Sterrenrestaurant Meliefste sluit na tien jaar: nieuwe stap voor chef Thijs Meliefste

Na een decennium vol culinaire hoogtepunten en landelijke erkenning kondigen sterrenchef Thijs Meliefste en zijn echtgenote Anuschka aan dat Restaurant Meliefste per 1 september 2025 definitief de deuren sluit. De sluiting markeert het einde van een indrukwekkend hoofdstuk in de Nederlandse gastronomie én het begin van een veelbelovend nieuw avontuur.

MeLiefste ©Pieter D'Hoop
10 jaar toewijding aan Zeeland. De pas van MeLiefste ©Pieter D'Hoop

Tien jaar gastronomische toewijding aan Zeeland

Sinds de oprichting in 2015 groeide Restaurant Meliefste uit tot een culinaire bestemming in Zeeland, bekend om zijn verfijnde gerechten en diepe verbondenheid met natuur en terroir. Chef Thijs Meliefste wist zijn gasten te verrassen met seizoensgebonden creaties, waarbij Zeeuwse streekproducten centraal stonden.

Meliefste ©Pieter D'Hoop
Meliefste ©Pieter D'Hoop

Hoogtepunten uit een rijk gevulde carrière:

  • Michelinster sinds 2021
  • Jonge Topchef van het Jaar 2020 (Gault&Millau)
  • 17,5 punten in Gault&Millau 2024
  • Meerdere keren uitgeroepen tot snelste stijger in Lekker500, met een notering op plek 13 in de top 100
Meliefste ©Pieter D'Hoop
Meliefste ©Pieter D'Hoop

Een bewuste pauze, met oog op de toekomst

De keuze om te stoppen komt voort uit een diepe wens tot bezinning, persoonlijke groei en het hervinden van balans. Thijs Meliefste: “Na tien intensieve jaren is het tijd voor reflectie. Tijd voor ons gezin, tijd om op te laden en met nieuwe energie naar de toekomst te kijken.”Hoewel nog niet alles bekend is, bevestigt Thijs dat er internationale plannen in de maak zijn. Een toekomstig restaurant wordt niet uitgesloten, maar dan met nóg meer focus op duurzaamheid en toekomstbestendige gastronomie.

Laatste kans: dineren bij Meliefste tot eind augustus 2025

Tot en met 31 augustus 2025 blijft Restaurant Meliefste geopend. In deze laatste maanden willen Thijs, Anuschka en hun team nog één keer uitpakken en persoonlijk afscheid nemen van hun trouwe gasten. Reserveren wordt aangeraden, want de komende periode belooft een druk slotstuk te worden van een decennium dat culinaire geschiedenis schreef.

Team Meliefste ©Pieter D'Hoop
Team Meliefste ©Pieter D'Hoop

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte