Pullmann – sfeer en exclusiviteit in de slaapkamer

De tijd dat we voor onze slaapkamer vooral praktische en veilige keuzes maakten, ligt ver achter ons. De slaapkamer is een plek in huis geworden waar naast comfort ook kleur en materiaalgebruik steeds belan grijker worden. We brengen er immers steeds meer tijd door en zien de slaapkamer als een ruimte om tot rust te komen, even me-time. We zoeken dus naar manieren om sfeer en exclusiviteit te creëren. Maar we kijken ook naar technologische ontwikkelingen op slaapgebied, om naast sfeer ook gemak en optimaal slaapcomfort te combineren in deze ruimte.

We stemmen onze slaapkamer steeds meer af op de andere ruimtes in huis en specifi eke slaapkamertrends krijgen steeds meer aandacht. Pullman speelt hier goed op in en toont in haar collectie veelzijdigheid door het toepassen van verschillende kleuren, materialen, vormen en technologische ontwikkelingen. Uiteraard met een goede nachtrust en slaapcomfort als belangrijkste pijlers. Uiteindelijk is het de kunst om een kwalitatief hoogwaardige matras te integreren in een prachtige boxspring.

Rijke historie

George Mortimer Pullman legde in 1865 de basis voor de unieke veer-in-veerconstructie die de boxsprings van Pullman zo beroemd maakt. Om lange treinreizen door de Verenigde Staten comfortabel te maken, ontwikkelde hij luxe slaapcoupés. Destijds waren deze al voorzien van hoogwaardig vakmanschap en de beste materialen en gemaakt met oog voor detail. En dat vakmanschap is sinds 1937 zelfs Nederlands vakmanschap geworden. De ontwikkeling en productie vinden al 82 jaar plaats in Nederland, en tot de dag van vandaag staan Pullman-bedden en -matrassen synoniem voor comfort en luxe.

Ultiem slaapcomfort

Slaapcomfort is by far het belangrijkste wanneer we een keuze maken voor een bed. En dat begint dus bij het matras. Of je nu houdt van stevig of zacht: de unieke vering, fijne afwerkingen en de luxueuze materialen zorgen voor een goede nachtrust. De kern van een hoogstaand matras met verschillende zones geeft individuele ondersteuning op maat. En het is mogelijk om dit af te toppen met een extra dimensie: een comforttopper. Alle matrassen en comforttoppers van Pullman zijn behandeld met Sensity. Dit is een probiotica die op een zeer natuurlijke wijze zorgt voor een frisse slaapomgeving. Niet voor niets is het unieke veer-in-veersysteem al voor het vierde jaar op rij gekozen als best geteste pocketveermatras door de Consumentenbond.

Creëer een eigen stijl

Dat een bed goed moet liggen is uiteraard nummer één. Maar wanneer de keuze voor een bepaald matras is gemaakt, is het ook belangrijk dat het bed past in de slaapkamer. Iedereen heeft een eigen stijl; de een houdt meer van felle kleuren, de ander is gecharmeerd van een moderne look. De trends in de slaapkamer hebben vooral te maken met kleur, materiaalkeuze en vorm.

Kleur

Dat kleurgebruik een bepalende factor is in huis, is niets nieuws. Ook in je slaapkamer heeft de kleurkeuze invloed op hoe we ons voelen. Waar we vroeger in de slaapkamer vaak kozen voor rustige aardse tinten zoals grijs en ecru, wint kleur steeds meer aan populariteit. De kleuraccenten zie je voornamelijk terug op de muur of bij het bedlinnen. Maar ook de bedden krijgen een steeds geruimere kleurkeuze. De Velluto – een nieuwe velours kwaliteit – van Pullman is echt een favoriet.

Materiaal

Niet alleen de kleurkeuze heeft invloed op de uitstraling van je slaapkamer, ook het materiaal is van groot belang. Door de komst van trends zoals de industrial look durven we ook steeds meer te experimenteren met verschillende materialen. Waar we voorheen niet zouden bedenken dat een stoere leather-look in onze slaapkamer zou passen, bewijst de Pullman Vintage Leather het tegendeel. Ook een grove stof zoals de Pullman Caro heeft een totaal ander effect in de ruimte dan een subtielere variant.

Vorm en uitvoering

Ook de keuze voor het formaat van het hoofdbord is een nieuwe ontwikkeling. Niet elke ruimte is hetzelfde en door bijvoorbeeld een heel groot hoofdbord te kiezen, kunnen we een echte eyecatcher van het bed maken. Of je kiest juist een klein subtiele variant voor een kleinere ruimte. Door kleuren, materialen en vormen te mixen en matchen krijg je écht je persoonlijke uitblinker in je slaapkamer, die ook nog eens heerlijk slaapt. Want dat is het blijft het belangrijkste uitgangspunt voor Pullman.  

W: pullman.nl