Nederlanders investeren graag in vakantiewoningen in Spanje

Spanje is als vakantieland onverminderd populair en scoort al jarenlang hoog in de lijst van favoriete vakantiebestemmingen. In 2019 bezocht een recordaantal buitenlandse toeristen het zonnige land met de prachtige costa’s voor een vakantie. De vraag naar accommodaties neemt daardoor enorm toe. Door ontwikkelaars wordt flink geïnvesteerd om in die groeiende vraag naar vakantiewoningen en -appartementen te voorzien. Mede als gevolg van de historisch lage spaarrente bij banken zijn Nederlanders erg geïnteresseerd in het investeren van hun spaargeld in vakantiewoningen. Zo ook in Spanje, blijkt uit de vlotte verkoop van vakantieappartementen aan de Costa Blanca.

Eén van de ontwikkelaars die in Spanje actief is, is het Nederlandse Dormio uit Arnhem. Dit bedrijf ontwikkelt momenteel aan de Costa Blanca een luxe vakantieresort. De Costa Blanca, ook wel witte kust, staat bekend om haar prachtige zandstranden. Meer dan 200 kilometer kust, bijna 75 stranden met fijn zand, veel gezellige badplaatsen en indrukwekkende bezienswaardigheden maken de Costa Blanca erg veelzijdig. In combinatie met de zomerse temperaturen en het hoge aantal zonuren maakt dit de Costa Blanca dé ideale bestemming voor een aangenaam verblijf.

Spaarder zoekt alternatieven bij nul procent rente
Volgens cijfers van De Nederlandse Bank spaart een deel van de Nederlanders rustig door. Een ander deel zoekt naar alternatieven om hun geld te laten renderen. Vastgoed in de vorm van een tweede huis of vakantiehuis biedt uitkomst. Als investeringsobject met een aantrekkelijk rendement, of als een waardevast tweede thuis voor eigen gebruik. Tom van den Brink, exhibition manager van de Second Home Beurs, ziet dat ook: “De markt voor vakantiewoningen in eigen land wordt steeds krapper. Daarom is Spanje op dit moment één van de favorieten. De groeiende vraag naar accommodaties in dat land biedt mogelijkheden voor Nederlandse kopers.”

Investeren op een toeristische toplocatie
Ben Suërs, COO en senior developer van Dormio, sluit zich daarbij aan: “Wij zijn bezig met de ontwikkeling van Dormio Resort Costa Blanca. Toen we het wereldkundig maakten was de belangstelling enorm. Het resort ligt op een buitengewoon mooie en unieke plek, direct aan het strand met onbelemmerd zicht op de Middellandse Zee. Daarnaast is het maar 20 minuten rijden vanaf Alicante Airport. Het is een echte A-locatie. Ruim twee derde van de vakantieappartementen is reeds verkocht.”

Inspelen op vraag naar kwaliteit en duurzaamheid
Opvallend is dat bij het kopen van vakantiewoningen de vraag naar kwaliteit en duurzaamheid groeit. Ben Suërs: “Er is geen vraag meer naar goedkope chalets. Die tijd ligt ver achter ons. Dat heeft twee redenen: vakantiegangers vragen naar steeds meer luxe en kwaliteit als ze een vakantiewoning huren. Ten tweede investeren mensen vandaag de dag liever in een waardevaste vakantiewoning. Bij Dormio onderscheiden wij ons al jaren van andere ontwikkelaars door in te zetten op kwaliteit en duurzaamheid. Dat zie je terug in al onze resorts in Europa, waaronder ons resort aan de Costa Blanca.”

Goede verhuurmogelijkheden met perspectief
Wat maakt een vakantieappartement in Dormio Resort Costa Blanca aantrekkelijk als investeringsobject? Suërs: “De Costa Blanca is erg populair onder toeristen uit heel Europa. Vrijwel iedereen staat binnen drie uur op het vliegveld van Alicante. De aantrekkelijke ticketprijzen maken  de Costa Blanca voor zowel korte als lange vakanties interessant. Uiteraard is dat gunstig voor de verhuuropbrengsten van een vakantieappartement op deze locatie. Aan de Costa Blanca worden nog zelden nieuwe projecten met een dergelijke omvang direct aan zee ontwikkeld. Dit kan ook gunstig zijn voor waardestijgingen van het appartement in de toekomst.”

Verhuur en beheer uit handen geven
Wie investeert in een vakantieappartement in Dormio Resort Costa Blanca kan zijn appartement meerdere maanden per jaar zelf gebruiken. De rest van de tijd wordt het appartement op professionele wijze verhuurd door Dormio Holidays, de verhuurtak van Dormio. Dit is een ideale manier om de kosten van het appartement terug te verdienen en er een interessant rendement op te ontvangen. Ook het beheer van het appartement en van de algemene delen van het resort wordt verzorgd door Dormio Holidays. Je hebt er dus geen omkijken naar en dat maakt een appartement in Dormio Resort Costa Blanca een zorgeloze investering.

Over Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa
In de regio Alicante, direct aan de Middellandse Zee in Spanje, opent deze zomer het spraakmakende Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa. Dit viersterren-plus-resort bestaat uit 126 luxe 4- en 6-persoonsappartementen en zeer hoogwaardige faciliteiten. De luxe appartementen hebben een mediterraan karakter en zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Uniek is dat ze vrijwel allemaal beschikken over een zeer ruim (dak)terras met zeezicht. Het resort beschikt onder andere over wellnessfaciliteiten en drie buitenzwembaden, waarvan één verwarmd en één kinderbad. Er is een restaurant, tapasbar, bakkerij en een minimarkt. Voor de kinderen zijn er diverse speelmogelijkheden en is er de Mio Kids Club.

Luxe penthouses met ‘top-of-the-world’ uitzicht

Voor het Spaanse gevoel in optima forma beschikt het resort over een aantal exclusieve penthouses. Deze staan helemaal in het teken van het ultieme buitenleven onder de Spaanse zon. De penthouses onderscheiden zich door de aanwezigheid van maar liefst twee royale terrassen, waarvan één rooftopterras met een ‘top-of-the-world’-uitzicht over de Middellandse Zee. De terrassen zijn ingericht met loungesets en een buitenkeuken met eethoek. Om de hele dag optimaal te kunnen genieten, zijn de terrassen voorzien van pergola’s met schaduwdoeken.

In 2019 mocht Spanje maar liefst 83,7 miljoen toeristen verwelkomen, een stijging van 1,1% ten opzichte van het jaar ervoor en een nieuw record. Ook onder Nederlandse toeristen blijft Spanje een favoriete vakantiebestemming. In totaal bezochten ruim 3,7 miljoen Nederlandse toeristen Spanje in 2019. De regio Valencia, waartoe de Costa Blanca behoort, kreeg in totaal 9,6 miljoen toeristen op bezoek. Dit betekent een stijging van 3,9% ten opzichte van 2018. Goed nieuws voor investeerders in deze regio. (Bron: Spaans Bureau voor de Statistiek (Instituto Nacional de Estadística, INE)

Irene: “Tijdens een bezichtigingsreis heb ik kennisgemaakt met Dormio en dat gaf veel vertrouwen. Ik heb gekozen voor Dormio Resort Costa Blanca omdat het zich temidden van de lokale bevolking bevindt met een gezellig Spaans familiestrand en aantrekkelijke restaurantjes. De bezichtigingsreis van Dormio was informatief en goed verzorgd met veel ruimte voor het stellen van vragen en om de appartementen meerdere malen te bekijken. We kregen als koper alle ruimte om de juiste beslissing te nemen!”

Lieke: “Door de unieke ligging en het uitstekende klimaat is dit een bestemming die het hele jaar door aantrekkelijk is. Tijdens de bezichtigingsreis was het Spaanse gevoel er meteen! Uit ervaring weten wij dat Dormio haar beloftes ook waarmaakt. Hier gaan we in de toekomst vaak van genieten!”

Rik: “Zon, zee, zorgeloos. Direct aan zee, mooier kan niet! Mijn jarenlange ervaring met Dormio heeft mij doen besluiten om ook met meerdere appartementen te investeren in Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa.”