Stedentrip Bremen

Op stedentrip naar een historische Hanzestad? CityZapper tipt de Noord-Duitse stad Bremen als Dream Destination. Op zo’n vier uur rijden van Utrecht heeft Bremen met veel groen, prachtige musea en een geweldige ligging aan de Wezer, ook werkelijk veel te bieden!

Cultureel, maritiem en groen

Rond de historische Marktplatz vind je veel van het culturele erfgoed dat Bremen rijk is. Op eigen houtje de stad verkennen kan gemakkelijk met een gratis audiogids die je langs de Marktplatz, Schnoor, Böttcherstraße en Schlachte leidt. Een andere mogelijkheid is om – op afstand en met koptelefoon – deel te nemen aan een begeleide stadstour. Uitgewandeld? Begeef je dan naar de Schlachte Weserpromenade, waar je kunt ontspannen bij een van de biertuinen of restaurants, terwijl je uitkijkt op de schepen die voorbij varen. Of kom tot rust in een van de vele parken, het platteland van Blockland of het schiereiland Stadtwerder. Het is ook mogelijk om te zwemmen in de Stadtwaldsee in Bremen of bij de Kleine Weser-oever.

Verken de stad te voet

Bremen kan gemakkelijk te voet worden verkend. De wandeling ‘Old town and Viertel’ is vooral geschikt voor diegenen die niet alleen geïnteresseerd zijn in het historische Bremen dat je vindt op  de Marktplatz, Böttcherstrasse en de Schnoorwijk, maar ook in de trendy wijken. Hier tref je naast oude huizen ook galerijen, street art en gezellige bars. Of maak een wandeling door het Bürgerpark en het aangrenzende Stadtwald, die samen het groene hart van Bremen vormen.

Derde fietsstad van Europa

Als derde fietsstad van Europa leent Bremen zich bij uitstek ook voor een verkenning per fiets. De stad beschikt namelijk over meer fietspaden dan de meeste andere steden in Duitsland. Dit is echter niet de enige reden waarom fietsen in Bremen een waar genoegen is. De vele parken en groene ruimtes en de bijna volledige afwezigheid van heuvels maken het de perfecte plek voor fietstochten met het hele gezin. Er zijn er verschillende langeafstandsfietsroutes te volgen, waarvan delen ook geschikt zijn voor eendaagse fietstochten. Zo kun je de 125 km lange Wümme-fietsroute volgen, die Bremen met de Lüneburger Heide verbindt. Een andere aanrader is de Weser-fietsroute, die de rivier de Weser door zes verschillende regio’s volgt.

Interessante musea

Ook liefhebbers van musea zitten goed in Bremen. Bewonder meer dan 600 jaar aan kunst van artiesten als Vincent van Gogh, Claude Monet en Max Beckmann in de Kunsthalle Bremen. Het Übersee-Museum neemt zijn bezoekers mee op een afwisselende reis door alle continenten. In het Universum kun je je onderdompelen in de wetenschap en allerlei experimenten doen, verdeeld over de thema’s mens, natuur en techniek. Botanika is – zoals de naam al doet vermoeden – een botanische tuin, met daarbij een groen ‘discovery centre’.

Alle bovenstaande activiteiten zijn momenteel toegestaan en alle hotspots geopend. Het is mogelijk dat nieuwe coronamaatregelen hier verandering in brengen. Alle informatie over de huidige regels vind je op bremen.eu/corona.