De zorgvuldige weg naar uw droomhuis in Italië

De grandeur van een gerestaureerde casa pastorale

Wie de lang gekoesterde wens om een huis in Italië te kopen in vervulling wil laten gaan, wil niet dat die droom verstoord wordt. Er is altijd een gevoel van onzekerheid over de aanpak van het proces. Uw weg kan bezaaid zijn met onverwachte valkuilen. U kunt ervoor kiezen eindeloos op internet naar een huis te zoeken. Of een makelaar in de hand te nemen.

La Marche symbiose van natuur en cultuur

Realiseert u dan, dat u meteen gebonden bent aan die makelaar en aan zijn of haar meestal regiogebonden portefeuille. Bovendien werkt die makelaar ook voor de verkopende partij, omdat de Italiaanse wet hem een bemiddelende rol tussen verkoper en koper toebedeelt. Conclusie: de aankoop van een huis in Italië kan absoluut niet zonder professionele steun gerealiseerd worden. Dit kan ook anders… Om kopers optimale zekerheid te geven, verzorgt La Dolce Casa in opdracht van kopers het volledige zoek- en aankoopproces, inclusief alle begeleiding, zelfs tot na de aankoop. Dan betaalt u als koper geen courtage, maar gebruikt u dit budget voor een persoonlijke en onafhankelijke begeleiding in het hele aankoopproces tot aan de notaris.

De trulli in Puglia zorgen voor een aparte woonbeleving

De service begint al bij u thuis

De toegevoegde waarde van La Dolce Casa begint al met u te begeleiden en te adviseren in de formulering en haalbaarheid van uw zoekopdracht. Pas als alles duidelijk is, gaan we op zoek naar uw droomhuis. Alle communicatie verloopt in het Nederlands en wij zorgen voor de omzetting in het Italiaans. Met La Dolce Casa kiest u voor de doelgerichte en efficiënte weg, waarbij wij u volledig ontzorgen. Alle eventuele obstakels worden zoveel mogelijk vooraf al weggenomen, doordat La Dolce Casa zowel vanuit de Benelux als vanuit Italië werkt. Dat bespaart u veel tijd en geld voor onnodige reizen naar Italië.

Lago Maggiore: serene rust op een dag rijden verwijderd
 1. Van droom naar plan. Voordat u van droom naar huis gaat, vragen wij u eerst zelf uw gedachten daarover op papier te zetten met behulp van onze checklist. Dat helpt om uw gedachten tot in detail te bepalen. Voor ons is het uitgangspunt dat wat u zoekt bepalend is voor de keuze van een huis; dus niet eerst een huis kiezen zonder goed te weten wat u wilt. Laat de praktijk van de woningkeuze geheel aan ons over, dan worden ook de juiste afspraken met aanbiedende makelaars gemaakt, zonder dat u enig risico loopt. Bent u zelf actief op internet aan het zoeken, is dat prima. In dat geval begeleiden we dat proces ook, door de huizen van uw keuze te checken en meer informatie op te vragen.
 2. Hoe werken we samen? We kennen twee fases, te beginnen met een eerste oriëntatie die wij de Quick Scan noemen. Daarvoor wordt een kleine vergoeding gevraagd. Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de provisie die wij uiteindelijk berekenen, indien u uiteindelijk een huis koopt. Fase 2 gaat in zodra duidelijk is dat er wederzijds vertrouwen is. Dan sluiten wij een overeenkomst met u af. Vanaf dit moment begeleidt La Dolce Casa u exclusief door het hele aankoopproces tot en met het passeren van de akte. Na de formalisering van de koop zitten de werkzaamheden van La Dolce Casa er voor u nog niet op. U bent namelijk met de overeenkomst ook ingedekt tegen alle voorkomende eventualiteiten tijdens het aankoopproces. Alle nazorg, direct verbonden aan de verkoop, vormt ook een onderdeel van onze werkzaamheden, bijvoorbeeld omslachtige overschrijvingen van de nutsbedrijven, verzekeringen en alle andere voorkomende werkzaamheden. Alles gericht op optimale zekerheid.
 3. Van droom naar realiteit. Zoals gezegd bestaat fase 1 uit een eerste oriëntatie, de Quick Scan. De ruwe lijst van de gevonden projecten bespreekt u met het team via een internetmeeting, waarbij tevens al uw vragen worden beantwoord en conclusies getrokken. Er worden dan ook met u concrete afspraken gemaakt op welke basis de samenwerking met La Dolce Casa in fase 2 zal verlopen. Dat wordt vervolgens vastgelegd in een overeenkomst, waarbij ook de criteria waaraan de zoektocht moet voldoen schriftelijk worden vastgelegd. Deze fase omvat een uitgebreide zoekactie. Wilt u overigens zelf meezoeken en suggesties toevoegen? Zoals we in punt 1 al schreven, is dat voor ons geen enkel probleem, integendeel. Uiteindelijk rapporteren we aan u middels een gedocumenteerde presentatie van ruim voldoende huizen (longlist). Hieruit volgt na nog meer samenspraak een afgewogen keuze voor de meest aantrekkelijke gekozen locaties (shortlist), of worden desgewenst nog alternatieven door ons of u toegevoegd.
 4. De bezichtigingsreis. Als er overeenstemming is over de shortlist, vormt dit de basis voor de bezichtigingsreis. Daarvoor maken we een rapportage die met u wordt besproken. Op deze manier gaat u met de grootst mogelijke zekerheid op reis voor de bezichtiging. La Dolce Casa begeleidt u bij deze bezichtigingsreis. Na afloop worden ter plekke conclusies met ons besproken en afspraken gemaakt voor de volgende stap van de projectkeuze. Indien de bezichtigingsreis buiten de regio Le Marche plaatsvindt, waar onze standplaats is gevestigd, worden de reis- en verblijfkosten door La Dolce Casa in rekening gebracht op basis van de werkelijk gemaakte reis- en verblijfkosten vanuit onze thuisbasis. Heeft u als de kopende partij uiteindelijk een definitieve keuze gemaakt, dan laat La Dolce Casa dit formeel vastleggen, samen met de afspraken die gemaakt zijn voor de volgende stap: het aankoopvoorstel (proposta) en/of voorlopig koopcontract (compromesso). Als dat door beide partijen voor akkoord is getekend, wordt dit geregistreerd en zijn we in de formele aankoopfase van het proces.
 5. Formalisering. La Dolce Casa streeft ernaar de formalisering van de aankoop zonder aanwezigheid van u als de kopende partij te realiseren, maar zoveel mogelijk met volmachten te werken. Dat geldt voor onder andere de proposta en/of compromesso, het begeleiden bij hypotheekaanvragen en het passeren van de (koop)akte bij de notaris. Dit bespaart u veel geld aan reis- en verblijfkosten, tolken enz. alsmede ellenlange sessies bij de notaris. Bij de proposta of compromesso wordt een voorschot gevraagd aan de kopende partij, nadat alle wederzijdse voorwaarden zijn zeker gesteld. De gehele formalisering vindt plaats onder de voorwaarden van de Italiaanse vereniging van makelaars FIAIP. Dit is ook het moment dat u met La Dolce Casa de overeengekomen provisie afrekent, onder aftrek van alle reeds betaalde voorschotten en/of vooruitbetalingen.
 6. Vestigen in Italië. Indien u gaat emigreren, zal La Dolce Casa u desgewenst tegen een aparte vergoeding ook gedurende dit proces begeleiden.
 7. Commercieel bedrijf starten? Hebt u een goed onderbouwd bedrijfsplan voor een B&B, country house, agriturismo enz. met voldoende onderscheidend vermogen en een verdienmodel waarmee u het gehele jaar voldoende inkomsten verwerft? Het team van La Dolce Casa wil dat graag voor u toetsen en u bij uw plannen begeleiden.
 8. Verbouwingen gewenst? Indien er aanpassingen aan uw huis moeten worden gedaan of restauratiewerk wordt uitgevoerd, kan La Dolce Casa u hierin begeleiden. Als uw wensen bekend zijn, zal onze geometra (bouwkundige) een rapportage maken. U neemt een beslissing aan de hand van zijn bevindingen en kostenindicatie.
 9. Algemene dienstverlening. La Dolce Casa kunt u ook inschakelen voor welke hulp dan ook betreffende uw woning in Italië. Bijvoorbeeld het organiseren van een beheerservice of verhuurservice. Wij staan u ook bij in zaken die woningen betreffen die wij niet hebben verkocht, wanneer specifieke problemen voor u niet meer oplosbaar lijken: supervisie op verbouwingsproblemen, bureaucratische problemen, eigendomsoverdracht, erfeniskwesties enz.
 10. Het team van La Dolce Casa bestaat uit onafhankelijke professionals die uw Italiaanse woonwens in vervulling laten gaan:
  Antonella Ghiani – Italiaanse contacten. Italiaanse, geboren in België. Spreekt vloeiend Nederlands. Ruime ervaring in onroerend goed. Werkte voor de overheid en is nu gemeenteraadslid in San Lorenzo in Campo (provincie Pesaro-Urbino).
  Frits Hemerik – Benelux-contacten. Was marketingmanager voor een grote Belgische multinational. Twaalf jaar woonervaring in Italië, ruime ervaring in het adviseren in Italiaans onroerend goed.
  Matteo Guidicci – Geometra. Voor alle relevante bouwkundige en kadastrale zaken, (ver)bouwbegeleiding en vergunningsaanvragen in welke regio dan ook.
  Paola Ragni – FIAIP-makelaar en onroerend goed-administratrice. Bemiddelt en adviseert bij overdrachten en doet administratieve werkzaamheden en belastingaangiftes in opdracht van relaties van La Dolce Casa.
  Richard Kwak – Teamlid ondersteunende contacten. Nederlander en ondernemer, werkzaam geweest bij overheid, geeft adviezen op basis van zijn eigen (woon)ervaringen en inzicht in emigratie naar Italië en de commerciële aspecten van exploitatie.
  Raffaela Amato – avvocato / EU-advocaat (Italië). Verbonden aan de Italiaanse en Nederlandse Orde van Advocaten, zelfstandig en onafhankelijk zakelijk en juridisch intermediair. Verricht in opdracht voor onze relaties juridische zaken en bemiddelt in fiscale vraagstukken.

Voor uitgebreide informatie: la-dolce-casa.nl

Hoge Park 29 2923

VN Krimpen a/d IJssel (NL)

00(31)653839968

info@ladolcecasa.nl

0 replies on “De zorgvuldige weg naar uw droomhuis in Italië”