Gevulde kip met geitenkaas en Jamón ConsorcioSerrano uit de oven
(recept en fotografie: @foodfromclaudnine)
Kip vullen klinkt misschien ingewikkeld, maar deze versie is verrassend makkelijk én feestelijk. Romige geitenkaas en hartige Jamón ConsorcioSerrano vormen samen een combinatie waar je gasten meteen voor vallen. Het mooiste? Het staat snel in de oven, terwijl jij alvast van een drankje geniet, zo houd je het gezellig én relaxed tijdens je etentje.
Ingrediënten (voor 3 personen)
1 pakje Jamón ConsorcioSerrano
100 gram roomkaas
100 gram zachte geitenkaas
2 tenen knoflook, geraspt
2 takjes tijm (+extra voor garnering)
3 kipfilets
250 gram cherrytomaten
Olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Meng de roomkaas, geitenkaas, knoflook en tijm en breng dit op smaak met peper en zout. Snijd de kip in de lengte in en klap open. Smeer één kant in met 1/3 van het geitenkaasmengsel en klap weer dicht. Herhaal met de overige kip en breng de kip dan op smaak met peper en zout. Wikkel de Jamón ConsorcioSerrano om de kip heen. Besprenkel een ovenbestendige pan of ovenschaal met wat olijfolie. Leg hier de kip, de cherrytomaten en wat takjes tijm in. Sprenkel nog wat olie over het geheel en breng de cherrytomaten op smaak met peper en zout. Bak ongeveer 20 minuten af in de oven, tot de Jamón ConsorcioSerrano krokant is en de kip gaar is. Dit is wel afhankelijk van hoe groot en dik je kipfilet precies is, dus houd het in de gaten. Laat de kip 5 minuten rusten en serveer dan met wat aardappelpuree en gebakken bimi. ¡Buen provecho! Deze recepten zijn onderdeel van een gecofinancierde promotiecampagne van het Consorcio del Jamón Serrano Español en ICEX, de Spaanse overheidsdienst voor internationaal ondernemen.