Je interieur helemaal beu? Kleine aanpassingen kunnen al verschil maken

Soso Nozuka, werktuigbouwkundig ingenieur klust in haar vrije uren bij als model én danser. Speciaal voor Made.com opende ze de deuren van haar charmante woning in een monumentaal pand in Keulen, om te laten zien hoe je zonder al te veel tijd en moeite je interieur een opfrisbeurt geeft.

1. Wat kost weinig moeite, en heeft een grote impact? Ongebruikelijke kleurencombinaties. Ik ben voor diep terracotta en verzadigd pauwblauw gegaan. Kies gerust voor wat gewaagdere combinaties, want je kan eigenlijk nooit echt fout gaan.

2. Blijf zo ver mogelijk weg van verf. Het is veel makkelijker om kleur aan je interieur toe te voegen met behulp van textiel zoals kussens, beddengoed en gordijnen. Er zijn echt eindeloos veel stoffen (en je kan ze switchen als je toe bent aan een nieuwe kleurencombinatie).

3. Haal vazen in huis en vul ze met prachtige bloemen. Dit betekent heus niet dat je elke week een vers boeket moet kopen! Ga in plaats daarvan voor gedroogde bloemen of sierlijke veren – die zijn trendy, gaan eeuwig mee en fleuren de meest donkere hoekjes op.

4. Ee. De elegante glans van dit materiaal tilt de look van de vintage items en het hout in je interieur moeiteloos naar een hoger niveau.

5. Nog één laatste tip: investeer in stijlvol servies. Dit klinkt simpel, maar de items die je dagelijks gebruikt moeten er gewoon goed uitzien. Bovendien straalt je tafelsetting dan zelfs na een diner (als je nog te druk bent om alles op te ruimen) stijl uit.