Voor vaders met smaak: 4 culinaire cadeautips

Vaderdag staat voor de deur, en laten we eerlijk zijn: een sok of stropdas heeft z’n beste tijd wel gehad. Wat geef je een vader met smaak? Precies: iets om van te genieten. Of dat nu een culinaire belevenis is, een glas goede bourbon of een avondje Japan op z’n bord. Met deze vier smakelijke Vaderdagtips – van foodfestivals tot pop-up diners – geef je iets veel mooiers: namelijk een fijne herinnering. Zeker wanneer jullie er samen van genieten, dus schaam je vooral niet om jezelf ook uit te nodigen. 

Bite of Amsterdam
De Japanner - Bone Marrow Yukke
De Japanner - Bone Marrow Yukke

Voor (food)festival-vaders: Bite of Amsterdam

Op één dag bij de leukste chefs van Nederland aanschuiven? Geef je vader tickets voor Bite of Amsterdam. En doe er ook eentje voor jezelf bij. Van 13 – 15 juni maakt Bite van ‘t Amstelpark één groot restaurant waar meer dan twintig chefs hun gerechten koken. Proef uit de keuken van o.a. Alain Caron, Ron Blaauw, KID en Parkheuvel**. En kiezen is niet nodig; vanaf 7,50 euro bestel je al een gerechtje op Bite, dus je kan echt heel veel proeven. Daarnaast steek je wat lekkere kennis op in een van de workshops of neem je de smaken van Bite mee naar huis op de foodmarket. Bestel nu je tickets voor Bite.

For father's sake: Fathers Day Sake Special van de Japanner

Voor 85 euro boek jij een tripje naar Japan. En je hoeft er alleen voor naar De Japanner Zuid te reizen. Op Vaderdag verorber je in deze Amsterdams-Japanse izakaya een 7-gangenmenu met 5 glazen sakepairing. Ja, voor maar 85 euro dus! De toekomstige favoriet van paps: Bone Marrow Yuke – beenmerg met steaktartaar. Daarnaast vind je ook klassiekers als de Nasu Dengaku in het menu. Reserveer nu de Father’s Day Sake Special.

Voor "Old Fashioned" dads: Woodford Reserve Bourbon

Soms moet je het niet moeilijker maken dan het is. Vaders met een liefde voor een fijn glas whiskey geef je een fles Woodford Reserve Bourbon cadeau. Woodford Reserve is namelijk de beste whiskey voor in een Old Fashioned. Stir 60ml Woodford Reserve Bourbon met 15ml suikersiroop en 3 scheutjes Angostura Bitters in een glas met ijs – en proosten met pa

Voor drukbezette fijnproevende vaders : Aroma pop-up in Amsterdam

Geef je vader iets om naar uit te kijken. Nederlands beste Italiaanse restaurant, Aroma van chef Pasquale Carfora, is dit voorjaar namelijk meerdere avonden in Amsterdam te vinden met een pop-up. Begrijp ons niet verkeerd: zijn vaste restaurant is de reis naar Vaassen helemaal waard. (Waar hij ook trouwens op Vaderdag een speciaal menu serveert.) Maar met deze pop-up ligt Aroma ein-de-lijk een paar avonden iets dichterbij huis voor alle foodies in het westen van Nederland. De gerechten van Pasquale zijn ragfijn zonder die onweerstaanbare eenvoud te verliezen die de Italiaanse keuken zo lekker maakt. De pop-up van Aroma is alleen nog 29 juni, 9 juli en 27 juli in Amsterdam te vinden. Reserveer nu de laatste plekken.

Woodford Old Fashioned Week
Woodford Old Fashioned Week
Chef Pasquale Canfora van Aroma
Chef Pasquale Canfora van Aroma

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte