Aan de slag in de tuin met deze 5 tuintrends

Heb je zin om je tuin eens helemaal om te gooien, maar weet je niet waar je wilt beginnen? Met deze 5 tuintrends krijg je genoeg inspiratie om je tuin grondig onderhanden te nemen. Ontdek bijvoorbeeld de voordelen van een organische vlonder in de tuin, het genot van werken vanuit je eigen tuinkantoor of een duurzaam groen dak!

Benieuwd naar alle 5 tuintrends voor het aankomende tuinseizoen? Lees dan verder!

  1. Alternatief tuinhout

Vorig jaar ging het al hard met het tuinhout en ook dit jaar begint het seizoen al vroeg. Het gevolg hiervan is dat de prijs van houtsoorten traditioneel gebruikt als tuinhout, zoals Lariks Douglas en vurenhout, enorm gestegen is. Tijd dus om op zoek te gaan naar een alternatief! Wat dacht je van thermisch gemodificeerd hout. Houtsoorten die hiervoor gebruikt worden komen (meestal) uit de buurt, zijn milieuvriendelijk behandeld en hebben een lange levensduur. Bovendien is thermohout geschikt voor alle tuinprojecten, van vlonders tot gevels. Ideaal als je nog op zoek bent naar beschikbaar tuinhout.

  1. Vlonders in organische vormen

Voor een echt in het oog springende vlonder kies je niet voor standaard vierkant, maar zaag je de planken in organische vormen. Dit zorgt ervoor dat een natuurlijke tuin beter tot zijn recht komt en staat goed in een bosrijke omgeving. Ook weet je zeker dat je nieuwe houten terras opvalt!

  1. Kies voor een groen dak

Met je tuin help je de natuur eenvoudig een handje. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een groen dak. Een dak van sedumplantjes heeft veel voordelen en niet alleen voor het milieu. Denk aan meer rendement uit je zonnepanelen en betere isolatie! Bovendien helpt een groendak vervuiling in de stad tegengaan en creëer je een veilige plek voor bijen en vogels. Dat klinkt goed toch?

  1. Werken vanuit de tuin

Thuiswerken, we zullen er allemaal aan moeten geloven. Tijd dus om voor een fijne werkplek te zorgen! Heb je in huis niet genoeg ruimte voor een extra kantoor en ben je het uitzicht vanaf de eettafel zat? Plaats dan een tuinkantoor achter je huis. Zo houd je werk en privé gescheiden en heb je een rustige plek om te werken. Bovendien gebruik je dit tuinkantoor gewoon als extra logeerkamer of opslagruimte als thuiswerken niet meer nodig blijkt.

  1. Tuinhout hergebruiken

Tuinhout is vaak nog best goed als mensen kiezen voor iets nieuws. In plaats van het afvoeren van dit hout kun je er ook voor kiezen om het opnieuw te schaven en te hergebruiken. Super duurzaam en voordelig! Voorwaarde is dan wel dat je het tuinhout met clips monteert, dit maakt het namelijk makkelijk om te demonteren en zorgt ervoor dat je geen schroefgaten in je hout hebt. Bovendien ziet montage met clips er ook nog eens heel luxe uit!

Bij online houthandel Gadero vind je alles om het aankomende jaar van je tuin te genieten!

0 replies on “Aan de slag in de tuin met deze 5 tuintrends”