Iedere tuin komt dag en nacht tot leven

Dag en nacht genieten van de tuin. Dit kan alleen met het unieke lichtconcept van Rainforest Lighting – een totaalconcept waarbij u vooraf precies weet waar u achteraf aan toe bent.

Als het donker wordt, komen de tuinen van Rainforest Lighting in Nederland en België tot leven. Van Aarlanderveen tot Huizen en van Knokke-Heist tot Woerden, lichtkunstenaar Lars Mallant heeft de afgelopen jaren vele tuinen van particulieren en bedrijven in een ander daglicht geplaatst. Met zijn creativiteit en vindingrijkheid heeft Mallant de tuin- en landschapsverlichting in Nederland en België naar een hoger plan getild. Dit komt niet alleen tot uitdrukking in de adembenemende oplossingen, maar ook in de manier van werken. De aanpak is geïnspireerd door de natuur en met name door het regenwoud. In het regenwoud wordt het licht onderin gebroken door bomen, takken en bladeren. Hierdoor wordt het licht verrassend, zacht en schaduwrijk. Dit natuurlijke en sfeervolle licht vertaalt Rainforest Lighting met behulp van duurzaam kunstlicht naar elke tuin.

Visie

Elke tuin in een ander daglicht

Veel tuinen zijn overdag een lust voor het oog. Bloemen en planten komen tot leven en zorgen ervoor dat je elke minuut van het uitzicht geniet. ’s Avonds wordt het anders. De wereld van moeder natuur wordt dan opgeslokt door de duisternis. Met dat inzicht hebben we een uniek concept bedacht waarin functionaliteit en veiligheid gecombineerd worden met sfeer en uitstraling. Binnen onze visie is dat de enige manier om meerwaarde te creëren aan uw directe leefomgeving, 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar.

Werkwijze

Eerst ervaren en dan pas beslissen

Een stijlvol verlichte tuin haal je niet uit dikke catalogi met duizend-en-één verschillende lampen en armaturen. De meeste installateurs zijn gefocust op het aanleggen van de installatie en niet op het esthetische aspect. En de meeste hoveniers plaatsen bij bomen en struiken een functionele lamp, wat leidt tot te veel verlichting, die vaak ook te fel is. Wist u dat tuinarchitecten gemiddeld 35% te veel tuinverlichting intekenen? Rainforest Lighting heeft een unieke werkwijze ontwikkeld om vooraf te laten zien wat u achteraf krijgt. Aan de hand van een lichtdemonstratie krijgt u een beeld van hoe uw tuin in het donker tot leven komt. Via een oriëntatie- en kennismakingsafspraak bekijken wij eerst uw locatie en bespreken uw wensen en eisen. Is er een wederzijdse positieve klik, dan wordt er een lichtdemonstratieavond met u gepland. Na de demonstratie sturen wij u een heldere offerte voor het lichtplan inclusief de installatiekosten. Rainforest Lighting werkt met een vast team van ervaren specialisten. Wij kunnen hierdoor voor een scherpe aanneemprijs de totale aanleg efficiënt en conform ontwerp uitvoeren. Het is ook mogelijk om de installatie en de aanleg door uw eigen vakmensen te laten verzorgen. Zij dienen dan wel nauwkeurig de montagevoorschriften te volgen.

Verantwoord en duurzaam

Rainforest Lighting wilde echter meer: een totaaloplossing bieden die duurzaam is. Dat hebben we weten te realiseren met duurzame, hoogwaardige lichtbronnen die verantwoord worden geproduceerd. Na jarenlange ervaring werken we alleen nog met producten van een tiental Europese topmerken. Voor u betekent dit een totaaloplossing die u maximaal ontzorgt, of het nu gaat om advies, aflevering, installatie of onderhoud. En in stijl met onze naam steunen we ieder jaar minimaal één World Wide Fund Project voor het behoud van regenwouden.

Het perfecte plaatje

Het huis wordt niet meer los gezien van de tuin en de tuin wordt niet meer los gezien van het huis. Rainforest Lighting wordt daarom steeds vaker in een vroeg stadium door architecten, binnenhuisarchitecten en tuinarchitecten gevraagd om mee te denken over de ideale thuisbeleving. Professionals die het zekere voor het onzekere nemen en die vertrouwen op de kennis en de ervaring van Rainforest Lighting. Hoe kun je de avondsfeer van binnen bij de verlichting buiten laten aansluiten? Hoe zorg je ervoor dat de verlichting van het totale project in balans is? Hoe leg je de bekabeling aan, zodat je er bij de aanleg van de tuin geen last van hebt? Zo op het eerste gezicht lijken het hele logische vragen, die je makkelijk zelf kunt beantwoorden. Toch is dat niet zo. Vaak met als resultaat dat een plaatje net niet klopt, terwijl het ook het perfecte plaatje had kunnen zijn.

Onafhankelijk advies

Rainforest Lighting is zelfstandig en niet verbonden aan een andere partij. Wij betrekken onze producten van de beste Europese leveranciers en kiezen per project voor de beste oplossingen. De toepassing staat centraal, niet het lichtproduct. Onze aanpak werkt bij iedere tuin, of u nu een tuin van 900 m2, 2.500 m2, 5.000 m2 of een parktuin bezit. We zorgen ervoor dat iedere tuin dag en nacht tot leven komt. Stuur een mail of bel ons, als u wilt weten hoe wij met licht meerwaarde creëren. Rainforest Lighting werkt voor particulieren, bedrijven en architecten. Elke tuin in een ander daglicht: wij maken het mogelijk.

W: rainforestlighting.com