Smart Home Diffuser

Acqua di Parma en Poltrona Frau lanceren de eerste Smart Home Diffuser voor een designgerichte leefwereld. Het ontwerp van GamFratesi combineert domotica, esthetiek en innovatie op naadloze wijze.

De twee iconische Italiaanse bedrijven, ondanks hun lange geschiedenis bijzonder vooruitstrevend, bundelden voor de ontwikkeling van dit concept voor het eerst de krachten. Voor de uitwerking deden ze beroep op het bekroonde designduo Gam- Fratesi, dat een avant-gardistisch object creëerde voor een intense, zinnenprikkelende ervaring in de moderne woning. Met de nieuwe Smart Home Diffuser breidt Acqua di Parma zijn Home-collectie uit met een originele, innovatieve oplossing voor huisparfums, waarbij de geur steeds opnieuw kan worden afgestemd op de gewenste sfeer.

De Smart Home Diffuser reflecteert duidelijk de synergie tussen Acqua di Parma, dat symbool staat voor een schitterende Italiaanse stijl, en Poltrona Frau, dat zich altijd heeft gefocust op uniek leer, design en onderzoek. Acqua di Parma werd opgericht in 1916, Poltrona Frau in 1912. Beide merken dragen dezelfde waarden uit: tijdens hun ruim honderdjarige geschiedenis deelden ze altijd een passie voor hoogwaardig vakmanschap en een actieve traditie, die eigentijdse klassiekers met een pure, onmiskenbare elegantie tot leven wekt. Met deze nieuwe geurverstuiver hebben Acqua di Parma en Poltrona Frau een product ontwikkeld dat design, ergonomie, schoonheid en sfeer op stijlvolle en harmonische wijze combineert. Voor een intens zintuigelijke ervaring, een ruimte die gezelligheid uitstraalt en waar iedereen zich welkom voelt; voor een geurbeleving op maat van ieders persoonlijkheid.

Designers GamFratesi, gevormd door de Deense Stine Gam en de Italiaan Enrico Fratesi, werden reeds bekroond met tal van internationale prijzen. Ze hebben de essentie en de ziel van Acqua di Parma en Poltrona Frau uiterst zorgvuldig gedestilleerd. Resultaat: een mix van precisie, poëzie, geavanceerde technologie en ambachtelijk vakmanschap. De cirkelvormige Smart Home Diffuser .een verwijzing de iconische hoedendozen van Acqua di Parma, kreeg een geraffineerd, organisch, minimalistisch en licht design. De handgemaakte hoes uit Pelle Frau®, met op maat gemaakte stiksels en details, geeft blijk van het indrukwekkende vakmanschap van Poltrona Frau. De elegante metalen basis is staalgrijs met geborsteld goud. De suggestieve tactiele en visuele kracht van Pelle Frau® sluit naadloos aan bij de frisse helderheid van de geuren uit Acqua di Parma’s Home-collectie.

Laura Burdese, president en CEO van Acqua di Parma: “Dit nieuwe concept weerspiegelt de Italiaanse levensstijl waarop onze Home-collectie is geïnspireerd op een zeer innovatieve en interessante manier. We wilden de mogelijkheden van domotica optimaal benutten voor een nog intensere en persoonlijkere geurervaring, en voor huisparfums die perfect passen bij een modern interieur. Hierbij wordt meer dan ooit gebruikgemaakt van innovatie om emoties op te wekken dankzij een slim systeem dat elke geur ten volle tot zijn recht laat komen. Ook de vormgeving is een belangrijk aspect, aangezien die van het huisparfum een echt designobject maakt. Poltrona Frau was een fantastische partner. Onze samenwerking was uiterst vruchtbaar en synergetisch dankzij onze gedeelde waarden, zoals een passie voor hoogwaardig vakmanschap en pure elegantie, evenals aandacht voor een moderne levensstijl. Dankzij de creativiteit en het gedegen onderzoek van GamFratesi hebben we een object gecreëerd dat de ultieme synthese is van ambachtelijk vakmanschap, design, innovatie en technologie.”

Nicola Coropulis, CEO van Poltrona Frau, vult aan: “We hebben geschiedenis, elegantie, expertise en technologie verenigd tot een prachtig, modern product. In dit partnerschap ontstond uit de traditie en het erfgoed van twee bedrijven, die altijd hebben gefocust op vorm en inhoud, een topproduct voor modern gebruik. Dankzij het talent van GamFratesi en de passie voor pure vormen en materialen van onze vakmensen werd een verfijnd object gecreëerd dat elk interieur een apart elan geeft en het welzijn bevordert.”

De diffuser is volledig personaliseerbaar. De lederen afwerking is verkrijgbaar in vijf kleuren en kan heel eenvoudig verwisseld worden. Daarnaast kunnen klanten het leer in de Acqua di Parma-boetieks vakkundig laten verfraaien met hun initialen; vanaf september is een speciale Made to Measure-service beschikbaar. De verstuiver is zo ontworpen dat op elk moment de gewenste geur geselecteerd kan worden. De geavanceerde technologie om het apparaat vooraf te programmeren en de parfums te verspreiden maakt het helemaal af. Hiermee kan worden ingesteld op welk tijdstip en op welke dag een bepaalde geur verspreid moet worden. De parfums worden verwerkt in ‘parels’ uit kunststof, die in een geurvulling zijn ingesloten. De verstuiver kan gevuld worden met de negen parfums van het Huis; het apparaat kan maximaal drie geuren tegelijk bevatten. Elke geurvulling heeft een slim herkenningssysteem dat door het apparaat uitgelezen wordt. Afhankelijk van de blend wordt de modus geactiveerd die de geurelementen het meest versterkt. Het toestel is geschikt voor ruimtes tot 30 m² en verstuift tot 60 uur lang.

Aangezien het apparaat volledig draadloos is, kan het in elke ruimte van de woning worden geplaatst. Via wifi kan de diffuser met een onlinesysteem worden verbonden dat alle informatie en updates beheert. Het toestel kan manueel bediend worden, met de smartphone via een app, of met de computer via een onlineplatform.

De Smart Home Diffuser werkt met de volgende parfums van Acqua di Parma:

Luce di Colonia
Luce di Colonia vormde de inspiratie voor de Home-collectie. Het verspreidt joie de vivre door de hele woning. Deze geur is met zijn lichte, zonnige aroma een ode aan Colonia, de essentie van de Italiaanse stijl. Pure, natuurlijke ‘Frutti d’Oro’ versmelten met subtiele bloemige noten en de warme geur van edele houtsoorten. Luce di Colonia is het perfecte parfum voor een vleugje feel-good met een elegante toets en creëert een sprankelende sfeer om gasten te verwelkomen. Buongiorno Het eerste zonlicht sijpelt door de ramen naar binnen. Een briesje blaast langs de lichte gordijnen en verspreidt de geur van munt, lavendel, rozemarijn en vers gemaaid gras. Ontwaak met de frisse geur van linnen lakens en de zachte aroma’s van de natuur. Dit is de ideale, gebalanceerde geur voor de keuken, de woonkamer of het terras. Met Buongiorno begint elke nieuwe dag zoals het hoort.

La Casa sul Lago
Een villa aan een Italiaans meer, met uitzicht op het zacht golvende water. Deze harmonieuze, uitgebalanceerde geur creëert een gevoel van innerlijke rust. De geur van water vermengt zich met intieme bloemenaroma’s en de zachte toets van muskus. Dit parfum is elegant, helder en uitermate kalmeren, ideaal om te genieten van een heerlijk bad, een ontspannen sfeer te creëren in de slaapkamer of tot rust te komen op de sofa met een goed boek. _ Oh L’Amore Blikken die elkaar kruisen. Hartstochtelijke passie die plots ontvlamt. Een oprechte emotie verpakt in een dynamische, onweerstaanbare geur. De intense, kruidige noten van zwarte peper en kruidnagel gaan gepaard met een explosie van romige amberaroma’s zoals benzoë en tonkaboon. De bedwelmende sensatie van dit parfum creëert een zachte, sensuele sfeer. Ideaal voor een romantische avond om te genieten van dat wonderlijke moment van thuiskomen bij een geliefde.

Aperitivo in Terrazza
De perfecte geur om een bruisende sfeer te creëren in de het welbehagen van een uniek en gezellig moment. Profumi dell’Orto Na een weekend in een geurig paradijs op het platteland is het tijd om terug te keren naar het bruisende ritme van de stad. Ervaar ook thuis die vreugde: de geur van tijm en de frisheid van munt zijn perfect in harmonie en worden vergezeld door het aroma van basilicum, tomatenbladeren, een bruisend vleugje verbena en de levendige, kruidige geur van peper. Een comfortabele, schitterende en behaaglijke ervaring voor de zintuigen.

Arancia di Capri
De lucht vult zich met heldere, fonkelende noten van sinaasappel, mandarijn en citroen, die meteen doen denken aan een van ‘s werelds meest fascinerende eilanden. De krachtige citrusaroma’s en de frisse noten van petitgrain versmelten met de intense geur van kardemom, lichte karamelaccenten en een sensueel muskusaroma. Geniet van een heerlijk ontspannend moment aan het einde van de dag en droom weg bij de herinnering aan fantastische momenten aan de Italiaanse kust, met de golven op de achtergrond.

Fico di Amalfi
De ontwapenend zoete geur van vijgen vermengt zich met een magnifiek aroma van citroen, bergamot en grapefruit. Roze peper en jasmijnblaadjes ver smelten met noten van benzoë en cederhout en creëren een verrassende harmonie die doet denken aan de zonovergoten wegen en adembenemende uitzichten, die alleen aan de Amalfikust te vinden zijn. Een warme, energieke sfeer voor huis, terras of tuin, voor een moment van zalige ontspanning.

Mirto di Panarea
Thuis tot rust komen en het juiste ritme vinden, het gevoel van blote voeten op een houten vloer. De geur van de Middellandse Zee en kreupelhout in elke kamer. Een helende mengeling van mirte, basilicum, citroen en bergamot versmelt; de zeebries vermengt zich met de krachtige geur van jeneverbes, bloemige noten van jasmijn en roos en het warme aroma van amber. Droom weg naar een afgelegen eiland waar de tijd lijkt stil te staan en luister naar de geluiden van de natuur.

W: acquadiparma.com

0 replies on “Smart Home Diffuser”