Rwanda heropent grenzen voor bezoekers

Akagera National Park in Rwanda

De Rwanda Development Board (RDB) heeft het weer opstarten van toeristische activiteiten en het toelaten van internationale chartervluchten met onmiddellijke ingang aangekondigd.

[Afbeelding: Akagera National Park in Rwanda]

Het welzijn van alle reizigers is daarbij topprioriteit, hetgeen inhoudt dat deze heropening hand-in-hand gaat met een robuust pakket aan richtlijnen voor gezondheid en veiligheid. In nauwe samenspraak met hoteliers en andere toeristische dienstverleners biedt de RDB aantrekkelijke “all-inclusive” pakketten voor inwoners en expats in Rwanda. Met deze arrangementen wordt optimaal gebruik gemaakt van Rwanda’s bijzondere reismogelijkheden, zoals avontuurlijk ontspannen in de bergen, indrukwekkende excursies door uitgestrekte landschappen of levendige steden ontdekken.

In een toelichting op de heropening van de grenzen zegt Belise Kariza, RDB Chief Tourism Officer: ‘Rwanda’s toeristische sector heeft zich zodanig aangepast dat er een voor reizigers en dienstverleners een veilige situatie in deze onvoorspelbare situatie is. We stimuleren alle reisenthousiastelingen en natuurliefhebbers om hun voordeel te doen met deze unieke kans om de schoonheid en veelzijdigheid van ons land te herontdekken.’

Na het uitrollen van deze fase zal Rwanda in de daarop volgende periode ook haar grenzen voor internationale lijnvluchten heropenen. En zal het voor reizigers uit Europese landen weer mogelijk worden om het “Land van de 1000 Heuvels” te bezoeken.

Promotionele pakketten in Rwanda’s Nationale Parken; boekbaar tot 31 december 2020:

Gorilla permits zijn verkrijgbaar voor USD 1.500 voor internationale bezoekers mits reizend per charter. Voor aankomsten per lijnvlucht geldt nog geen openstelling.Speciale pakketten voor ander toeristisch aanbod in Volcanoes en Nyungwe NP zijn beschikbaar voor groepen en families.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen:

Alle buitenlandse bezoekers die per charter reizen dienen een negatieve Covid-19 test – uiterlijk 72 uur voor aankomst afgegeven – te overleggen. Reizigers dienen een tweede Covid-19 test te laten doen voordat een nationaal park of andere toeristische locatie bezocht wordt.

Voor meer informatie bezoekt men visitrwandaguidelines
Informatie over promotionele pakketten zal via diverse kanalen gecommuniceerd worden.

Voor meer informatie kijken consumenten op www.visitrwanda.com

0 replies on “Rwanda heropent grenzen voor bezoekers”