Metamorfose voor Chopard Amsterdam

Chopard Amsterdam heeft na een metamorfose haar deuren aan de PC Hooftstraat heropend. Verlicht door de Hollywood collectie van Brand van Egmond, is het nieuwe interieur afgestemd op de identiteit van de andere boutiques van het toonaangevende Zwitserse horloge- en juwelenhuis. Het interieur concept is ontwikkeld door de architect Thierry Despont, beroemd door onder andere zijn werk voor het Ritz hotel in Parijs, en 45 Park Lane in London.

De Hollywood collectie is een waar onderdeel van de retail identiteit geworden, en schittert als een ‘licht juweel’ boven de delicate uurwerken en legendarische sieradencreaties.

Chopard is in 1860 opgericht en nog steeds een familiebedrijf. Het toonaangevende horloge- en juwelenhuis staat onder leiding van de gepassioneerde familie Scheufele. In lijn met de familietraditie zijn de eigen boutiques van het Maison een plek waar bezoekers uit alle windrichtingen zich snel thuis moeten voelen. Met een prominente rol voor de collecties ademt elke boutique luxe, creativiteit en ambachtelijk vakmanschap (www.chopard.com).

William Brand en zijn team zijn regelmatig verantwoordelijk voor de verlichting van andere toonaangevende merken – zoals Louis Vuitton, Neuhaus of het W Hotel – waarbij hij de waarden en historie van deze merken vertaald naar een lichtontwerp. Hij kan, desgewenst, met plezier meer vertellen over zijn zoektocht naar de eigenheid van deze merken, de obstakels en uiteindelijk de verassende samenwerkingen die daaruit ontstaan met zijn atelier.

Brand van Egmond BV – Nikkelstraat 41 – 1411 AH – Naarden

0 replies on “Metamorfose voor Chopard Amsterdam”