Badkamertrends 2019

The 80’s are back!

Wat meestal begint als een voorzichtig experiment, ontaardt niet zelden in een trend die door niemand werd voorzien. De oudere lezer herinnert zich wellicht nog de felgekleurde, in plastic uitgevoerde accessoires die begin jaren ’80 de badkamer kleurden, en dacht tot enkele jaren geleden dat deze nooit meer terug zouden keren (want gekenmerkt als wansmaak van vroeger). Maar zie: gekleurde kranen zijn weer helemaal hip! Op deze pagina’s een overzicht van de trends voor het komende jaar. Sommige blijvend voor langere tijd, sommige van korte duur en misschien al in 2020 achterhaald. Niemand die het zeker weet! Zeker is in elk geval dat u door het volgen van (een deel van) deze trends in 2019 helemaal up-todate bent!

Gebruik van natuurlijke materialen

Al enige tijd in opmars en definitief terug van weggeweest: Moeder Natuur als vaste gast in de badkamer! Hierbij staan groen- en aardetinten centraal. Dit wordt niet alleen doorgevoerd in de muren (grove hout- en steenstructuren), maar ook in de accessoires. Denk hierbij aan zeeppompjes in de vorm van stenen en handdoekhangers van hout. Alles mag, zolang het maar ‘groen’ is. En uiteraard mogen de planten niet ontbreken.

Monochrome badkamers

De monochrome badkamer kenmerkt zich door een combinatie van twee kleuren in de badkamer, zoals witte tegels en uitsluitend zwarte kranen en accessoires. Hierdoor wordt een rustige sfeer gecreëerd. De kleur zwart zien we tegenwoordig eveneens terug in het sanitair en badtextiel. Wie de trend helemaal wil doorvoeren, kan er ook voor kiezen om de tegels in dezelfde kleur af te werken als het sanitair.

Goud

Eveneens afkomstig uit de 80s: goud in de badkamer, maar dan wel in een strakke stijl. Vaak gecombineerd met donkerkleurige en matte materialen.

Koper in opmars

Chroom is nog steeds de grotere overheerser. Maar welke afwerking is terug uit de jaren ‘70? Koper! Absoluut het meest modieuze metaal voor je badkamer op dit moment. Zeker in combinatie met marmer op de muren staat het garant voor een stijlvolle en elegante inrichting. Niet helemaal zeker van de gouden toets? Dan is rose gold misschien wél iets voor jou.

Marmer en Raw Rituals

De Raw Rituals-trend wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen, gecombineerd met luxe en strakke accessoires. Marmer is een materiaal dat hierin past en steeds meer wordt toegepast, gecombineerd met hout.

Pasteltinten

Behalve aardse tinten zien we een voorzichtige terugkeer van pasteltinten. Ze geven de badkamer een lichte en vrolijke uitstraling en stralen rust uit.

Trend: Opbergen

Eén trend is niet afkomstig uit de jaren ´80. De moderne badkamer kenmerkt zich door een strakke stijl, waarin rust belangrijk is. De tijd van manden en korven is definitief voorbij; handdoeken worden weer netjes achter een deurtje gelegd en accessoires zo veel mogelijk uit het zicht in plaats van wanordelijk gerangschikt op een planchet.

Gecombineerde vormen

Een strakke wastafel werd vroeger gecombineerd met een strakke kraan, zoals wastafels met weelderige vormen als vestigingsplaats voor een eveneens weelderige kraan dienden. Door sommigen de romantische stijl, door anderen ronduit kitscherig genoemd. Vandaag de dag is het combineren v an vormen een trend. Denk hierbij aan een strakke wastafel met een kraan die een hoek van 90 graden heeft. Welke onlogische combinatie je ook wil: het mag allemaal!

Naadloze doucheruimten

Douches met een lage instap waren al populair. Terecht, want ze zijn niet alleen handiger, maar ook esthetischer. Een verdergaande variant is de naadloze doucheruimte, waarbij wanden en vloeren in elkaar overlopen zonder naden en kieren. Ze passen in een modern ontwerp en maken de toegang tot de douche heel gemakkelijk.