BYREDO voor IKEA

IKEA lanceert OSYNLIG: een limited collectie van dertien geurkaarsen. De collectie werd ontwikkeld in samenwerking met Ben Gorham, oprichter van het luxe parfum- en modehuis BYREDO. OSYNLIG ligt vanaf november in alle IKEA winkels.

Dertien geurkaarsen


De OSYNLIG collectie bestaat uit dertien verschillende geurkaarsen, die zijn opgedeeld in drie categorieën – fris, bloemig en houtig. De kaarsen zitten in keramieken potjes van verschillende maten. Elk potje heeft een glazuurlaag van twee kleuren die staan voor de ingrediënten van de geurkaars. Als de kaarsen zijn opgebrand, kan je de potjes gebruiken om kleine dingen in op te bergen of om je huis mee aan te kleden. Met dertien verschillende soorten kaarsen hoopt IKEA dat er voor iedereen een juiste geur tussen zit. Het driehoekvormige teken op de potjes staat voor de gelaagdheid van geur – eerst herken je één geur en pas later onderscheid je verschillen.

Ben Gorham


Gorham richtte in 2016 het luxe parfum- en modehuis BYREDO op, dat inmiddels bekend staat om de simpele, rauwe ingrediënten en sprekende, minimalistische verpakkingen. Zijn streven is om herinneringen en emoties te vertalen naar producten en ervaringen. Het eerste parfum dat hij creëerde, baseerde hij op de herinnering aan de geur van zijn vader. Inmiddels produceert Gorham ook leren producten en accessoir.es

0 replies on “BYREDO voor IKEA”