Werken vanuit je vakantiehuis

De recente gezondheidscrisis heeft ook nieuwe trends in de vastgoedsector met zich meegebracht. De markt van tweede verblijven in het buitenland ziet een verschuiving, waarbij er een grotere vraag is naar percelen bouwgrond. Het ‘nieuwe werken’ zorgt ervoor dat kopers anders gaan denken over de leefruimte, nu deze zowel voor vrije tijd als voor professionele doeleinden wordt gebruikt. Daarbij houden ze voor ogen dat een investering in ‘ruimte’ meer zekerheid geeft dan een investering in een stad.

Abama Resort, dé referentie voor luxevastgoed in Tenerife, kwam recent in het nieuws op de Spaanse tv-zender Antena 3 als voorbeeld van de stijgende interesse in vastgoed met ruimte en de faciliteiten van een resort in Spanje.  ​

‘De gezondheidscrisis brengt nieuwe trends in de vastgoedsector’, zegt Elodie Casola Dunkin, Director Marketing & Communication van Abama Resort. ‘Kopers geven aan dat zij een groot belang hechten aan woonruimte en een open omgeving. Percelen om te bebouwen zijn bijzonder in trek. Bij de bouwplannen houden bouwheren meer en meer rekening met het feit dat zij of hun kinderen een eigen ruimte nodig hebben om te werken of te studeren. Dit is een nieuwe vereiste sinds de gezondheidscrisis. Naast de zekerheid en het comfort, want ook het klimaat, de rustige omgeving, het uitzicht, de aanwezigheid van resortfaciliteiten blijven doorslaggevend. Wij zien een groeiende vraag naar villa’s op maat binnen Abama Resort, en Tenerife blijft gegeerd als vaste waarde, met het beste klimaat van Europa.’

Het nieuwe werken

Wie kan werken vanuit zijn tweede verblijf, haalt het meeste genot uit de investering. Vandaar denken kopers anders na over de leefruimte. Ze hebben behoefte aan opties en een speciale werkruimte in de woning die past bij hun professionele behoeften. Dit betekent dat een gezin mogelijk een of twee extra slaapkamers moet overwegen, afhankelijk van het aantal volwassenen of kinderen dat thuis werkt of moet studeren.

Voldoende plek om te ontspannen

​Privézwembaden hebben ook een extra aantrekkingskracht wanneer mensen op dezelfde plaats leven en werken, want deze zijn ideaal om even te ontspannen. Verder bieden resorts fantastische voorzieningen om bewoners alle comfort te garanderen, zoals (water)sporten, een golfterrein, wellness en gastronomie van topniveau. Zo kunnen de bewoners zich concentreren op hun bezigheden en in alle rust ontspannen wanneer ze dit wensen. Resorts staan in voor complete zorgeloosheid dankzij de eindeloze extra diensten. Ook wanneer ze er niet zijn, hoeven eigenaars zich geen zorgen te maken over de veiligheid en het onderhoud van hun woning.

Over Abama Resort

Het internationaal hoog aangeschreven Abama Resort in Tenerife resort, met een infrastructuur waarin tot nu toe honderden miljoenen zijn geïnvesteerd, is het toppunt van creativiteit en betrouwbaarheid.

De 5-sterrenservice, de keuze uit twaalf restaurants waarvan twee zelfs met Michelinsterren zijn bekroond, de 18-holes golfbaan ontworpen door Ryder Cup-speler Dave Thomas, het prestigieuze Tennis Center (met zeven tennisbanen en vier padelterreinen), de luxueuze spa, de Beach Club en uitgebreide faciliteiten van het nabijgelegen 5* hotel The Ritz-Carlton, Abama en bovendien de fantastische vergezichten maken dat Abama Resort vandaag de dag bekend staat als een van de meest luxueuze bestemmingen in Europa.

Op dit moment bestaat Abama Resort uit 150 appartementen gebouwd in het gedeelte Las Terrazas, 23 organische villa’s Bellevue, acht minimalistische villa’s Casas del Lago, tien villa’s Las Atalayas en tal van plots voor Custom Villas. Het nieuwe deel Villas del Tenis, dat eind 2020 opgeleverd wordt, bestaat uit 12 luxueuze, vrijstaande huizen met privé-zwembad, 2 of 3 slaapkamers, de grootst mogelijke privacy en adembenemende uitzichten. Ook de 48 luxe-appartementen van Los Jardines de Abama, op de heuvel onder het nieuwe centrum Plaza Abama, zijn schitterende hideaways. Een modelappartement zal eind 2020 te bezoeken zijn.

Prijzen:

Los Jardines de Abama vanaf € 550.000
Las Atalayas de Abama vanaf € 1.035.000
Villas del Tenis vanaf € 1.540.000

Info: www.abamahotelresort.com/nl/
@abamatenerife

0 replies on “Werken vanuit je vakantiehuis”