Okura haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience
Voor een authentieke Japan-beleving hoeft men niet naar Japan af te reizen. Hotel Okura Amsterdam haalt Japanse traditie naar Nederland met de Kōdō Experience. Deze beleving combineert een luxueus verblijf en Japanse gastvrijheid met Kōdō (香道), een eeuwenoude ceremonie van geurbeleving. Kōdō betekent letterlijk ‘luisteren naar geur’. Tijdens deze exclusieve ceremonie op 28 april 2025 neemt de Japanse Kōdō-expert Mina Hayakawa deelnemers mee in de ambacht, rituelen en interactieve elementen van deze eeuwenoude traditie.
Kōdō is een meditatief ritueel rondom geurbeleving waarin mindfulness en esthetiek samenkomen. Het gaat terug tot de zesde eeuw en wordt nog steeds beschouwd als een van de meest verfijnde uitingen van de Japanse cultuur. De ervaring begint met een introductie over de historische betekenis van wierook in de Japanse cultuur. Vervolgens demonstreert Mina Hayakawa nauwkeurige proces van het voorbereiden van de wierookbrander – een ritueel dat de basis vormt voor de zintuiglijke reis die volgt. Deelnemers maken kennis met vijf verfijnde Kōdō-geuren, elk met een unieke geurbeleving, en nemen deel aan interactieve spellen waarin geur en verbeelding samenkomen.
Details & Reserveringen
De workshop vindt slechts éénmalig plaats op 28 april, van 16:30 – 18:00 uur. Het is onderdeel van de Kōdō Experience, een exclusief arrangement inclusief een luxe verblijf in een Panorama-kamer met adembenemend uitzicht. Om authentieke Japanse experience compleet te maken, kunnen gasten de Kōdō Experience uitbreiden met een Kaiseki diner bij Yamazato Restaurant en een Japanse behandeling Nagomi Spa Treatments. Reserveringen kunnen rechtstreeks worden gemaakt via de website of door contact op te nemen via reservations@okura.nl.
Vanaf 16 september 2025 hoef je voor de iconische producten van bakkerij Fort Negen nu eens niet in Amsterdam-West in de rij te staan, maar kun je deze nu ook door heel Nederland bestellen via de boodschappen-app Crisp. Van het beroemde boeren desembrood en de viral kaassoufflé sandwich tot croissants met amandel-frangipane, romige canelés en zelfs het gloednieuwe Fort Negen receptenboek: de publieksfavorieten zijn tijdelijk verkrijgbaar in de digitale pop-up van Crisp.
Nederland is een nieuwe culinaire hotspot rijker. Met de opening van restaurant Azurite in het Huis van Delft heeft tweesterrenchef Mario Ridder iets neergezet dat in ons land nauwelijks zijn gelijke kent. Niet in Amsterdam of Rotterdam, maar juist in het intieme Delft, waar hij eerder Brasserie en Winebar Lalou opende, laat de mede-eigenaar van CEO Baas van het Vlees, zien er voor fine dining absoluut nog plek is. 24 plekken om precies te zijn.