Faber E-Matrix. Dé sfeerhaard voor nieuwbouw of renovatie

Een nieuwe woning of uitgebreide verbouwing: hét moment bij uitstek om uw mooiste woonwensen te realiseren. Om er daarna jarenlang zorgeloos van te kunnen genieten, als thuishaven en plek om te ontspannen en weer op te laden voor de komende dag! Niet vreemd dat een royale haard voor velen dan een wens is.

De bekende Nederlandse haardenbouwer Faber introduceert een unieke serie ‘fullsize’ inbouwhaarden, de Faber e-MatriX. Deze e-MatriX- serie verwent met een prachtige vuurbeleving, maar dan zónder gebruik van gas, hout of een schoorsteen. Een ontwikkeling die een haardvuur mogelijk maakt waar dit normaal niet mogelijk is, en de grenzen van haardenbouw verlegt. Of voor wie heel bewuste keuzes wil maken. De brandstof is namelijk even bijzonder als vertrouwd: water! De Faber e-MatriX is een haard die gemaakt is met maar één doel voor ogen: om u, nu én in de toekomst, zorgeloos te laten genieten van prachtig vuur.

Verbluffend vuur… uit water

Een sfeervol brandend haardvuur brengt rust en ontspanning en is met recht van alle tijden. Het verleent elk interieur bovendien extra stijl. De verbluffende vuurbeleving van de e-MatriX is te danken aan een geraffi neerd samenspel van opwervelende koudwaternevel en speciale LEDverlichting. Het resultaat: een speels vuurbeeld dat zich vanaf het zachtgloeiende asbed tussen de aanwezige houtstammen omhoog beweegt, tot hoog boven in de haard. Zelfs het geknisper van het hout ontbreekt niet. Steeds anders, boeiend, over tuigend … net als je verwacht bij een écht haardvuur. Maar dan zonder de traditionele beperkingen én met tal van inspirerende nieuwe ‘toekomstbestendige’ bouwmogelijkheden.

Alleen water en stroom, geen invloed op verwarmings- en klimaatsystemen, eenvoudig in te bouwen …
de perfecte match met nieuwbouw en renovatie

Een toenemend aantal woningen heeft, dankzij goede isolatie, nog maar weinig verwarming nodig, omdat het binnenklimaat wordt bestuurd door geavanceerde systemen. Een houthaard is door nieuwe regel- en wetgeving vaak geen optie, of is ongewenst. Bovendien is gasloos bouwen een actueel thema. De unieke eigenschappen van de e-MatriX sluiten perfect aan op deze ontwikkelingen, waardoor deze uitstekend past bij hoogwaardige nieuwbouw- en renovatieprojecten. Zo heeft de e-MatriX geen invloed op de aanwezige verwarmings- en klimaatsystemen, ongeacht hoe vaak of hoe lang de haard wordt ingeschakeld. Nog een belangrijk voordeel: afhankelijkheid van gastoevoer is er evenmin. Daardoor is de regelgeving rond het gebruik van gas- of houthaarden op de e-MatriX niet van toepassing. De inbouw is bovendien eenvoudiger dan bij een normale inbouwhaard, omdat warmte-isolatie en de aanleg of aanpassing van een rookkanaal vervallen. Slechts een (ultradunne) flexibele waterleiding, eenvoudig door de vakman te installeren, en een regulier stopcontact volstaan. Daarnaast zal ook het energieverbruik u verrassen: zonder de (optionele) warmte-functie is het energieverbruik van de e-MatriX vergelijkbaar met normale kamerverlichting. De waterconsumptie blijft beperkt tot hooguit enkele liters per dag. Het periodiek onderhoud is beperkt tot een reguliere inspectie door de Faber haardenspecialist.

Volop ruimte voor inspirerend nieuw design, ook in uw badkamer, hotel of vakantiewoning

Dankzij de eenvoudige inbouwwijze, zonder gas, is de keuze voor een e-MatriX bovendien een keuze voor grensverleggende ideeën en ontwerpen. U kunt nu immers ook een royale haard in uw plannen opnemen op plekken waar dit voorheen misschien té complex, kostbaar of ongewenst was! De mogelijkheden zijn legio: van stedelijke hoogbouwappartementen tot een groene woonwijk of gasloze woning. Van een luxe badkamer tot een aangename werkomgeving, van een luxe vakantiewoning tot een hotelsuite. Kenmerkend voor alle e-MatriX modellen is het frameloze design, dat aansluit op vrijwel elk interieur en maximaal zicht op het vuur geeft. En, karakteristiek voor Faber, de attentie voor detail en afwerking is groot. De e-MatriX is leverbaar in een groeiend aantal inbouwmaten en -varianten, waaronder uitdagende doorzichtmodellen en room dividers, die vrij in de ruimte geplaatst kunnen worden. Er is een ruime keuze aan opties om uw haard echt persoonlijk te maken.

De e-MatriX zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat Een prachtige zomeravond of juist een regenachtige winterdag? Dankzij het warmtevrije vuurbeeld is het voortaan mogelijk om elke dag van het jaar van een haard te genieten, zonder impact op uw woonomgeving. De e-MatriX brengt altijd extra sfeer. En wilt u soms tóch extra warmte bij de haard? Dan kan de e-MatriX optioneel worden uitgevoerd met een kleine, fluitsterstille verwarmingseenheid. Hierdoor stroomt, wanneer u dat wilt, de aangename warmte via het glas naar u toe. Een ervaring die de beleving nóg completer maakt. Wat uw voorkeur ook is: e-MatriX laat zich altijd eenvoudig bedienen via de meegeleverde afstandsbediening. De e-MatriX gaat hierin zelfs nog een stap verder. Want de zuivere waternevel, waaruit het vuurbeeld bestaat, verhoogt de luchtvochtigheid, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat. En doordat het glasvenster niet warm is, is de e-MatriX bovendien altijd veilig bij aanraking. Wel zo veilig voor bijvoorbeeld kinderen of huisdieren. Zaken die raken aan de kern: de Faber e-MatriX zorgt ervoor dat u zorgeloos kunt genieten van een royaal haardvuur, waar u wenst en zo veel en vaak als u wilt. Zo maakt hij precies datgene waar waarvoor hij bedoeld is: een haard die volop waarde toevoegt aan uw woning.

Uit passie voor vuur

Het merk Faber staat al 175 jaar voor Nederlands vakmanschap en passie voor vuur. De e-MatriX-modellen maken deel uit van de internationaal bekende MatriX-serie, de top van het Faber-gamma. De modulaire MatriX-serie kenmerkt zich door een ruime keuze aan modellen en afwerkingen. Faber is onderdeel van het wereldwijde concern Glen Dimplex. Met eigen testlaboratoria en Research & Development-centra, in Nederland en elders in Europa, is Glen Dimplex wereldwijd toonaangevend en houder van vele patenten op het gebied van vuurbeeld en vuurtechniek. Ook de driedimensionale vuurtechniek van de e-MatriX is door ons gepatenteerd.

Wilt u meer weten? De e-MatriX is nú te ervaren bij de Faber e-MatriX haardenspecialist. Vind een dealer bij u in de buurt op Faber-fires.eu. Onze haardenspecialisten zijn u graag behulpzaam bij een persoonlijk ontwerp en professionele installatie.

De Faber E-MatriX samengevat

Een royale inbouwhaard zónder gas of hout, met een verbluffend vuurbeeld uit water en licht.
• Geen verbranding en dus ook geen schoorsteen nodig.
• Produceert door koude waternevel: vuur uit water.
• Maakt grensverleggend design mogelijk, ook waar een inbouwhaard op hout of gas onmogelijk of ongewenst is.
• Een wateraansluiting en stopcontact volstaan.
• Het gehele jaar door te gebruiken, geen invloed op warmte- en klimaatsystemen.
• Zeer gering energieverbruik (water en stroom) en gering onderhoud.
• Veilig: de waterdamp draagt bij aan een gezond binnenklimaat.
• Optionele geïntegreerde warmtebron voor extra warmte rondom de haard.
• Comfortabel te bedienen met de afstandsbediening.
• Leverbaar in diverse afmetingen en varianten, ook als ruimteverdeler.
• Ruime keuze in opties om eindeloos te personaliseren.
• Eenvoudig te installeren, vergeleken met een gas- of houthaard. Met de Faber e-MatriX voegt u waarde toe aan uw woning.

W: faber-fires.eu