Veelzijdig Argentinië

Ontdek het land van de gaucho’s, voortreffelijke steaks, passionele tango en ongekende schoonheid. Argentinië strekt zich uit van de Steenbokskeerkring tot aan Antarctica en omvat een enorme variëteit aan terreinen. Het noordwesten bestaat uit droge landschappen waar je langs gekleurde zandstenen rotsformaties rijdt, terwijl blauwe gletsjermeren en besneeuwde bergtoppen het zuiden bestrijken. In het uiterste zuiden kom je uit bij de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia. Dit is de toegangspoort tot een van de bijzonderste plekken ter wereld, de Zuidpool. De veelzijdigheid van Argentinië maakt het land bijzonder interessant voor zowel natuurliefhebbers, actievelingen als cultuursnuivers.

Buenos Aires

De eerste indruk krijg je in de tangohoofdstad Buenos Aires, waar een mengelmoes van Europese en Zuid-Amerikaanse culturen samenkomt. Bezoek Casa Rosada, ‘het Roze Huis’, het presidentiële paleis, waar de regering van Argentinië gevestigd is. Of bezichtig een van de vele musea, het wereldberoemde Teatro Colón of eet asado (Argentijnse barbecue) in een traditioneel restaurant. Iedere wijk van Buenos Aires heeft zijn eigen charme en unieke karakter. Neem een kijkje in de kleurrijke wijk La Boca, de historische wijk San Telmo met zijn traditionele koloniale huizen of de elegante wijk Recoleta, waar Koningin Máxima opgegroeid is.

Mendoza

In het westen van Argentinië vind je de stad Mendoza, gelegen in de wijnstreek Cuyo. Dit is het belangrijkste wijngebied van Argentinië, aangezien zo’n 70% van de Argentijnse wijnen hier geproduceerd wordt. De welbekende Malbec is de grootste trots van Argentinië. Naast het wijnproeven zijn er in de regio ook uitstekende faciliteiten om te raften, skiën, bergbeklimmen, paardrijden of kajakken. In het Andesgebergte ligt ook de 6.962 meter hoge Aconcagua, de hoogste berg ter wereld buiten Azië. Een hoogtepunt is de oversteek van de bergpassen vanuit Mendoza naar Santiago, de hoofdstad van Chili.

Noordwest-Argentinië

Voor het meest authentieke Argentinië bezoek je het noordwesten, waar de buitengewone natuur in combinatie met inheemse culturen zorgen voor een uitzonderlijke belevenis, van zandduinen tot pittoreske indianendorpjes en schitterende valleien. In de regio Salta rijd je langs hoogvlakten met metershoge cactussen, vulkanen, wijngaarden, kloven en ravijnen. Voor de ultieme ervaring ga je naar het schilderachtige stadje Purmamarca in de provincie Jujuy met de nabijgelegen Cerro de Los Siete Colores, de heuvel van de zeven kleuren. Deze natuurlijke formatie is ontstaan door jarenlange erosie en bestaat uit verschillende lagen en kleuren zand en kalksteen. Terwijl je deze heuvel aanschouwt zullen verschillende soorten lama’s, zoals de vicuña en guanaco, voorbijlopen.

Een reis naar het noordwesten van Argentinië wordt vaak gecombineerd met de omgeving van San Pedro de Atacama. Dit dorp ligt midden in de droogste plek op aarde, de Atacama-woestijn, waar geisers, zoutvlakten en lagunes met flamingo’s een bont schouwspel vormen.

Patagonië

In het sprookjesachtige Patagonië lijkt het alsof alles is uitvergroot. De lange afstanden tussen verschillende plaatsen, de kolossale gletsjers en de onstuimige weersomstandigheden bevestigen dit. In Patagonië kun je de mooiste wandelingen maken, met fantastische uitzichten op rotspieken zoals de Cerro Fitzroy en Cerro Torre. Voor wintersportliefhebbers is San Carlos de Bariloche bij het Nahuel Huapi-meer de plaats bij uitstek. Een andere bijzondere trekpleister is het schiereiland Peninsula Valdés, waar je op walvistocht kunt vanuit de haven van Puerto Pirámides. Ook zie je hier orka’s jagen op zonnebadende zeeleeuwen. Verder naar het zuiden, in Nationaal Park Los Glaciares, vind je de beroemde Perito Moreno-gletsjer. Het gekraak van de nog altijd schuivende gletsjer wordt soms onderbroken door het enorme lawaai van ijsbrokken die afbreken en in het water storten. Wanneer je dichtbij staat, ervaar je de ongekende kracht van de natuur op z’n best.

Vuurland – Zuidpool

Reis af naar het einde van de wereld in het uiterste zuiden van Argentinië. Vanuit Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, vertrekken expeditieschepen naar de Zuidpool. Zelfs op het koudste en meest geïsoleerde continent op aarde vind je een grote verscheidenheid aan natuurschoon. Maar ook de stad Ushuaia zelf biedt meerdere trekpleisters. Wandel door het prachtige Nationaal Park Tierra del Fuego (Vuurland) vol hoge besneeuwde bergtoppen, gletsjermeren en watervallen. Of maak een boottocht over het Beaglekanaal om een pinguïnkolonie te bezoeken. Voor de avontuurlijke reizigers is het gebied rondom Ushuaia uitstekend om je reis naar de Zuidpool mee te beginnen.

Vakantie in Argentinië

Het grootste Spaanstalige land ter wereld kun je goed op individuele basis per vliegtuig, auto en/of bus ontdekken. Binnenlandse vluchten en af en toe een nachtbus verbinden de diverse uithoeken met elkaar. Waar je het ene moment wandelt over smalle bergpaden en immens gladde gletsjers aanschouwt, sta je het volgende moment aan de voet van een vulkaan of onderaan de tropische watervallen van Iguaçu. Beleef de Gauchocultuur op de pampa’s, geniet van een heerlijke rode wijn in Mendoza, verken het subtropische regenwoud in het noorden, bewonder de ongerepte natuur in Patagonië of leer de tango in Buenos Aires. Een reis door Argentinië is indrukwekkend en divers!

Interesse in deze reis? Klik HIER voor meer informatie!