Nixons Western White House

De zevenendertigste president van de Verenigde Staten, Richard Nixon, deed altijd erg zijn best om het Amerikaanse volk te vertellen wat voor simpele mensen hij en zijn vrouw, Pat waren, om de kiezers uit de middenklasse aan te spreken. In werkelijkheid wat dit wel iets anders. Zijn zorgvuldig gekoesterde “bescheiden en eenvoudige” levensstijl werd in ieder geval achtergelaten bij de deur, toen hij zijn keuze liet vallen op Calle Isabella als vakantiehuis.

Fotocredits: Jim Bartsch. From: Bob Walsh (TopTenRealEstate)

Foto: Jim Bartsch. Bron: TopTenRealEstate.com

Alle presidenten hebben hun speciale uitjes gehad, velen waren al lang voordat ze president werden. Maar het was nadat Nixon president werd in 1969 dat hij een campagneadviseur opdroeg om een ​​presidentieel toevluchtsoord voor hem te vinden dat zou worden gebruikt als zijn “Westelijke Witte Huis” langs de kust van Californië. Fred Divel doorzocht de kustlijn en vond het 26 hectare grote landgoed Hamilton H. Cotton in de toen nog schaars ontwikkelde stad San Clemente op een heuvelrug met uitzicht op de Stille Oceaan. Het was groots en indrukwekkend genoeg voor iemand van Nixons statuur; het huis had in het verleden zelfs onderdak geboden aan Franklin D. Roosevelt. Tijdens zijn presidentschap hadden hij en Pat daar veel staatshoofden, waaronder Leonid Brezjnev toen hij het Sovjet-Amerikaanse communiqué ondertekende in 1973.

Hier schreef Nixon zijn memoires nadat hij zijn presidentschap had neergelegd om afzetting te voorkomen na het Watergate-schandaal in de jaren zeventig. Nixons Western White House stond in 2019 te koop voor $ 57,5 ​​miljoen.

Gemodelleerd naar Spaans landhuis

La Casa Pacifica, een superluxe enclave, iets boven een van de beste surfstranden van Californië, is gemodelleerd naar een landhuis in San Sebastian, Spanje en werd in 1927 ontworpen door Carl Lindbom voor Cotton in de Mission-Colonial-stijl. Structuren zijn gebouwd binnen de huidige 5,45 hectare met 140 meter strand. Ze omvatten een hoofdverblijf van ongeveer 9.000 vierkante meter met zeven slaapkamers, een entertainment paviljoen van 3.000 vierkante meter aan het zwembad met gastenvleugel, een gastenverblijf met twee slaapkamers en meerdere personeelsaccommodaties.

Fotocredits: Jim Bartsch. Bron: TopTenRealEstate.com

Extra vertrekken voor geheime dienst

Toen Nixon voor het eerst arriveerde na het kopen van de compound, verving hij de bestaande tennisbaan door een zwembad en deed hij de nodige toevoegingen om de geheime dienst te huisvesten. De locatie van het huis grenst aan de Camp Pendleton Marine Base en biedt gemakkelijke toegang tot Air Force One en extra beveiliging.

San Clemente

San Clemente is aanzienlijk gegroeid sinds de Nixons daar woonden. Het ligt halverwege tussen Los Angeles en San Diego, is gevuld met Spaanse architectuur, mooie parken aan zee en wandelpaden en is een van de beste surfplekken langs de kust van Californië. Boordevol charme en natuurschoon, het is de meest zuidelijke stad van het grootstedelijk gebied van Los Angeles en wordt het de “Spanish Village by the Sea” genoemd.

De Nixons verkochten het landgoed halverwege de jaren tachtig aan de voormalige CEO van Allergan Pharmaceuticals Gavin S. Herbert, die het in 2019 te koop zette voor $ 57,5 ​​miljoen. Het landgoed staat op de lijst van Linda May van Hilton & Hyland, Beverly Hills en Rob Giem van Compass Realty, Newport Beach.

Fotocredits: Jim Bartsch. From: Bob Walsh (TopTenRealEstate)