Gastronomie

The Siren © Denise Valk

Japan meets the Med: de nieuwe culinaire golf van The SIREN

Na haar culinaire reis langs de Middellandse Zee laat The SIREN zich dit najaar meevoeren naar Japan. In haar elegante restaurant aan het Rokin komt de Mediterrane ziel samen met Japanse verfijning. 

lees meer
Proef de smaken van de herfst bij Relais & Chateaux

Natuur, comfort en culinaire verfijning: herfst bij Relais & Chateaux

Wanneer de dagen korter worden en de natuur zich tooit in warme tinten, nodigen de Nederlandse Relais & Châteaux-restaurants hun gasten uit om de rijkdom van het seizoen te beleven. Van de zilte herfstlucht op Texel tot de gouden bossen van de Veluwe en de historische grandeur van kastelen en landhuizen in Zuid- en West-Nederland: overal staat de herfst in het teken van culinaire verfijning, gastvrijheid en lokale seizoensproducten.

lees meer
Ruis aan de Sluis Muiden

Ruis aan de Sluis waar historie, vriendschap en smaak samenkomen

Muiden, juli 2025. Het is een zwoele zomeravond wanneer aan de voet van de eeuwenoude zeesluis de deuren opengaan van een nieuwe culinaire bestemming: Ruis aan de Sluis. De plek voelt meteen vertrouwd, alsof het restaurant er altijd al was. En toch is het iets nieuws, iets eigens, geboren uit de vriendschap van twee mannen die hun energie, passie en levenslust niet hebben ingeleverd bij het bereiken van de vijftig, maar juist opnieuw hebben aangewakkerd.


lees meer
Kawop

Culinair genieten in en om Lochem

Wildarrangementen, wandel- en eropuit-tips voor een heerlijk verblijf in de Achterhoek

Wie in het najaar richting Lochem reist, ontdekt een streek waar de tijd lijkt te vertragen. De vele landgoederen met statige lanen en uitgestrekte bossen zijn gehuld in de warme kleuren van de herfst. Er heerst een rustige, bijna verstilde sfeer. Maar schijn bedriegt: het voor de streek zo kenmerkende coulisselandschap herbergt vele culturele, historische en culinaire verrassingen. Tijd om op ontdekkingstocht te gaan.



lees meer
Tobias Camman en Camiel Kesbeke introduceren hun Dikke Pickle bij Crisp

Tobias Camman en Camiel Kesbeke introduceren de Dikke Pickle bij Crisp

De Nederlandse borrelplank krijgt een broodnodige upgrade. Geen kaasprikkers of droge leverworst meer, maar een smaakvolle revolutie dankzij de Dikke Pickle, de nieuwste creatie van wijnkenner Tobias Camman en augurken-kroonprins Camiel Kesbeke. Samen met boodschappen-app Crisp brengen zij een serie bovengemiddeld lekkere borrelrecepten, met als hoofdrolspeler een augurk die smaakt als een Elzasser wijn.

lees meer
We're Smart Awards London

Nederlandse chefs schitteren bij We’re Smart Awards in Londen

Tijdens de We’re Smart Awards 2025 in Londen zijn Nederlandse chefs groots in de prijzen gevallen. Restaurant Flore in Amsterdam, onder leiding van chef Bas van Kranen, stijgt naar de derde plaats in de Top 10 van beste groenterestaurants ter wereld. De titel van Beste Groenterestaurant ter Wereld blijft in handen van El Invernadero in Madrid, met chef Rodrigo de la Calle.

lees meer
Louis Vuitton Tea Time by Maxime Frédéric

Louis Vuitton presenteert feestelijke creaties en Tea Time door Maxime Frédéric

Dit feestseizoen onthult Louis Vuitton een reeks gastronomische meesterwerken van Maxime Frédéric, die onlangs werd uitgeroepen tot ’s werelds beste patissier 2025. In zijn atelier aan de rue du Pont Neuf creëert hij verfijnde lekkernijen die vakmanschap en creativiteit verenigen – van vernieuwde kerstklassiekers tot een luxueuze afternoon tea.

lees meer
Fitz's Bar - Pillows at the Park

Fitz’s Bar presenteert nieuw cocktailmenu in Amsterdam

In de elegante setting van Fitz’s Bar aan het Oosterpark herleeft de sfeer van de Roaring Twenties. Onder leiding van award-winnende bartender Nick Vrielink brengt het team een ode aan klassieke cocktails met een moderne twist. Het nieuwe menu combineert vakmanschap en verbeelding, geïnspireerd door drie thema’s: Art, Crime en Apothecary.

lees meer
Jorane Cuppen © Rinze Vegelien

Sjaan’s Favorieten: à la carte thuis genieten van culinaire guilty pleasures

Op een gure winteravond is er weinig beter dan goed eten op de bank – dat weet Jorane Cuppen als geen ander. Met Sjaan’s Favorieten brengt ze haar liefde voor smaak en plezier rechtstreeks naar je keukentafel. Luxe comfort food, verfijnde gerechten, een vleugje ondeugd – alles mag van Sjaan.

lees meer
Laphroaig en Willem Dafoe Barley Man

Laphroaig en Willem Dafoe vieren sterke karakters

Twee iconen – de Schotse single malt Laphroaig en acteur Willem Dafoe – slaan de handen ineen in een samenwerking die karakter, authenticiteit en lef viert. De korte film The Taste vormt het hart van de wereldwijde Unphorgettable-campagne en onderzoekt Dafoe’s persoonlijke zoektocht naar woorden om de intense, rokerige smaak van Laphroaig te beschrijven.

lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte