Privé cruisen, in Griekenland, op topniveau. Kan dat?

De wereld heeft het cruisen ontdekt. Hoe geweldig is het om iedere morgen wakker te worden bij een nieuw uitzicht, en veel beroemde plekken te bezoeken in korte tijd. La Reine Private Cruises voegt iets nieuws toe: privé cruisen.

Drukte
Het leven blijft druk, ook als de kinderen allang het huis uit zijn. Het werk gaat nog steeds door, sociale contacten vragen onze aandacht en we moeten ons mooie huis en de tuin bijhouden. En stiekem weet je dat je te weinig tijd besteedt aan dingen die echt belangrijk zijn, quality time met je gezin, met de familie, met die goede vrienden die zoveel voor je betekenen.

Lijkt onoplosbaar … Of toch niet? Maar waar vind je een plek waar je met je eigen familie of je eigen groep vrienden relaxed vakantie kunt vieren? Je kunt de beste hotels boeken – het eten als een van de hoogtepunten van de dag, is wel in het restaurant, te midden van alle andere hotelgasten. Op een cruiseschip is het 10-puntenplan ‘How to survive the crowds on a cruise’ niet voor iedereen de oplossing. Je kunt niet echt genieten van elkaar. Die drukte blijft en je prachtige bedoeling slaagt maar half.

Privé
Precies voor deze vakantiewens vonden we iets nieuws: privé cruisen met La Reine Private Cruising. Hoe zou het zijn om met alleen je eigen familie of vrienden, een clubje van maximaal twaalf mensen, een privé cruise te maken langs de mooiste Griekse eilanden? Aan boord van het traditioneel houten, heerlijk stabiele motor/sailing yacht La Reine heb je zes volwaardige slaapcabines, pareltjes in duizend-en-éen-nachtstijl, met privé badkamer. Maar je wil daar helemaal niet slapen: je slaapt aan dek, in de zwoele nacht, recht onder de sterren. Vier bemanningsleden zorgen voor je op een manier die je nog niet kent. Ze zijn erop getraind om je wensen snel te onthouden. Voordat je vraag in je opkomt, staan ze al tot je beschikking. Rated 5***** stars, schrijven gasten in hun reviews hierover.

 

“Fantastic food, company and lots of laughs. Captain fantastic host xx”
“Zeer aanbevolen voor iedereen bij wie perfecte gastvrijheid hoog in het vaandel staat.”
“Ik bel je om weer te boeken voor onze groep. Mooi schip, goeie bemanning, goed eten, kortom: perfect.”

Je privé cruise wordt volledig voor jou samengesteld. Alleen de eilanden van aankomst en vertrek zijn vooraf afgesproken. Vanaf het vliegveld van Santorini of Zákynthos bijvoorbeeld, haalt La Reine’s VIP transfer service je op en brengt je bij de loopplank van La Reine. Aan boord staat je welkomstdrankje klaar. Heb je ooit Griekse méthode champenoise geproefd? La Reine heeft het en laat je er uitbundig van genieten. Het wordt gemaakt in het noord-westen van Griekenland door een Nederlands stel. De wijn heeft een mooie mousse, het is een verfrissend glas bij aankomst aan boord.

Wensen
Je privé cruise kan beginnen. De kapitein vouwt de kaarten open op de grote tafel op het achterdek. Hij kent je wensen al en wijst je de beste plekjes om ze in vervulling te laten gaan. Je cruise combineren met shoppen? Ook op de eilanden zijn de grote merken vertegenwoordigd. En daartussen vind je kleine Griekse boutiques, stijlvol chique met een ethnic touch. Laten we The Silk Shop hier vast noemen.
Ben je van het sportieve? De kapitein kan clinics voor je regelen, paragliden boven de eilanden, even waterskiën of flyboarden (de nieuwste trend op watersportgebied). Hij weet ook de mooiste wandelingen, mopedtochten (hilarisch), en golfcourses.
En La Reine heeft nog meer: natuurlijke warmwaterbronnen voor een privé wellness cruise, indrukwekkende cultuur en historie, zoals plekken waar Cleopatra haar oorlogen voerde om Caesar, of haar minnaar M.A. voor zich te winnen.
Of een mix. Of even hélemaal niets. Cruisen met je glas in je hand, waanzinnige baaitjes aandoen, van boord springen voor een frisse duik, af en toe aan land in een vissersdorpje, zwemmen naar een verborgen strandje of dineren in een restaurantje aan de kade waar niemand je kent.

Gastronomie en wijn
In de scheepskeuken van La Reine bereidt de chef alles zelf. Lokale gerechten uit de mediterrane keuken geeft ze een moderne twist, met een prachtig oog voor detail. Heb je iets te vieren? Doe zoals de cruisegasten uit Australië, zomer ’19. Voor hen maakte de chef een hemelse disco ball birthday cake. Oh, die chocolade!

In Griekenland is een aantal wijngoeroes bezig om de kwaliteit van Griekse wijnen een boost te geven. En dat heeft al tot verrassende resultaten geleid. De topwijnen die hieruit voortkomen, zijn aan boord van La Reine beschikbaar, evenals de internationale top uit wijnland Turkije overigens. La Reine is uniek in deze aandacht voor topwijnen. De Nederlandse eigenaar van het cruisejacht, Heleen Kram, is wijnprofessional. Aandacht voor gastronomie en wijn is voor haar een van de eerste prioriteiten aan boord.

 

Dit fantastische schip boeken? Ga voor informatie, prijzen en boekingen naar lareinecruises.com en bel La Reine Private Cruises 0186 – 84 98 35 of 06 – 54 32 69 53.

 

0 replies on “Privé cruisen, in Griekenland, op topniveau. Kan dat?”