Alles over plankdragers, trends en stijlen voor dit jaar

Meer opbergruimte creëren in je keuken? Boeken opstapelen in de werk of woonkamer? Plankdragers bieden voor vele opruimklussen dé oplossing. Uw spullen liggen niet meer in de weg, maar worden netjes tegen de muur geplaatst. Naast deze primaire functie zijn plankdragers vaak ook een mooie toevoeging aan het interieur van uw huis. Door de vele verschillende soorten is het mogelijk om uw opbergplek geheel aan te passen aan uw stijl. Wovar biedt verschillende kleuren en maten plankdragers. In deze blog leest u meer over de functionaliteit, maar ook over de verschillende designs.

Plankdrager met of zonder schoor

Allereerst zijn er plankdragers met en plankdragers zonder schoor. De schoor is de ‘dwarsbalk’ die beide zijden van de plankdrager verbindt. Een schoor zorgt over het algemeen voor meer stevigheid, maar dat wil niet zeggen dat plankdragers zonder schoor altijd een lage draagkracht hebben. Zo zijn er ook zwarte aluminium plankdragers zonder schoor, met een zeer hoge draagkracht tot wel 400 kg! De plankdrager zonder schoor is handig als men de plankdrager minder zichtbaar wil hebben, bijvoorbeeld in de horeca, een woonkamer of een modern kantoor.

De draagkracht van een plankdrager hangt natuurlijk ook af van het materiaal. Zo zijn er naast aluminium en metalen plankdragers ook zwaar verzinkte plankdragers. Deze zijn zeer sterk. Zo worden er bijvoorbeeld ook verzinkte plankdragers met keilbout verkocht. Deze rechte dragers worden met een bout in de muur verankerd en bestaan maar uit één recht stuk staal. Doordat deze plankdrager zo sterk is kan deze dus bijna blind (onzichtbaar) worden bevestigd.

Designs en kleuren

Plankdragers zijn er in verschillende kleuren. De meest populaire zijn zwart, wit en metaalgrijs. Zwarte en witte varianten worden veel gebruikt in woonkamers en kantoren. Op deze plekken zoekt men vaak een plankdrager die mooi aansluit bij het interieur. In de meeste gevallen worden de plankdragers dan gebruikt voor huishoudelijke spullen en bijvoorbeeld boeken. De draagkracht van de dragers hoeft dan niet uitzonderlijk hoog te zijn. In schuren of andere opbergruimtes wordt meestal gekozen voor de metaalkleurige variant, meestal is deze dan ook verzinkt. De draagkracht van deze plankdragers moet, voor bijvoorbeeld zware materialen en gereedschappen, dan ook hoger zijn.  

Wovar biedt naast de reguliere plankdrager designs, ook een speciaal industrieel design. De premium zwarte coating en de vorm geven de plankdrager een speciaal karakter, waardoor deze een echte toevoeging wordt aan een interieur. De plankdrager is dus niet alleen nodig, maar ook echt mooi. De draagplank kan dan bijvoorbeeld ook worden voorzien van planten of een fotolijst. U kunt deze variant zelfs in uw tuin aan de muur hangen, doordat deze bestand is tegen vocht. Plankdragers zijn tegenwoordig dus zeker niet alleen maar functioneel, ze zijn een echte stijlvolle toevoeging aan uw huis, kantoor, horecagelegenheid of tuin!

Voor meer info: wovar.nl

0 replies on “Alles over plankdragers, trends en stijlen voor dit jaar”