Interieurontwerper Ruud van Oosterhout opent showroom naast Rijksmuseum

Pal naast het Rijksmuseum heeft ontwerper Ruud van Oosterhout de ideale ruimte gevonden voor zijn studio en showroom rvo design. De hoge plafonds en de grote ramen met uitzicht op de zijvleugel van het Rijksmuseum, vormen een elegant decor voor zijn eigen interieurontwerpen, collecties van internationale merken en kunst. Zijn ontwerpvisie, die wordt gekenmerkt door een verfijnde eenvoud en een hoge mate van aandacht voor details, komt hier tot leven. 

Harmonie
Net zoals bij elk ander project, heeft Ruud van Oosterhout ook dit statige hoekpand dat Eduard Cuypers in 1884 ontwierp, grondig gerenoveerd. Alle overbodige ruis is weggehaald om zo tot de essentie van het architectonische ontwerp te komen. Juist in deze tijd waarin afleiding en onrust leidend zijn, is het voor hem een uitdaging om zich bij het ontwerpen te richten op de eenvoud en duidelijke lijnen. De meubels, verlichting, tapijten en gordijnstoffen, het glaswerk en het porselein, zijn zorgvuldig geselecteerd en vormen samen met de vernuftige kleurencombinaties een harmonieus geheel.
Esthetiek & duurzaamheid
Van Oosterhouts ontwerpen kenmerken zich door een perfect evenwicht tussen comfort en esthetiek. Hij wordt niet geleid door trends of de drang voortdurend iets nieuws te laten zien. In zijn optiek moeten producten zo lang mogelijk hun waarde behouden, of met het verstrijken van de jaren zelfs waardevoller worden. Zijn passie voor tijdloos en kwalitatief design zie je terug in zijn voorkeur voor designklassiekers die hij een tweede leven geeft en duurzame en natuurlijke materialen zoals marmer en hout. Ook zijn meubellabel getiteld ‘bruut’ kenmerkt zich door extreem gedetailleerde en perfect afgewerkte ontwerpen met de mooiste eerlijke materialen en heldere vormen.
Ode aan het ambacht
Juist in een tijd waarin de focus op het digitale steeds groter wordt, is aandacht voor tactiliteit en handwerk belangrijk. Van Oosterhout werkt samen met de beste vakmensen over de hele wereld. Van Oosterhout gebruikt goed geproduceerde materialen, weet dat een es of eik met respect is behandeld en gekapt, waar hij in Italië de allerbeste leerlooier of verwerker van natuursteen kan vinden en dat de handgeknoopte tapijten uit Nepal gemaakt zijn door mensen die goed worden betaald voor hun vakwerk. Daarom zie je altijd de hand van de maker en de extreme kwaliteit terug in al zijn producten.
MASTERCLASS
Tijdens het designevent GLUE | Amsterdam connected by design, van 18 t/m 21 september, zet de ontwerper op een laagdrempelige manier de deuren van de showroom open zodat bezoekers/designliefhebbers zelf het leer kunnen ruiken, de tactiliteit van stoffen kunnen voelen en de kleuren en materialen kunnen zien.
Elke dag om 15 uuur neemt Ruud van Oosterhout hen mee in zijn ontwerpproces waardoor de bezoeker zelf kan ervaren hoe enorm arbeidsintensief het vak van interieurdesigner is en hoeveel kennis van materialen en kleuren nodig is. En dat allemaal op de allermooiste locatie die je je in Amsterdam maar kunt voorstellen.
0 replies on “Interieurontwerper Ruud van Oosterhout opent showroom naast Rijksmuseum”