FPS-technologie

Door Ronald Hooijmeijer

Genieten met je ogen open en ogen dicht

Na een uur enthousiast en deskundig over bedden en slaapkamers gesproken te hebben, nodigt Wim Hofman van De Suite in Moordrecht mij uit om op een prachtige dikke matras te gaan liggen. Met een dekbed, gevuld met dons dat zo licht is dat je het niet voelt, dekt hij me toe. ,,We doen een beenprogramma van 24 minuten. Om de werking goed te ervaren is het beter om de sessie af te maken”, zegt Wim. ,,Dus ik hoop dat u geen haast heeft.” Ik maak geen bezwaar. Hoe kan je dat ook, als je als slaapkop bekend staat? Wim pakt de bediening en ik voel de eerste trillingen door het matras in mijn lichaam. Het ene moment wat rustiger in de onderrug en daarna wat heviger bij de onderbenen. Wim zit naast me en geeft uitleg wat er gebeurt.

Reducering van klachten

,,Aan de hand van speciale software worden geluidspulsen in vloeiende bewegingen naar vier speciale speakers gestuurd en wordt het ontvangen geluid omgezet in subtiele trillingen. Hierdoor ontstaan vibraties, die de  bloedsomloop en spieren stimuleren. De software regelt ook het circuleren van geluidsgolven, van het hoofd naar de benen en terug. Door het variëren van frequenties, pulsatie en circulatie kan er gericht worden gewerkt aan reducering van pijnklachten, vermindering van spierspanning en onrust. Het systeem heeft twaalf verschillende behandelprogramma’s. Vier die ontspannend van aard zijn. Deze programma’s verlagen de basisspanning in het lichaam. Door een diepere staat van ontspanning, slaapt men beter en dat is van belang voor mensen die stress ervaren of veel spanning opbouwen, zoals bij Parkinson. Er zijn programma’s voor een vlug herstel en vier programma’s gericht op specifieke spiergroepen. Dat kan zijn in geval van rugklachten, maar ook als er sprake neuropathische pijn en beenklachten. Ik luister en probeer te begrijpen wat er gebeurt in mijn lichaam, want dat er wat gebeurd is duidelijk. Zelfs m’n tenen voel in tintelen en later in de middag voel ik nog een soort bruis in m’n benen. Achteraf begrijp ik Wim nu beter dat het ook heel fijn is voor mensen die last hebben van vliegstress.

Onstpannen

Als ik het gesprek evalueer, komt er nog een vraag bij me op die ik nog aan Wim wil stellen, voor we het gesprek afronden. ,,Is de technologie alleen voor zieke mensen, want we hebben het eigenlijk veel over mensen met klachten gehad? Wim: ,,Nee, zeker niet. Beter gezegd, er kan altijd wat spelen in je leven zonder dat je echt ziek bent en ontspannen is altijd goed voor een mens. Iedereen weet dat bij stress in welke vorm dan ook een goede nachtrust essentieel is. Met de ontspannings-technologie bevorder je dan de elementaire nachtrust. Natuurlijk maken we niet alleen bedden met FPS-technologie. Naast het slapen maken we prachtige bedden en slaapkamers op maat. De keuze is uniek en volledig afgestemd op wat iemand verlangt. Hoe groot of klein die wensen ook zijn. Zo kun je genieten met je ogen open en met je ogen dicht.

W: desuite.nl