Een moeder en zoon met een passie voor smaak
Sapinca komt voort uit de culinaire nieuwsgierigheid van Diederick Evers, smaakavonturier en ondernemer, en zijn moeder Bernadette, chef-kok en eigenaar van een kookschool in de Amsterdamse Westergasfabriek. Zij delen een gezamenlijke passie: het ontdekken van bijzondere smaken over de hele wereld. Tijdens reizen door Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika stuiten ze op een schat aan traditionele ingrediënten, die in lokale culturen worden gebruikt vanwege hun kracht en unieke smaak. Op verzoek van haar gasten – die vragen om gezonde, alcoholvrije drank die ook écht lekker is – besloot Bernadette samen met Diederick op zoek te gaan naar een volwaardig, botanisch alternatief. In 2021 begon Diederick met experimenteren met ingrediënten als gember, kurkuma, maca, ashwagandha en yacon, krachtige wortels die al door de Inca’s werden gebruikt vanwege hun voedende en geneeskrachtige eigenschappen. Na maandenlang testen, proeven, mengen, brouwen en verfijnen ontstaat uiteindelijk een unieke elixerlijn die zowel smaakvol als functioneel is.
De naam Sapinca is een samentrekking van “sap” en “Inca”, en verwijst naar de Sapa Inca, de keizer van het oude Inca-rijk. Deze naam symboliseert de kracht, wijsheid en natuurlijke rijkdom die de elixers in zich dragen. Inmiddels is Sapinca uitgegroeid tot een merk dat verkrijgbaar is in België, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Hongarije, Letland, Estland, Litouwen en op de Nederlandse Antillen.
Sapinca Organic Herb Elixir is vanaf a.s. donderdag 4 september te verkrijgen via sapinca.com en vanaf eind september/begin oktober bij Ekoplaza, Odin, Gezond & Wel, Marqt, Gall & Gall, Nix & Nix en diverse speciaalzaken. Consumentenadviesprijs: €17,95.