Gastronomie

The Siren © Denise Valk

Japan meets the Med: de nieuwe culinaire golf van The SIREN

Na haar culinaire reis langs de Middellandse Zee laat The SIREN zich dit najaar meevoeren naar Japan. In haar elegante restaurant aan het Rokin komt de Mediterrane ziel samen met Japanse verfijning. 

lees meer
Kawop

Culinair genieten in en om Lochem

Wildarrangementen, wandel- en eropuit-tips voor een heerlijk verblijf in de Achterhoek

Wie in het najaar richting Lochem reist, ontdekt een streek waar de tijd lijkt te vertragen. De vele landgoederen met statige lanen en uitgestrekte bossen zijn gehuld in de warme kleuren van de herfst. Er heerst een rustige, bijna verstilde sfeer. Maar schijn bedriegt: het voor de streek zo kenmerkende coulisselandschap herbergt vele culturele, historische en culinaire verrassingen. Tijd om op ontdekkingstocht te gaan.



lees meer
Louis Vuitton Tea Time by Maxime Frédéric

Louis Vuitton presenteert feestelijke creaties en Tea Time door Maxime Frédéric

Dit feestseizoen onthult Louis Vuitton een reeks gastronomische meesterwerken van Maxime Frédéric, die onlangs werd uitgeroepen tot ’s werelds beste patissier 2025. In zijn atelier aan de rue du Pont Neuf creëert hij verfijnde lekkernijen die vakmanschap en creativiteit verenigen – van vernieuwde kerstklassiekers tot een luxueuze afternoon tea.

lees meer
Jorane Cuppen © Rinze Vegelien

Sjaan’s Favorieten: à la carte thuis genieten van culinaire guilty pleasures

Op een gure winteravond is er weinig beter dan goed eten op de bank – dat weet Jorane Cuppen als geen ander. Met Sjaan’s Favorieten brengt ze haar liefde voor smaak en plezier rechtstreeks naar je keukentafel. Luxe comfort food, verfijnde gerechten, een vleugje ondeugd – alles mag van Sjaan.

lees meer
Tobias Camman en Camiel Kesbeke introduceren hun Dikke Pickle bij Crisp

Tobias Camman en Camiel Kesbeke introduceren de Dikke Pickle bij Crisp

De Nederlandse borrelplank krijgt een broodnodige upgrade. Geen kaasprikkers of droge leverworst meer, maar een smaakvolle revolutie dankzij de Dikke Pickle, de nieuwste creatie van wijnkenner Tobias Camman en augurken-kroonprins Camiel Kesbeke. Samen met boodschappen-app Crisp brengen zij een serie bovengemiddeld lekkere borrelrecepten, met als hoofdrolspeler een augurk die smaakt als een Elzasser wijn.

lees meer
Coffeecompany 1-voor-1 actie voor De Regenboog Groep

Coffeecompany start 1-voor-1-actie voor De Regenboog Groep

Coffeecompany heeft deze december opnieuw de jaarlijkse 1-voor-1-actie gelanceerd. Voor elk verkocht zakje koffiebonen doneert de Amsterdamse koffieketen een kop koffie aan bezoekers van de tien inloophuizen van De Regenboog Groep. De actie, die sinds 2008 bestaat, zorgt ieder jaar voor honderden kilo’s koffie voor Amsterdammers die een veilige plek en extra warmte goed kunnen gebruiken. Zeker in de feestdagen krijgt deze actie extra betekenis, omdat een kleine aankoop direct bijdraagt aan een warm moment voor een ander.

lees meer
Les Patron Cuisiniers

Les Patrons Cuisiniers halen €107.500 op voor Nationaal MS Fonds

Les Patrons Cuisiniers hebben tijdens het jaarlijkse Chef’s Table gala op Kasteel De Wittenburg in Wassenaar een bedrag van €107.500 opgehaald voor het Nationaal MS Fonds. Het evenement stond volledig in het teken van vakmanschap, innovatie en verbondenheid binnen de Nederlandse gastronomie. Twintig Patrons, goed voor 23 Michelinsterren, verzorgden het culinaire programma. De Patronesses, samen met de brigade van het kasteel, namen service en gastbeleving voor hun rekening. Onder de 250 aanwezigen bevond zich een gemêleerd gezelschap gevormd door ambassades, gerenommeerde pers en gidsen, BN’ers en (gasten van) gewaardeerde partners.

lees meer
ConsorcioSerrano

Smaakvolle kerstgerechten met Spaanse ham

Ben je op zoek naar smaakvolle inspiratie voor de decembermaand? Neem dan zeker even een kijkje bij deze recepten met Jamón ConsorcioSerrano. Zo wordt het samenstellen van je kerstmenu een stuk makkelijker en houd je 's avonds meer tijd over om aan tafel te genieten.

lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte