Gastronomie

Bite of Amsterdam 2025, Amstelpark, Amsterdam

Bite of Amsterdam 2025: hét restaurantfestival met topchefs in het Amstelpark

Van 13 t/m 15 juni verandert het Amstelpark in één groot openluchtrestaurant tijdens de tweede editie van Bite of Amsterdam. Dit culinaire festival brengt de beste chefs, de lekkerste gerechten en vernieuwende foodconcepten samen voor een smaakvol weekend in de hoofdstad. 

lees meer
Botanic Gourmet Festival Antwerpen

22 Michelinsterren. 1 week. 1 locatie: Botanic Gourmet Festival Antwerpen

Wie gastronomie op het hoogste niveau zoekt, hoeft deze zomer niet ver te reizen. Van 16 tot 22 juni 2025 verwelkomt Botanic Sanctuary Antwerp de allereerste editie van het Botanic Gourmet Festival – een zeven dagen durend culinair spektakel waarin 22 Michelinsterren samenkomen op één iconische locatie in het hart van Antwerpen.

lees meer
Anne-Sophie Pic Le Normandie, Mandarin Oriental, Bangkok ©AnneEmmanuelleThion

Anne-Sophie Pic brengt Franse sterrenkeuken naar Le Normandie in Bangkok

Het iconische restaurant Le Normandie in het prestigieuze Mandarin Oriental, Bangkok opent eind Q3 2025 een nieuw hoofdstuk onder leiding van de wereldberoemde chef Anne-Sophie Pic – de meest bekroonde vrouwelijke chef met Michelin-sterren ter wereld. Deze samenwerking luidt een nieuwe standaard in voor fine dining in Azië, waar Franse haute cuisine en Thaise verfijning samenkomen.

lees meer

Crisp en Dille & Kamille herdefiniëren de kiloknaller – met smaak, stijl en seizoensgroenten

In een wereld van schreeuwerige kortingen en bulkconsumptie kiezen Crisp en Dille & Kamille voor de elegante tegenbeweging: de Smaakvolle Kiloknaller. Deze hoogwaardige verspakketten – vol verse seizoensgroenten van topkwaliteit – laten zien dat duurzaam en bewust koken minstens zo verleidelijk kan zijn als fastfood.

lees meer
Bar TWLV Amsterdam Marriot Hotel

Bar TWLV in het Amsterdam Marriott Hotel: cocktails, comfort food en een fijne vibe

In het bruisende hart van Amsterdam, vlak bij het Leidseplein, vind je Bar TWLV: een toegankelijke, kosmopolitische bar waar je de dag kunt beginnen met brunch, kunt eindigen met een DJ-set en alles daartussenin kunt invullen met goede gesprekken, royale gerechten en creatieve cocktails. Bar TWLV is een plek waar iedereen zich op z’n gemak voelt – of je nu komt voor koffie, lunch, een borrel of uitgebreid diner.

lees meer
Bolenius Rembrandtpark

Bolenius Rembrandtpark – Groene fine dining in hartje Amsterdam

Bolenius, het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant van SVH-Meesterkok Luc Kusters, heeft zijn deuren geopend op een nieuwe, groene locatie: Rembrandtpark, Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. De verhuizing van de iconische Zuidas naar deze natuurlijke oase markeert een nieuw hoofdstuk voor het vlaggenschip van de Dutch Cuisine-beweging. Sinds 17 april 2025 is het restaurant officieel open voor lunch en diner van woensdag t/m zaterdag.

lees meer
Restaurant Judith - Kasteel Engelenburg - Chefkok Thomas Kooijman

Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg: tijdloos, smaakvol en verfijnd

Het in maart dit jaar geopende Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg biedt een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie van klassieke smaken. Geïnspireerd door een vroegere bewoonster van het kasteel, combineert Judith historie met eigentijdse gastronomie. Met een seizoensgebonden menu, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een intieme setting, biedt het restaurant een stijlvolle en smaakvolle ervaring. Onder leiding van chef Thomas Kooijman wordt elk gerecht met precisie bereid. Zijn minimalistische kookstijl zorgt ervoor dat de pure smaken en kwaliteit van de ingrediënten volledig tot hun recht komen. Judith staat voor elegantie, puurheid en een warme, gastvrije ambiance waarin smaak en historie samenkomen.

lees meer
The Singleton Gourmand Collection

Ontdek The Singleton Gourmand Collection

The Singleton onthult een unieke pairing van single malts een verfijnd trio van 42 jaar oude single malts, geïnspireerd op de kunst van de patisserie, in samenwerking met de gerenommeerde meester patissier Nicolas Rouzaud.

lees meer

Okura haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience

Voor een authentieke Japan-beleving hoeft men niet naar Japan af te reizen. Hotel Okura Amsterdam haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience. Deze beleving combineert een luxueus verblijf en Japanse gastvrijheid met Kōdō (香道), een eeuwenoude ceremonie van geurbeleving. Kōdō betekent letterlijk ‘luisteren naar geur’. Tijdens deze exclusieve ceremonie op 28 april 2025 neemt de Japanse Kōdō-expert Mina Hayakawa deelnemers mee in de ambacht, rituelen en interactieve elementen van deze eeuwenoude traditie.

lees meer

Michelin-sterren restauranteigenaar en chef Maksut Aşkar opent café en bakkerij ‘O’ in kunstmuseum over migratie Fenix

In Rotterdam opent op 16 mei ‘O Anatolian Cafe & Bakery’. O is het museumcafé van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie. Fenix vroeg sterrenchef Maksut Aşkar zijn Anatolische keuken in Nederland te introduceren. Aşkar heeft in Istanbul het door ‘World’s 50’ beste erkende restaurant neolokal. In Rotterdam opent hij een café en bakkerij, met ambachtelijk brood to-go. De kaart van O is geïnspireerd door streetfood en familierecepten die al voor generaties worden doorgegeven in Anatolië. Uit deze streek, die ligt op het kruispunt tussen Centraal-Azië, de Balkan en het Midden-Oosten, komen veel Turkse migranten in Nederland. O is gevestigd in het atrium van Fenix en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen ticket voor het museum hebt.

lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte