Auping Evolve, het matras zonder einde

Dit is Auping Evolve, het matras zonder einde. Dit is het eerste volledig circulaire matras ter wereld. Keer op keer recyclebaar tot een fris nieuw matras. Dus goed voor het milieu en óók goed voor je nachtrust, want het ligt eindeloos lekker. En dat is natuurlijk het belangrijkste bij de aankoop van je nieuwe matras. Dat het lekker ligt. zonder einde

Misschien wist je al dat elk Auping matras speciaal voor jou wordt gemaakt, met liefde en aandacht voor detail. Een Evolve wordt ook zo gemaakt, dat het matras aansluit bij jouw lichaam en voorkeuren. Er zijn drie verschillende varianten, met elk een andere zonering. Want ieder lichaam is anders, waardoor je andere ondersteuning nodig hebt. Door de juiste variant te kiezen, ligt je rug in een mooie natuurlijke houding van je nek tot je stuitje. Zo komt je lichaam helemaal tot rust en herstelt zich het beste tijdens het slapen.

In Nederland worden jaarlijks 1,5 miljoen matrassen afgedankt en weggegooid. Veel matrassen worden verbrand of eindigen op de vuilstort. Bij Auping willen we dat graag anders doen. Beter. We willen geen afval meer of verbranding van gebruikte matrassen, waarmee er allerlei waardevolle grondstoffen verdwijnen. Daarom ontwikkelde we samen met Niaga® het eerste circulaire matras ter wereld; Auping Evolve. Dit is een matras waarvan de materialen keer op keer opnieuw gebruikt worden voor een nieuw matras.

Drie typen Auping Evolve Auping Evolve is verkrijgbaar in drie verschillende varianten, waarbij de zonering anders is opgebouwd. Op basis van jouw lichaam en wensen kies je de ondersteuning en de hardheid die het beste bij je past.

Auping Evolve I)

Gelijkmatig verdeeld Zijn je schouders, taille en heupen ongeveer even breed? Dan is deze variant het meest geschikt voor jou. Deze Auping Evolve heeft na namelijk een gelijkmatige verdeling van de zones. Dit betekent dat de heup-, taille- en schouderzone ongeveer dezelfde stevigheid hebben, zodat je lichaam in een mooie natuurlijke en comfortabele rusthouding komt. Dit matras is verkrijgbaar in de hardheden soft, medium en firm. 

Auping Evolve Y)

Meer ruimte voor je schouder Zijn je schouders breder in verhouding tot je taille en heupen, dan slaap jij heerlijk op deze Auping Evolve. Bij dit matras ligt de schouderzone iets dieper in het matras dan je heupen. Op deze manier kunnen je schouders lekker wegzakken in het matras, zodat je geen druk ervaart tijdens je slaap en je makkelijk van houding verandert tijdens het dromen. Dit matras is verkrijgbaar in de hardheden soft, medium en firm. 

Auping Evolve X)

Meer ruimte voor je schouders en heupen Zijn je schouders en heupen breder dan je taille, dan lig jij het lekkerste op deze Auping Evolve. Want zowel de schouder- als de heupzone in dit type matras zijn wat zachter. Hierdoor kunnen zowel je schouders als je heupen ’s nachts lekker wegzakken in het matras. De taillezone, die zich tussen de heup- en schouderzone bevindt, is iets steviger waardoor je middel goed wordt ondersteund. Steun waar nodig, en vrijheid waar het dus kan. Dit matras is verkrijgbaar in de hardheden soft, medium en firm. 

Best ventilerende matras

Per nacht verlies je 350 ml vocht, dat is ongeveer evenveel als anderhalf longdrink glas water. Dat vocht komt in je matras terecht. Als een matras onvoldoende ventileert, blijft dit vocht in je matras zitten en kan het uiteindelijk voor schimmel zorgen. Niet alleen onhygiënisch, maar ook heel ongezond. Daarom is het belangrijk om te slapen op een goed ventilerend matras. In Auping Evolve hebben we geen latex of schuim gebruikt, maar een open gebreide 3D structuur van polyester, waardoor het matras optimaal ventileert. Best logisch, als je bedenkt dat schuim veel gebruikt wordt als isolatiemateriaal. Bijkomend voordeel is dat het matras ’s nachts niet broeierig aanvoelt. 

Een circulair matras is net zo hygiënisch als een nieuw matras Evolve is een matras enkel gemaakt van staal en polyester, waarvan de materialen voor altijd opnieuw gebruikt kunnen worden voor een nieuw matras. Keer op keer kunnen we de ingrediënten op hetzelfde kwalitatief hoogwaardige niveau recyclen. Dat is circulair. 

Het bijzondere aan dit matras is dat we de onderdelen gemakkelijk uit elkaar kunnen halen. Normaal lukt dat niet zo goed, omdat de matrasonderdelen aan elkaar gelijmd worden. Wij gebruiken ‘Niaga® click-unclick adhesive’, waarmee dat wél kan. Dat klinkt misschien als een kleine verandering, maar in beddenland is dit echt een evolutie. Daarom noemen we deze laatste ontwikkeling in de evolutie van slaap Auping Evolve. Een volledig circulair matras, dat ook écht lekker ligt.

Slaap je dan op een tweedehands matras? Zeker niet. Je slaapt gegarandeerd op een nieuw matras. Voor ons betekent volledig circulair dat wij de grondstoffen van ieder matras hoogwaardig kunnen hergebruiken en dit houdt in dat we deze grondstoffen hergebruiken voor nieuwe matrassen. Alle materialen doorlopen eerst nog een proces om uiteindelijk weer een nieuw matras te vormen. Over de hygiëne hoef je je dus geen zorgen te maken. Meer informatie: auping.nl  _ Op basis van jouw lichaam en wensen kies je de ondersteuning en de hardheid die het beste bij je past’ 

0 replies on “Auping Evolve, het matras zonder einde”