Familiehuis van de Kennedy’s in Martha’s Vineyard

Red Gate Farm

Caroline Kennedy – dochter van JFK en Jackie Kennedy Onasis – zette in juli vorig jaar het landgoed van haar moeder, Red Gate Farm in Aquinnah het ongerepte zuid-westelijke puntje van Martha’s Vineyard, te koop. Het valt niet mee om een prijskaartje te hangen aan dit stukje historisch en cultureel erfgoed, maar het is toch gelukt. De vraagprijs is $ 65 miljoen.

Fotocredits: Christie’s International Real Estate. Bron: TopTenRealEstateDeals.com

Red Gate Farm. Fotocredits: Christie’s International Real Estate. Bron: TopTenRealEstateDeals.com

Red Gate Farm is een ongerepte en prachtige ocean escape geëtst in de kustlijn van New England. Dit serene, privé-heiligdom van 340 hectare aan de rand van Squibnocket Pond, met meer dan anderhalve kilometer kust aan de Atlantische Oceaan, is de afgelopen 40 jaar een gekoesterd zomerhuis en toevluchtsoord door “Jackie O” en haar kinderen en kleinkinderen geweest.

De nalatenschap

Mevrouw Onassis kocht de Red Gate Farm in 1979. Het grondbezit van Aquinnah kwam met meer dan anderhalve kilometer strand aan de Atlantische Oceaan in de buurt van de beroemde Cliffs of Gay Head. De voormalige schapenboerderij had toen maar één bouwwerk: een kleine jachthut. De bekende tuin- en landschapsarchitect en tevens goede vriendin Rachel (Bunny) Mellon ontwierp de landschappen. Bunny Mellon was tevens verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp van de rozentuin van het Witte Huis toen mevrouw Onassis First Lady van de Verenigde Staten was.

De beroemde architect Hugh Newell Jacobson ontwierp het elegante hoofdgebouw in Cape Cod-stijl en het gastenverblijf van twee verdiepingen, die in 1981 werden voltooid. Dochter Caroline Kennedy bouwde voort aan Red Gate Farm en gaf in 2000 Deborah Berke, decaan van de Yale School of Architecture, opdracht om het hoofdverblijf te renoveren en uit te breiden, met behoud van zijn ingetogen, tijdloze elegantie.

Red Gate Farm het hoofdgebouw. Red Gate Farm. Fotocredits: Christie’s International Real Estate. Bron: TopTenRealEstateDeals.com

Het hoofdgebouw

Het hoofdgebouw van 6.456 m2 met cederhouten dakpannen is gemaakt voor entertainment, voor grootse of juist intieme bijeenkomsten. Alle kamers, behalve de eetkamer, kijken uit op de Atlantische Oceaan. De bovenste verdieping is ingericht met een formele zitkamer met open haard, salon, woonkamer, familiekamer, bibliotheek, eetkamer en een uitgebreide chefs-keuken met professionele apparatuur. Twee terrassen, de perfecte ruimte voor rustige overpeinzingen of ontspanning in de buitenlucht, bieden uitzicht op de zandduinen en de zee.

Red Gate Farm
Ocean views vanuit het hoofdgebouw van Red Gate Farm. Fotocredits: Christie’s International Real Estate. Bron: TopTenRealEstateDeals.com

Boven zijn vier grote slaapkamers met eigen badkamer. De master suite heeft een kleedkamer en luxe badkamer met ligbad en douche. Een kleinere slaapkamer op de benedenverdieping is ideaal voor gasten of personeel, of als studeerkamer. Verder beschikt het over een studeerkamer, twee kantoren of kunststudio’s, twee powder rooms, drie haarden, een wasruimte en een kelder.

Het gastenverblijf

Het gastenverblijf in Shingle-stijl maakt deel uit van het oorspronkelijke ontwerp van Jacobson. De twee verdiepingen tellende residentie biedt vier slaapkamers en drie badkamers, een woonkamer, keuken en wasruimte.

Het privéstrand en het terrein

Red Gate Farm beschikt over meer dan 1,6 km aan privéstrand aan de Atlantische Oceaan met duinen en twee zoetwatervijvers, evenals een moestuin en bosbessenveld, een buitenzwembad, een tennisbaan en een sprookjesachtige boomhut, die mevrouw Onassis voor haar kleinkinderen bouwde. De originele jachthut staat er nog steeds en biedt uitzicht op Squibnocket Pond. De bijgebouwen omvatten een conciërgewoning met drie slaapkamers, een schuur, twee garages (een met een appartement met twee slaapkamers), een opslaggebouw met temperatuurregeling en een botenhuis.

Dit is in de meest ware zin een nalatenschap; de historische betekenis van Red Gate Farm is ongeëvenaard, net als de ecologische waarde: een plek waar de natuur kan worden behouden.

Meer informatie, klik hier.