Bolenius Rembrandtpark – Groene fine dining in hartje Amsterdam
Bolenius, het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant van SVH-Meesterkok Luc Kusters, heeft zijn deuren geopend op een nieuwe, groene locatie: Rembrandtpark, Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. De verhuizing van de iconische Zuidas naar deze natuurlijke oase markeert een nieuw hoofdstuk voor het vlaggenschip van de Dutch Cuisine-beweging. Sinds 17 april 2025 is het restaurant officieel open voor lunch en diner van woensdag t/m zaterdag.
Culinair in verbinding met de natuur
Bij Bolenius Rembrandtpark draait alles om seizoensgebonden gastronomie, met ingrediënten die letterlijk naast de keuken groeien. In de kas en moestuin rondom het restaurant worden dagelijks verse groenten, kruiden en botanicals geoogst, die een hoofdrol spelen in de verfijnde gerechten én in de innovatieve cocktails en mocktails. De focus ligt op duurzame, lokale producten – een filosofie die Luc Kusters al sinds 2010 uitdraagt.
Elegante beleving, binnen én buiten
Het restaurant ademt rust en verfijning. Met warme aardetinten, luxe materialen en grote ramen die uitkijken over het water van het Rembrandtpark is een ontspannen, intieme sfeer gecreëerd. Op het houten terras dineer je op zonnige dagen letterlijk in het groen. De nieuwe locatie biedt ook ruimte voor catering, private dining en exclusieve events.
Nieuwe signature: à la minute botanical cocktails
Nieuw in Rembrandtpark is de focus op botanicals in het glas. Vers uit eigen tuin worden ingrediënten verwerkt in ambachtelijke cocktails, afgestemd op het seizoen. In combinatie met de met zorg samengestelde wijnkaart, met vooral biodynamische en biologische wijnen van kleine producenten, wordt iedere maaltijd een totaalbeleving.
Team en reserveringen
Het vaste team van Bolenius is meeverhuisd en wordt aangevuld met nieuwe talenten. De gastvrijheid is zoals altijd persoonlijk en professioneel. Dineren of lunchen kan van woensdag t/m zaterdag, met lunch vanaf 12:00 uur en diner vanaf 18:00 uur. Reserveren kan via de officiële website.
Over Luc Kusters
Luc Kusters is oprichter van Dutch Cuisine, winnaar van een Groene Michelinster (als eerste in Nederland) en een voortrekker in duurzame gastronomie. Met Bolenius Rembrandtpark geeft hij zijn visie op de Nederlandse keuken een nieuwe, inspirerende vorm – dichter bij de natuur dan ooit.
"Sail Away" – met verrukkelijke Boat Bites van R21
Aan de Amsterdamse Peperstraat vind je R21: het fine dining-restaurant waar vakmanschap, werelds koken en ontspannen elegantie door chef Orlando David, met twintig jaar ervaring in toonaangevende Michelinrestaurants, samen worden gebrachten in wereldse seizoensgerechten. Aanschuiven is sowieso een aanrader, maar met R21's Boat Bites kan je ookop het water genieten van Orlando's verfijnde gerechten!
Tannay presenteert Le Menu Marin tijdens SAIL Amsterdam 2025
Van 20 tot en met 24 augustus 2025 viert Amsterdam haar 750-jarig bestaan, gelijktijdig met de 10e editie van SAIL Amsterdam. Tijdens dit nautische hoogtepunt meren talloze historische schepen af in de hoofdstad en komen bezoekers van over de hele wereld samen om maritiem erfgoed te beleven. Restaurant Tannay, gelegen op het sfeervolle Realeneiland, viert deze bijzondere gelegenheid met een exclusief culinair concept: Le Menu Marin.