Amazona – Happy living in a healing environment

Vegan verf en natuurlijke kleuren

Healing environment: al in een ver verleden werd gesproken over de relatie tussen de gebouwde omgeving en de mens en hoe de omgeving van invloed kan zijn op het welzijn en de gezondheid van mensen. De healing environment-filosofie wordt vandaag de dag al regelmatig toegepast in verzorgings- en ziekenhuizen. Maar de omgeving heeft ook als je niet ziek bent invloed op je gezondheid en je happy mind. Dus waarom zou je deze filosofie ook niet thuis doorvoeren?

Duurzaam je huis inrichten kan op verschillende manieren. Denk aan luchtzuiverende planten, meubels van natuurproducten, veel lucht en frisse lucht, maar ook gezonde verf. Vanuit deze overtuiging startte Christel van Bragt tien jaar geleden haar eigen verflijn: Amazona Krijtverf. Healing environment is dé filosofie waarvanuit Christel werkt. Zij gelooft als interieurexpert dat gezonde verf een must is en dat bepaalde kleuren invloed hebben op de woon- of werkomgeving.

Vegan

De verf van Amazona is ambachtelijk vervaardigd uit uitsluitende hoogwaardige, minerale bestanddelen en natuurlijke pigmenten. Hierdoor is de verf volledig biologisch afbreekbaar. Amazona Krijtverf is uniek in Nederland, want de verf is niet alleen 100% natuurlijk én de productie vindt in Nederland plaats, maar deze verf is ook vegan. Hierdoor kan een steeds groter wordende groep mensen die bewust wil leven voorzien worden van mooie, duurzame én gezonde krijtverf.

Natuurlijk kleurpigment

Buiten het feit dat de verf positief bijdraagt aan de gezondheid en het milieu, is Amazona Krijtverf ook erg mooi. Mooie kleuren zorgen voor een positieve mindset. Daarom heeft het kleurenpalet van Amazona Krijtverf geen schreeuwerige kleuren die op een muur te zwaar kunnen overkomen, maar juist zachte en natuurlijke kleuren die een bijdragen aan een ‘happy mind.’ Doordat de verf natuurlijke kleurpigmenten bevat, ontstaan levendige diepe kleuren op de muur, die door de lichtinval veranderen. Het natuurlijke pigment zorgt bovendien voor een perfecte dekking, wat de verf veelzijdig en gemakkelijk toepasbaar maakt. Ook meubels kunnen opgeknapt worden met de verf.

The Amazona Architect Collection®: DUIKER

Amazona Krijtverf zoekt altijd naar bijzondere collecties en kleuren die passen binnen een healing environment. Zo werd in 2017 de Duiker-collectie geïntroduceerd, een kleurenlijn geïnspireerd op de Nederlandse architect Jan Duiker. Het Duiker-kleurenpalet is geïnspireerd op het landgoed Zonnestraal dat hij ontwierp en waar het kantoor van Amazona Krijtverf gevestigd is. Landgoed Zonnestraal staat midden in het bos bij Hilversum en is in 1928 gebouwd voor tuberculosepatiënten. De basis voor het ontwerp van het voormalige sanatorium vormde de voorloper van de healing environment-filosofie. Duiker paste dit principe toe in evenwichtig materiaalgebruik, functionaliteit, kleurgebruik en verbinding tussen binnen en buiten. Het kleurenpalet wordt in 2019 uitgebreid met een nieuwe collectie, waarin healing environment uiteraard ook weer een rol speelt.

De New African-collectie In het drukke bestaan van nu zijn we continu op zoek naar rust en associaties met oude en vertrouwde tradities. Dit vertalen we naar het interieurbeeld, onder andere door het gebruik van kleur. En ook hier geldt uiteraard het principe van het healing environment. De kleuren die een feel-good geheel vormen zijn warme kleuren en zachte ton-sur-ton combinaties met een stoere twist. Laat je inspireren door Amazona’s interpretatie van New African.

Meer informatie: amazona.nl

0 replies on “Amazona – Happy living in a healing environment”