteit verenigen – van vernieuwde kerstklassiekers tot een luxueuze afternoon tea.

lees meer
Fitz's Bar - Pillows at the Park

Fitz’s Bar presenteert nieuw cocktailmenu in Amsterdam

In de elegante setting van Fitz’s Bar aan het Oosterpark herleeft de sfeer van de Roaring Twenties. Onder leiding van award-winnende bartender Nick Vrielink brengt het team een ode aan klassieke cocktails met een moderne twist. Het nieuwe menu combineert vakmanschap en verbeelding, geïnspireerd door drie thema’s: Art, Crime en Apothecary.

lees meer
Jorane Cuppen © Rinze Vegelien

Sjaan’s Favorieten: à la carte thuis genieten van culinaire guilty pleasures

Op een gure winteravond is er weinig beter dan goed eten op de bank – dat weet Jorane Cuppen als geen ander. Met Sjaan’s Favorieten brengt ze haar liefde voor smaak en plezier rechtstreeks naar je keukentafel. Luxe comfort food, verfijnde gerechten, een vleugje ondeugd – alles mag van Sjaan.

lees meer
Laphroaig en Willem Dafoe Barley Man

Laphroaig en Willem Dafoe vieren sterke karakters

Twee iconen – de Schotse single malt Laphroaig en acteur Willem Dafoe – slaan de handen ineen in een samenwerking die karakter, authenticiteit en lef viert. De korte film The Taste vormt het hart van de wereldwijde Unphorgettable-campagne en onderzoekt Dafoe’s persoonlijke zoektocht naar woorden om de intense, rokerige smaak van Laphroaig te beschrijven.

lees meer
Perrier-Jouët

Perrier-Jouët: 200 jaar florale kunst in het glas

Al meer dan twee eeuwen belichaamt Perrier-Jouët de essentie van Franse elegantie, verfijning en vakmanschap. Het champagnehuis werd in 1811 opgericht door Pierre-Nicolas Perrier en Rose-Adélaïde Jouët, die hun gedeelde liefde voor champagne, kunst en natuur vertaalden naar een unieke, florale stijl.

lees meer
Terroir Piemonte

Taste Alto Piemonte 2025: waar herfst en wijn elkaar ontmoeten

Van de glooiende wijngaarden van Ghemme tot de oevers van het Lago Maggiore: de achtste editie van Taste Alto Piemonte brengt op 9 en 10 november 2025 het beste van Noord-Piemonte samen in het Grand Hotel des Iles Borromées in Stresa. Dit toonaangevende evenement, georganiseerd door het Consorzio Tutela Nebbioli Alto Piemonte, viert de elegantie van Nebbiolo en andere inheemse druivenrassen in een setting die even verfijnd als authentiek is.

lees meer
Van Oys Maastricht Oysana Spa

OYSANA Spa – The Art of Lifefulness

Met de opening van de OYSANA Spa begin 2026 zal Van Oys Maastricht Retreat een nieuwe mijlpaal markeren in zijn visie op duurzaam welzijn en slow luxury. Het vijfsterren superior retreat, lid van The Leading Hotels of the World, verenigt vooruitstrevende wellness, regionale authenticiteit en compromisloze kwaliteit.

lees meer
Rijksmuseum en POLSPOTTEN limited edition collectie

Rijksmuseum en POLSPOTTEN lanceren limited-edition collectie geïnspireerd op de 17de eeuw

Het Rijksmuseum en designmerk POLSPOTTEN slaan de handen ineen voor een unieke limited-edition collectie. Geïnspireerd door de tentoonstelling Thuis in de 17de eeuw, die in oktober in het Rijksmuseum opent, worden historische details uit de Gouden Eeuw op speelse wijze vertaald naar eigentijds design.

lees meer
BORA QVac

BORA QVac Move: vacumeren met vrijheid en design

Met de nieuwe BORA QVac Move wordt vacumeren eenvoudiger dan ooit. Dit draagbare toestel is de mobiele variant van het bekende inbouwvacumeersysteem van BORA en biedt maximale vrijheid, zowel in als buiten de keuken. Of het nu gaat om vlees, vis of groenten: vacumeren is dé manier om de kwaliteit van verse ingrediënten te behouden.

lees meer
Knokke-Heist

Tussen zee en savoir-vivre

Van het ruige Zwin tot verfijnde gastronomie - een bestemming waar natuur, kunst en comfort een vanzelfsprekende drie-eenheid vormen

Knokke-Heist: een naam die bij velen associaties oproept met kunst, architectuur, high-end shopping en mondain strandleven. Maar wie de Belgische kustgemeente alleen door die bril bekijkt, doet zichzelf tekort. Achter de elegante boulevard en de iconische villa’s gaat een andere wereld schuil: een groene oase waar natuur, gastronomie en stijl samensmelten.



lees meer
 Teaching Hotel Château Bethlehem Maastricht - QL College

QL College: Een (school)reis voor liefhebbers van gastvrijheid

In de QL College-hotels, onderdeel van Quality Lodgings, logeer je waar de toekomst van gastvrijheid wordt geschreven. Deze bijzondere hotels worden volledig gerund door studenten van toonaangevende hospitality-opleidingen. Van check-in tot fine dining: alles wordt uitgevoerd met de frisse energie van jong talent, begeleid door ervaren professionals.

lees meer
Omber - Tivoli Doelen Amsterdam

Women & Wine bij Omber: vrouwelijke elegantie in wijn en gastronomie

Omber Restaurant in het Tivoli Doelen Amsterdam Hotel presenteert een nieuwe wijnkaart die vrouwen in de wijnwereld eert. De kaart werd gelanceerd tijdens het evenement Women & Wine en viert vrouwelijke creativiteit, leiderschap en vakmanschap binnen de internationale wijnsector.

lees meer

Restaurant De Lochemse Berg in de Achterhoek biedt nu ook een à la carte menu

Na tweeënhalf jaar bouwen aan het succes van Restaurant De Lochemse Berg in Lochem, zetten Steven en Marlies Rotscheid een nieuwe stap. Naast het menu van 4, 5 of 6 gangen biedt het restaurant voortaan ook à la carte dining aan, dat gasten meer vrijheid, variatie en culinaire beleving biedt.

lees meer
Bocuse d'Or

Bocuse d’Or Nederland geselecteerd voor Europese finale in Marseille

Team Bocuse d’Or Nederland is officieel geselecteerd voor de Europese finale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or. Op 15 en 16 maart 2026 vertegenwoordigen chef Jet Loos en commis Mats Blankestein Nederland in Marseille, waar 20 Europese teams strijden om een plek in de wereldfinale in Lyon in januari 2027.

lees meer
Octant Douro

Octant Douro lanceert eerste Octant Festival met topchefs, muziek en cultuur

Octant Douro kondigt de eerste editie aan van het Octant Festival, een driedaags eerbetoon aan de Douro-regio met gastronomie, muziek en cultuur. Het festival vindt plaats van 24 tot 26 oktober 2025. Headliner is Grammy-genomineerd artiest José González, naast zeven chefs — waarvan zes met een MICHELIN-ster — en resident chef Dárcio Henriques van RAIVA.

lees meer

Olde Marckt in Aalten bekroond met Michelinster en Young Chef Award

Een nieuw culinair hoogtepunt voor de Achterhoek: Restaurant Olde Marckt in Aalten is bekroond met een Michelinster. Chef-kok Bram Stoverink ontving de onderscheiding vandaag tijdens de jaarlijkse Michelin-uitreiking in Maastricht. Daar bleef het niet bij want Stoverink werd ook geëerd met de Young Chef Award, de prestigieuze prijs voor jonge culinaire talenten met een onderscheidende signatuur.

lees meer

Twee Michelin-sterren voor Create by Guido Braeken – Van Oys Maastricht Retreat

Chef Guido Braeken doet het opnieuw. In 2022 veroverde hij als eerste Nederlandse chef meteen twee Michelin-sterren, en nu – begin oktober 2025 – wordt zijn nieuwe restaurant Create bij Van Oys Maastricht Retreat bekroond met opnieuw twee sterren. Daarmee bevestigt hij zijn status als een van de meest getalenteerde chefs van zijn generatie.

lees meer
PUUR ZEE

Cathy Moerdijk & Imko Binnerts nemen afscheid van PUUR ZEE

Na ruim dertig jaar samen in de horeca sluiten Cathy Moerdijk en SVH Meesterkok Imko Binnerts een belangrijk hoofdstuk af. Hun restaurant PUUR ZEE in Wijk aan Zee was jarenlang een culinaire bestemming waar gastronomie en gastvrijheid samenkwamen. Met hun vertrek markeert het koppel een indrukwekkende loopbaan, gekenmerkt door creativiteit, vakmanschap en passie.

lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte