Supersweet overnachten bij SWEETS hotel

Amsterdam is momenteel op z’n mooist. Het is rustig in de straten, het leven is vertraagd en men heeft weer tijd voor een praatje. Culinair gezien is er een explosie aan nieuwe initiatieven die het verblijven in de stad eigenlijk vooral nu bijzonder aangenaam maken. Reden voor SWEETS hotel om in samenwerking met restaurant Rijsel, pitakoning Vleesch noch Visch, Hotel Scheepskameel en rock-‘n-rollcafé Latei het “Ieder-Nadeel-Heb-Zijn-Voordeel”-pakket samen te stellen.

Veilig

De brugwachtershuisjes van SWEETS hotel zijn ideaal voor een zelfstandig verblijf hartje stad. Gasten checken online in en openen de deur van hun huisje met een digitale sleutel die naar hun smartphone wordt verzonden. In overleg wordt het beste moment bepaald om, zo vaak als wenselijk, schoon linnengoed bij het brugwachtershuisje langs te brengen.

Culinair en cultureel

De mogelijkheden om het lekkerste eten af te halen zijn momenteel eindeloos. Bij restaurants waar normaal gesproken weken van tevoren moet worden gereserveerd, bestel je nu zonder problemen eten aan huis, dus ook bij je eigen, tijdelijke brug-(t)huisje. Een uitgebreid en actueel overzicht van alle culinaire mogelijkheden ligt voor gasten klaar.

Ook kan er vanuit ieder huisje gestart worden met een architectuurroute, te voet of per fiets. Speciaal hiervoor heeft SWEETS hotel, in samenwerking met World Architecture Festival en Geotourist, een audiotour ontwikkeld over de architectonische geschiedenis van de stad – vanzelfsprekend ook onderdeel van het pakket.

Goed gevuld!

SWEETS hotel heeft met een aantal Amsterdamse favorieten een speciaal pakket samengesteld voor een verblijf van drie nachten. Bij aankomst in het brugwachtershuisje staat het borrelpakket klaar en het voorgerecht – Rijsels beroemde huzarensalade – staat al in de koelkast. ‘s Avonds wordt de rest van het 3-gangen Rijsel-menu op het gewenste moment bezorgd. De volgende ochtend brengt Coffee Concepts een heerlijk ontbijt. Daarna is het tijd om de stad te ontdekken: in het brugwachtershuisje liggen waardebonnen die te besteden zijn aan lekkers bij echte local heroes: de prijswinnende vegetarische pita’s van Vleesch noch Visch, de appeltaart van Latei op de Zeedijk en een tweede ontbijt bij Hotel Scheepskameel.

Over SWEETS hotel

SWEETS hotel bestaat uit 28 brugwachtershuisjes die verspreid liggen langs de grachten van Amsterdam. Elk van deze tiny houses – gebouwd tussen 1673 en 2009 – is ontworpen in de architectuurstijl van zijn bouwperiode. Als gevolg van centralisatie van de brugbediening zijn de brugwachtershuisjes van Amsterdam hun oorspronkelijke functie verloren. SWEETS hotel geeft dit industrieel erfgoed een nieuwe bestemming door ze te transformeren naar vrijstaande minisuites, ontworpen met respect voor de architecturale geschiedenis.

SWEETS hotel won prestigieuze awards van Dezeen en Frame Magazine voor zijn unieke interieur-ontwerpen, sinds de officiële opening van de eerste 11 brugwachtershuisjes op 15 maart 2018. 10 brugwachtershuisjes zijn inmiddels aan de collectie toegevoegd en de andere 7 zullen voor het einde van 2021 voltooid worden. SWEETS hotel is een initiatief en co-creatie van Space&Matter architecten (o.a. De Ceuvel en Schoonschip), projectontwikkelaar Grayfield en Seven New Things, oprichters van Lloyd Hotel & Culturele Ambassade (Amsterdam; 2004 – verkocht in 2018), Llove Hotel (pop-uphotel in in Tokyo; 2010) en Hotel The Exchange (Amsterdam; 2011, tijdelijk Hotel Scheepskameel).

Dit driedaags culinaire verwenarrangement kost € 225 euro p.p. en is te boeken via post@sweetshotel.amsterdam of T: 020-7401010.

Meer info via SWEETS hotel.

0 replies on “Supersweet overnachten bij SWEETS hotel”