The Singleton onthult een unieke pairing van single malts een verfijnd trio van 42 jaar oude single malts, geïnspireerd op de kunst van de patisserie, in samenwerking met de gerenommeerde meester patissier Nicolas Rouzaud.
Whiskymerk The Singleton introduceert de Gourmand Collection: drie uitzonderlijke 42 jaar oude single malts, elk met een uitgesproken karakter en gelaagde smaak. Ter ere van deze bijzondere collectie liet The Singleton de whisky’s vertalen naar verfijnde desserts, gecreëerd door Meester Patissier Nicolas Rouzaud, bekend van The Connaught in Londen. Het resultaat is een unieke harmonie tussen rijpe whisky’s en haute patisserie, ontwikkeld voor liefhebbers die vakmanschap en smaak tot in detail weten te waarderen. Kenmerkend voor deze collectie is de langste secundaire rijping in de geschiedenis van The Singleton.
Master Blender Dr. Craig Wilson leidde het langdurige proces, waarin de whisky’s maar liefst 29 jaar hebben gerijpt in zorgvuldig geselecteerde wijnvaten uit Spanje, Frankrijk en Italië. “In onze zoektocht naar ultieme verfijning, verleggen we met deze collectie de grenzen van whiskyrijping – net zoals Nicolas binnen de patisserie grenzen verlegt met zijn gelaagde en smaakvolle creaties. Het resultaat: drie karaktervolle whisky’s die samen een rijke, gelaagde smaakbeleving creëren.
Drie whisky’s, drie desserts, één zintuiglijke ervaring De drie single malts uit de Gourmand Collection zijn elk gecreëerd als een smaakbeleving, geïnspireerd op het beste uit de patisseriewereld. • The Singleton Nuts & Figs whisky Een volle, zachte whisky met smaken van donkere chocolade, rijpe vijgen, milde specerijen en een vleugje koffie. Dankzij de lange rijping – deels in Spaanse rodewijnvaten – heeft deze variant een diepe, warme smaak. • The Singleton Caramelized Crème Brûlée whisky Zacht en romig, met smaken van gebakken vanille-custard, licht gekaramelliseerde suiker en een vleugje geroosterde noten. De rijping in ex-Grand Cru Chardonnay-vaten zorgt voor een ronde, elegante afdronk. • The Singleton Black Cherry Gâteau whiskey Een krachtige whisky met lagen van zwarte kers, pure chocolade en een subtiele hint zwarte peper. Door de invloed van Italiaanse Amarone-vaten is deze botteling vol van smaak, met een knipoog naar het klassieke dessert.
"Samen vormen de twee disciplines een harmonieuze smaakervaring waarin het vakmanschap van beide ambachten perfect tot uiting komt", Dr. Craig Wilson.
Een samenwerking met meesterpatissier Nicolas Rouzaud Voor culinaire ontdekkingsreizigers in Schotland biedt The Home of The Singleton at Glen Ord Distillery vanaf mei 2025 een unieke proeverij aan: drie kenmerkende whisky's, gecombineerd met een exclusieve cake pairing die speciaal is gecreëerd door patissier Nicolas Rouzaud.
De gerenommeerde patissier, bekend van The Connaught in Londen, ontwikkelde voor elke whisky een bijpassend dessert in de vorm van een verfijnde taart. Elke creatie bestaat uit meerdere lagen – van mousse tot biscuit en krokante elementen – en weerspiegelt de smaak en structuur van de bijbehorende whisky.
“De kunst van een chef-patissier is geworteld in creativiteit, passie en het streven naar grenzeloze smaak – eigenschappen die ook centraal staan in het vak van de whiskymaker. Het proces, de smaken en de toewijding van The Singleton aan slow craft en precisie hebben mij geïnspireerd tot het maken van deze taarten. Het is een eer om ze te presenteren naast de The Singleton Gourmand-whisky’s en zo samen een moment van ultiem genot te creëren,” aldus Rouzaud. Beperkt verkrijgbaar Van de Gourmand Collection zijn wereldwijd slechts 136 sets beschikbaar (3 × 50cl), voor een adviesprijs van €11.850
Ontdek de ultieme zomerse kunstreis met Art Fix: ‘On y Va! South of France ’25’
Art Fix lanceert de ultieme gids voor kunstliefhebbers: ‘On y Va! South of France ’25’, een zorgvuldig samengestelde route langs de 35 meest inspirerende kunstlocaties aan de Franse Rivièra en in de Provence. Van iconische musea en beeldentuinen tot verborgen galeries en designhotels – deze zomerse art roadtrip is een uitnodiging om kunst, cultuur en landschap te beleven als nooit tevoren.
Louis Vuitton Saint-Tropez opent opnieuw met sterrenchef-duo Donckele & Frédéric
Met het zomerseizoen in aantocht opent Louis Vuitton opnieuw de deuren van het gastronomische restaurant bij Hotel White 1921, gelegen aan de iconische Place des Lices. Onder leiding van sterrenchef Arnaud Donckele en patissier Maxime Frédéric biedt de locatie een verfijnde en creatieve culinaire ervaring, geïnspireerd op het zonnige zuiden en uitgevoerd met de nieuwste Louis Vuitton-tafelcollectie.
Fabrikaat en Flores organiseren op zaterdag 14 juni een bijzondere lunch in de tuin van Fabrikaat, gelegen aan de Spiegelwaal in Nijmegen. Tijdens deze informatieve vijfgangenlunch - met plek voor maximaal 20 gasten - komt de toekomstgerichte keuken van Flores samen met het duurzame en experimentele servies van Fabrikaat.