Veelzijdig Cuba

Het land van de sigaren, rum, witte zandstranden en swingende salsa! Maar ook een land met een rijke geschiedenis, diepgewortelde cultuur, vriendelijke mensen en verrassende natuur. Laat je inspireren en ontdek de vele verschillende aspecten van Cuba.

Ga terug in de tijd

De rijke geschiedenis van Cuba vind je overal op het eiland terug. Natuurlijk in Havana met de prachtige koloniale gebouwen en oldtimers, maar denk ook eens aan de beruchte Varkensbaai, waar de Cubaanse ballingen en de CIA een gevoelige nederlaag leden, of de bergtoppen van de Sierra Maestra, waar je de oude guerillakampen van Fidel Castro en Che Guevara kunt bezoeken.

De Cubanen eren hun oudste voorouders met opgravingen van oude nederzettingen van de Taino-indianen. Deze kun je vinden in het Nationale Park van Bariay, waar de Taino en Columbus elkaar voor het eerst ontmoetten.

Viva la musica!

Denk je aan Cuba, dan denk je ook aan swingende muziek! De Cubanen zijn erg trots op hun cultuur en dat zie en ervaar je overal: livemuziek van vele lokale bandjes schalt uit alle steegjes, het Cubaans Nationaal Ballet is internationaal gerespecteerd en elke stad is vele kunstgalerieën rijk. ‘s Avonds kun je met een mojito in je hand genieten van de Caribische muziek, of dans mee op het ritme!

Van prachtige valleien tot parelwitte stranden

Cuba is een groot land met uitgestrekte natuur- en landbouwgebieden voor de liefhebbers van het plattelandsleven. De Viñales-vallei staat bekend om haar tabaksvelden, waar je kunt leren hoe de tabaksplanten worden verwerkt tot de beroemde Cubaanse sigaar.

In het bergachtige zuiden van het eiland kun je bij een cacaoboer op bezoek om zelfgemaakte Cubaanse chocola te proeven. Vogelaars kunnen hun hart ophalen in een van de vele Nationale Parken om zowel inheemse als trekvogels te spotten. Of ga op pad met een gids en leer meer over de vele inheemse flora en fauna die het eiland rijk is.

And last but not least: de vele schitterende, parelwitte zandstranden, waar je heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken die je tijdens je reis hebt opgedaan.

Ontdek & beleef

Kortom: Cuba heeft veel te bieden! Ontdek en beleef Cuba zoals jij wilt. Samen met Cuba Incentives, onze lokale agent gespecialiseerd in op maat gemaakte reizen door Cuba, gaan we graag aan de slag om jouw ideale reis door Cuba samen te stellen.

w: abctravel.nl