Noviteiten Rolf Benz

Rolf Benz EGO

Al meer dan vijftien jaar kiezen veeleisende kopers in het EGO-systeem hun bank op maat. Naar aanleiding van die mijlpaal heeft het Rolf Benz-designteam zijn succesvolste systeemprogramma compleet herzien. De complete uitstraling van Rolf Benz EGO werd herzien en ziet er nu nog harmonieuzer uit. Een moderne, harmonieuze look, uitgebreide designmogelijkheden, andere afmetingen en luxueuze comfortoplossingen bieden individualisering voor de volgende tien jaar. Daarbij heeft Rolf Benz ook rekening gehouden met finesses als de vormgeving van de hoeken, de overgangen van de kussens naar zitting, en elegante poten ontwikkeld. Hedendaagse comforteisen waren een essentieel aspect van de herintroductie. Zo is er nu een traploos verstelbaar zijdeel, een lage zijafsluiting met opgezet kussen en een vierde zitdiepte. Er is keuze uit drie varianten zitcomfort – het comfort “Hard” met een klassieke harde sandwichconstructie, het comfort “Medium” met harde constructie en een zachte viscose-afdekking en het nieuwe comfort “Lounge plus”, dat zacht zitten combineert met een rustiger oppervlak. Voor de nieuwe EGO kan men ook kiezen uit een nieuwe, sportieve katoenkwaliteit met velourskarakter en een fraaie klassieke wollen stof met de beste eigenschappen van deze dierlijke natuurvezel.
Prijs losse bank in stof vanaf € 3762; in leer vanaf € 5581.

Rolf Benz 939

De nieuwe fl exibele eettafel Rolf Benz 939 is gemaakt voor mensen die houden van een uitnodigende eetcultuur. Een vriendje van uw kind op bezoek, de buurvrouw komt langs op de koffi e – fantastisch toch, we trekken de tafel uit en eten met z’n allen. Verrassend en individueel zoals zijn eigenaren, stelt de houten tafel zich op verzoek open met een extra blad. Ook vanuit andere oogpunten is eettafel Rolf Benz 939 een meubelstuk dat verbindt. Het tafelblad oogt rechtlijnig en verfi jnd, maar is langs de hoeken toch fi jn afgerond. De tafel oogt licht, maar staat op robuuste metalen beugels. Ook de mix van hout, metaal en keramiek verenigt schijnbare tegenstellingen.
Prijs vanaf € 5780.

Rolf Benz 655

De stoel Rolf Benz 655 is vormgegeven door studio Hoffmann Kahleyss. Het ontwerpersduo uit Hamburg haalt in de Rolf Benz 655 de jaren ‘50 aan met hun fi jne, ronde lijnen en laat die samengaan met het comfort van een moderne clubfauteuil. Tegelijkertijd presenteert Hoffmann Kahleyss een eetkamerstoel waarin de hoogste stofferingskunst is toegepast: de cacharelplooi, die in de rug van de stoel is verwerkt, vereist in de mode al de nodige precisie. Dit is echter niet alleen bewijs van het hoogwaardige ambacht, maar ook een uitnodiging tot creativiteit van de toekomstige stoeleigenaren. In de mix & match komt de buitenbekleding van Rolf Benz 655 op verzoek weer terug in het binnenste van de plooi, terwijl voor de binnenbekleding een andere kleur kan worden gekozen. Ook de pootuitvoering van de stoel is individueel.
Prijs: Stoel in stof vanaf € 899, in leer vanaf € 989.

Rolf Benz 50

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum introduceerde Rolf Benz in 2014 het model Rolf Benz 50. Nu is deze bank nog steeds actueel en een lieveling van velen. Kenmerkend voor dit jubileummodel zijn innovatieve relaxfuncties, comfortabel zitcomfort en een bijzonder veelvoud aan opstellingsmogelijkheden. De bank is een hommage aan het eerste modulaire programma “Addiform”, ontworpen in 1964. Door de eindeloze mogelijkheden in maten en elementen is de bank geschikt voor bijna elk interieur. Individueel op maat te maken door de diverse breedten, uitbreidingselementen in verschillende maten, twee zithoogten en twee zitdiepten. Het zitcomfort van de Rolf Benz 50 is geperfectioneerd door de opbouw uit vier luxe lagen. Mooie details, zoals de nieuwe soort gerimpelde naden, maken het geheel af. Deze ambachtelijke meubelunicaten zijn verkrijgbaar in zeven kleuren. Er is een bijpassende fauteuil. Design: Norbert Beck.
Prijzen vanaf € 4.139.

W: rolfbenz.nl