Zwitserland vanaf 15 juni weer open voor toeristen

Zoals het er nu naar uitziet, kan Zwitserland vanaf 15 juni weer vakantiegangers uit het buitenland verwelkomen. De grenzen met Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zullen – als de situatie het toelaat – dan weer geopend zijn voor niet-essentiële reizen, zoals vakanties. Of Nederlanders vanaf 15 juni ook weer op vakantie kunnen naar Zwitserland, hangt af van het geldende reisadvies van de Nederlandse overheid.

Op 6 juni worden heel wat maatregelen versoepeld in Zwitserland, ook voor de toeristische sector. Wat dit precies inhoudt, vind je hieronder in de rubriek ‘Naar Zwitserland: wat en hoe?’

Zwitserland is er klaar voor om vakantiegasten op een zo veilig mogelijke manier te ontvangen. Toeristische dienstverleners nemen onder meer speciale maatregelen om hun gasten te beschermen. Met het label ‘Clean & Safe‘ verbinden ze zich ertoe om de regels, opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid en de brancheverenigingen, strikt na te leven.

Dankzij het schone en veilige imago, de goede organisatie van het land en het uitgestrekte landschap is Zwitserland met afstand de bestemming om je portie natuur en avontuur te beleven.

0 replies on “Zwitserland vanaf 15 juni weer open voor toeristen”