Relax & recharge op Ibiza

Balans, het is iets waar we best meer van in ons leven zouden willen. Maar waar te beginnen? Nou, op het Spaanse eiland Ibiza bijvoorbeeld. Geef je over aan heerlijke massages, een yoga- of coaching retreat, meditatiesessies en geniet van gezonde vegetarische gerechten. Ibiza is hét eiland om negatieve energie los te laten en jezelf weer op te laden.

Just press pause

Ibiza zit vol met horecagelegenheden. Restaurants, beachclubs, hotels: de keuze is reuze. Desalniettemin zijn er zeker plekken waar je volledig tot rust kunt komen. Het vijfsterrenhotel Nobu Hotel Ibiza Bay heeft daarvoor alles in huis. De verfijnde luxe en het hoge serviceniveau zorgen ervoor dat de gasten het aan niks ontbreekt. Daarnaast biedt het hotel door professionals ontwikkelde faciliteiten die lichaam, geest en ziel in evenwicht brengen, waaronder bijvoorbeeld een Sunset Meditation, een begeleide meditatie, met uitzicht op Es Vedra. Het mysterieuze rotseiland voor de kust van Ibiza dat bekend staat om zijn magische krachten. Daarnaast heeft het eiland nog andere bijzondere plekken. Zoals Can Martí, waarbij je het leven ervaart op een organische en duurzame manier. De rust van de natuur verandert je mindset direct. Of ga voor zo’n ontspannen massage bij Massage Beach.

Retreats

Al jarenlang is Ibiza een geliefd toevluchtsoord voor georganiseerde reizen die in het teken staan van persoonlijke coaching door een expert inclusief dagelijkse meditatie sessies en ademtechnieken. Check bijvoorbeeld Retreat Yourself, waar je verblijft in het prachtige, natuurlijke zuidwestelijk gebied van het eiland in een rustgevende villa omringd door terrassen. Of OXYO Retreats waar enkel duurzame vegetarische en vegan- gerechten aangeboden worden door de twee chef-koks. Ook zijn er diverse adembenemende meditatie plekken voor dat ene momentje stilte. Als onderdeel van de retreat, zijn er ook health & wellness treatments.

Yoga hotspots

Yoga is een vorm van meditatie, waarbij verschillende ademhalingstechnieken, uithoudingsvermogen en kracht bij komt kijken. Je vergroot je flexibiliteit en het verbetert je bloedcirculatie, waarbij de ademhaling het allerbelangrijkste is. Waarom? Volgens de yogafilosofie draagt de adem de levensenergie – pranayama. Op Ibiza ben je aan het juiste adres om verschillende soorten yoga te volgen. Een van deze locaties is Amante. Gelegen op een van de mooiste plekken van het eiland in een inham aan de Sol d’en Serra. Met het paradijselijke decor op de achtergrond volg jij hier van maandag tot en met vrijdagochtend yogalessen. Ook bij het zusje van Amante, Aiyanna worden ochtend yogalessen gegeven en schuif je vervolgens aan voor een healthy ontbijt.

Lekkerste vega(n) plekken

Een gezonde levensstijl is erg belangrijk als ‘Yogi’. Op heel Ibiza zijn er genoeg plekken waar je heerlijk kunt eten. Naast de vele verse vis is er ook genoeg keus op vega(n) gebied. Niet alleen voor de yogalessen is Aiyanna een must visit, ook op culinair vlak zit je hier gebakken. De kleurrijke gerechten vormen een waar feest op het bord en de keuken slaagt er in de biologische producten op een creatieve, innovatieve en spannende manier te gebruiken. Zonder op smaak en kwaliteit in te leveren. Breng ook een bezoekje aan La PalomaCan Guimo en La Belle Ibiza zijn ook een van de favorieten onder de locals. Deze restaurants laten zien dat gezonde en diervriendelijke gerechten ook lekker én verdomd sexy zijn.

0 replies on “Relax & recharge op Ibiza”