Spectrum behind the scenes

Spectrum in balans - topkok Sidney Schutte over focus en finesse

Chef Sidney Schutte is een vaste waarde aan de top van de Nederlandse gastronomie. Met twee Michelinsterren op zijn naam bij Spectrum in Waldorf Astoria Amsterdam en twee sterren voor zijn restaurants in Mexico en Kuala Lumpur, staat hij al jaren voor een zeldzaam niveau van verfijning, creativiteit en consistentie. Maar gas terugnemen? Dat zit niet in zijn aard. ‘De wereld verandert razendsnel, dus ook wij blijven in beweging.’


lees meer
GASSAN121

Schittering van de liefde GASSAN121

Sommige momenten in het leven verdienen een symbool van pure perfectie. Geen gebeurtenis is zo bijzonder als het vieren van de liefde - de belofte van een toekomst samen.


lees meer
Sydney Harbour

Australië by Rail

Iedereen heeft wel een beeld bij het magische land Australië. Het iconische Opera House direct aan het fonkelende water van Sydney Harbour, de machtige rots Uluru omgeven door een zee van oranje zand, koala’s hoog in eucalyptusbomen en het uitgestrekte kleurrijke Great Barrier Reef in de azuurblauwe zee. Door de immense grootte van het land weet je al dat je flinke keuzes moet maken voor je vakantie. Met onze reis hebben we heel veel schitterende plekken kunnen ervaren en we weten nu al: wij komen terug!

lees meer
Garden Design by Erik van Gelder

Verscholen klasse in Woudenberg

10.000 vierkante meter. Dat is wat Erik van Gelder kreeg om de droomtuin van de opdrachtgevers uit te tekenen in zijn kenmerkende stijl, met respect voor al hun wensen. Het resultaat? Een meesterlijke buitenruimte met een uitgekiend evenwicht tussen structuur en natuur, intimiteit en ruimtelijkheid. ‘Een tuin mag niet voorspelbaar zijn,’ stelt Van Gelder: ‘de spanning tussen verschillende elementen brengt een buitenruimte tot leven.’

Tekst: Prêt-à-écrire | Fotografie: Peter Baas

lees meer

Villa Selected | The Fragrance Edit

Stap binnen in een wereld van zintuiglijke luxe met drie uitzonderlijke parfums die elk een eigen verhaal vertellen van elegantie, erfgoed en verfijning. Van de decadente warmte van Clive Christian’s Blonde Amber, geïnspireerd op het art deco-tijdperk, tot de zonovergoten romantiek van Casamorati’s Dolce Amalfi, en het artistieke, gelaagde karakter van Xerjoff’s P.33 uit de exclusieve Sketchbook Collection.

lees meer
Costa Blanca - Baerz

Luxe levensstijl in Spanje of Zuid-Europa

Als je droomt van een nieuw leven onder de zon, dan is de kans groot dat je oog is gevallen op Spanje of Portugal. Maar welk land past het best bij jouw wensen? Een bruisend leven in Spanje of een meer ontspannen levensstijl in Portugal?

Tekst: Bob Hergé, Julia van Neercanne | Beeld: Baerz & Co Luxury Homes


lees meer
Openingsbeeld Winston Bogarde ©Wanda Tuerlinckx

Unieke portretten Ajax-spelers ('94-'95) tijdens KunstRAI

Sport en kunst komen op de KunstRAI 2025 op unieke wijze samen. Kahmann Gallery presenteert er, naast zijn reguliere stand, een exclusieve portrettenserie van Ajax-spelers uit het seizoen 1994-1995, gefotografeerd door Wanda Tuerlinckx. Deze tentoonstelling op het Focus Amsterdam-plein viert Ajax’ 125-jarig bestaan en markeert 30 jaar sinds de Champions League-winst van 1995, met de culturele en kunsthistorische waarde van de portretten centraal.

lees meer

lees ook

Tuinbleglazing - Metalura

Tuinkamers en balkonbeglazing van Metalura

Meer ruimte, meer rust, meer genieten. Met een tuinkamer of balkonbeglazing van Metalura haal je het beste uit je woning én uit jezelf. Je creëert een lichte, comfortabele plek waar je ongestoord leest, werkt, borrelt of gewoon even niets doet – zonder last van wind of regen, met alle vrijheid van buiten.

lees meer
De Bloemenbeek - De Lutte

De Bloemenbeek: Twentse gastvrijheid en de magie van De Lutte

Er zijn plekken die je bezoekt en plekken die je in je hart sluit. De Bloemenbeek in het idyllische Twente behoort zonder twijfel tot die laatste categorie. Wat begon als een bescheiden herberg met een schenklokaal, is onder leiding van de familie Strikker uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd landhuishotel, een restaurant met een Michelinster, een eigen spa en een ongeëvenaarde gastvrijheid. Al generaties lang komen gasten hier om te genieten van de rust, de natuur en de verfijnde keuken. En wie eenmaal geweest is, komt volgens hotelier-eigenaar Raymond Strikker gegarandeerd nog eens terug.

lees meer

Okura haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience

Voor een authentieke Japan-beleving hoeft men niet naar Japan af te reizen. Hotel Okura Amsterdam haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience. Deze beleving combineert een luxueus verblijf en Japanse gastvrijheid met Kōdō (香道), een eeuwenoude ceremonie van geurbeleving. Kōdō betekent letterlijk ‘luisteren naar geur’. Tijdens deze exclusieve ceremonie op 28 april 2025 neemt de Japanse Kōdō-expert Mina Hayakawa deelnemers mee in de ambacht, rituelen en interactieve elementen van deze eeuwenoude traditie.

lees meer
Johnny Walker Black Ruby

Johnnie Walker Black Ruby: een nieuw hoofdstuk voor de nummer één Scotch whisky

Johnnie Walker – wereldwijd de nummer één in Scotch whisky – voegt een opvallend hoofdstuk toe aan zijn iconische Black Label-collectie: Johnnie Walker Black Ruby. Deze nieuwe, blijvende expressie is een elegante en krachtige blend met uitgesproken fruitige tonen en een fluweelzachte zoetheid, gecreëerd onder leiding van Master Blender Dr. Emma Walker.

lees meer
FransJoy

Fransjoy: pure vrouwelijke elegantie in duurzame mode

Ontwerpster Françoise Seinpaal lanceert haar eigen modemerk Fransjoy, met als missie schoonheid terug te brengen naar haar puurste vorm. Gebaseerd op de overtuiging dat de vrouw van nature mooi is, creëert Fransjoy kleding die vrouwelijkheid subtiel accentueert en het silhouet elegant omlijst.

lees meer
Ferrari 12Cilindri en 12Cilindri Spider

Ferrari 12Cilindri en 12Cilindri Spider winnen iF Design Gold Award

De Ferrari 12Cilindri en de Ferrari 12Cilindri Spider zijn de enige auto’s die dit jaar bij de uitreiking van de 2025 iF Design Awards één van de 75 prestigieuze Gold Awards hebben ontvangen. De juryleden prezen de Ferrari-modellen voor hun “ingenieuze gebruik van grafische elementen die de 3D-oppervlakken omhullen” en hun “design dat zowel spannend als geruststellend is”.

lees meer
Corrado Lopresto New Brand Ambassador Eberhard & Co

Corrado Lopresto nieuwe merkambassadeur voor Eberhard & Co.

Eberhard & Co., bekend om zijn historische band met de autowereld, heeft aangekondigd dat Corrado Lopresto toetreedt als nieuwe Brand Ambassador. Lopresto, architect en ondernemer uit Milaan, wordt wereldwijd erkend als een van de belangrijkste verzamelaars van klassieke auto’s. Zijn collectie richt zich volledig op het Italiaanse automobiele erfgoed en omvat unieke stukken, prototypes en zeldzame modellen van iconische merken zoals Ansaldo, Diatto, Stanguellini en Isotta Fraschini.

lees meer

Zo kies je de juiste lichtbronnen in de badkamer

Verlichting in de badkamer is meer dan alleen praktisch. Het zorgt voor sfeer, veiligheid en comfort. Een goede mix van lampen maakt het verschil tussen een kil vertrek en een warme, ontspannende ruimte. In dit artikel vind je handige tips en voorbeelden om je badkamer slim te verlichten.

lees meer

Stay in the loop

gastronomie

smaakmakers

De L'Europe
Wine & dine bij De L'Europe: van Michelinsterren tot intieme speakers

Met vijf karaktervolle restaurants en bars zet De L’Europe zich stevig op de kaart als dé gastronomische bestemming van Amsterdam. Van het met twee Michelinsterren bekroonde Flore, dat op 2 april heropende na een designtransformatie, tot de Italiaanse levendigheid van Graziella, waar binnenkort een uitgebreide Domenica Lunga-brunch wordt geïntroduceerd. 

lees meer
Restaurant Arles Amsterdam
Arles: van de Pijp naar de Provence in vier gangen

Sinds de opening in 2017 - voor de bistro-hype dus - is Restaurant Arles op de Govert Flinckstraat in De Pijp al een geliefde bestemming voor wie houdt van verfijnde Franse gastronomie in een Amsterdams jasje. Chef Numa Muller en zijn team brengen hier geen klassieke bistrokost, maar een eigentijdse interpretatie met seizoensgroenten in de hoofdrol en verrassende, subtiele combinaties. 

lees meer
Spectrum behind the scenes
Spectrum in balans - topkok Sidney Schutte over focus en finesse

Chef Sidney Schutte is een vaste waarde aan de top van de Nederlandse gastronomie. Met twee Michelinsterren op zijn naam bij Spectrum in Waldorf Astoria Amsterdam en twee sterren voor zijn restaurants in Mexico en Kuala Lumpur, staat hij al jaren voor een zeldzaam niveau van verfijning, creativiteit en consistentie. Maar gas terugnemen? Dat zit niet in zijn aard. ‘De wereld verandert razendsnel, dus ook wij blijven in beweging.’


lees meer
Restaurant Judith - Kasteel Engelenburg - Chefkok Thomas Kooijman
Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg: tijdloos, smaakvol en verfijnd

Het in maart dit jaar geopende Restaurant Judith in Kasteel Engelenburg biedt een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie van klassieke smaken. Geïnspireerd door een vroegere bewoonster van het kasteel, combineert Judith historie met eigentijdse gastronomie. Met een seizoensgebonden menu, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en een intieme setting, biedt het restaurant een stijlvolle en smaakvolle ervaring. Onder leiding van chef Thomas Kooijman wordt elk gerecht met precisie bereid. Zijn minimalistische kookstijl zorgt ervoor dat de pure smaken en kwaliteit van de ingrediënten volledig tot hun recht komen. Judith staat voor elegantie, puurheid en een warme, gastvrije ambiance waarin smaak en historie samenkomen.

lees meer
De Bloemenbeek - De Lutte
De Bloemenbeek: Twentse gastvrijheid en de magie van De Lutte

Er zijn plekken die je bezoekt en plekken die je in je hart sluit. De Bloemenbeek in het idyllische Twente behoort zonder twijfel tot die laatste categorie. Wat begon als een bescheiden herberg met een schenklokaal, is onder leiding van de familie Strikker uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd landhuishotel, een restaurant met een Michelinster, een eigen spa en een ongeëvenaarde gastvrijheid. Al generaties lang komen gasten hier om te genieten van de rust, de natuur en de verfijnde keuken. En wie eenmaal geweest is, komt volgens hotelier-eigenaar Raymond Strikker gegarandeerd nog eens terug.

lees meer
Michelin-sterren restauranteigenaar en chef Maksut Aşkar opent café en bakkerij ‘O’ in kunstmuseum over migratie Fenix

In Rotterdam opent op 16 mei ‘O Anatolian Cafe & Bakery’. O is het museumcafé van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie. Fenix vroeg sterrenchef Maksut Aşkar zijn Anatolische keuken in Nederland te introduceren. Aşkar heeft in Istanbul het door ‘World’s 50’ beste erkende restaurant neolokal. In Rotterdam opent hij een café en bakkerij, met ambachtelijk brood to-go. De kaart van O is geïnspireerd door streetfood en familierecepten die al voor generaties worden doorgegeven in Anatolië. Uit deze streek, die ligt op het kruispunt tussen Centraal-Azië, de Balkan en het Midden-Oosten, komen veel Turkse migranten in Nederland. O is gevestigd in het atrium van Fenix en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen ticket voor het museum hebt.

lees meer
Okura haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience

Voor een authentieke Japan-beleving hoeft men niet naar Japan af te reizen. Hotel Okura Amsterdam haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience. Deze beleving combineert een luxueus verblijf en Japanse gastvrijheid met Kōdō (香道), een eeuwenoude ceremonie van geurbeleving. Kōdō betekent letterlijk ‘luisteren naar geur’. Tijdens deze exclusieve ceremonie op 28 april 2025 neemt de Japanse Kōdō-expert Mina Hayakawa deelnemers mee in de ambacht, rituelen en interactieve elementen van deze eeuwenoude traditie.

lees meer

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte