Tobias Camman en Camiel Kesbeke introduceren de Dikke Pickle bij Crisp

De Nederlandse borrelplank krijgt een broodnodige upgrade. Geen kaasprikkers of droge leverworst meer, maar een smaakvolle revolutie dankzij de Dikke Pickle, de nieuwste creatie van wijnkenner Tobias Camman en augurken-kroonprins Camiel Kesbeke. Samen met boodschappen-app Crisp brengen zij een serie bovengemiddeld lekkere borrelrecepten, met als hoofdrolspeler een augurk die smaakt als een Elzasser wijn.

Tobias Camman en Camiel Kesbeke introduceren hun Dikke Pickle bij Crisp
Tobias Camman en Camiel Kesbeke

De Dikke Pickle is geen gewone augurk. Deze bijzondere creatie is geïnspireerd op de favoriete wijn van Tobias uit de Elzas: fris, bloemig en met een subtiele zoet-zuur balans. De pickle bevat tonen van gedroogde abrikoos, vlierbloesem en jasmijnbloemetjes – verrassend complex, maar toegankelijk genoeg om bij elke borrel te serveren.

Volgens Tobias: “Het is alsof je een rijke Pinot Blanc proeft, maar dan in pickle-vorm. Aromatisch, spannend en gewoon heel lekker. Je tilt er letterlijk elke borrel mee naar een hoger niveau.”

Borrelupgrade met karakter

Samen met Crisp ontwikkelde het duo een reeks kleine gerechten waarin de Dikke Pickle schittert. Van ‘sjieke pickle-chips’ met crème fraîche en bieslook tot een ‘pickle-blini’ met mosterdkaviaar en opgeklopte ‘pickle-boter’. Camiel Kesbeke: “Het is humor in de keuken, maar met serieuze smaak.”

De Dikke Pickle is vanaf 18 november tijdelijk en exclusief verkrijgbaar via de Crisp-app, samen met andere producten die perfect bij de borrel passen:

  • Dikke Pickle – €6,49 (500 ml)
  • Notenmix WILD – €6,49 (200 gr)
  • Chatobi Pinot Blanc Elzas – €11,99 (0,75 l)
  • Kookboek Fastvoer van Tobias Camman – €34,99
  • Bundel met Dikke Pickle, Notenmix WILD en Chatobi Pinot Blanc – €23,49


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en volg Villa d’Arte