Paznauns culinaire wandelseizoen is geopend

Het twaalfde seizoen van de Culinaire Jacobsweg is officieel van start gegaan. De vijf gastronomische routes werden ingeluid door de vijf deelnemende sterrenchefs van dit jaar: Gunther Döberl, Hermann Huber, Benjamin Parth, Martin Sieberer en Andreas Spitzer. In dit vernieuwde concept is gekozen voor lokale topchefs van Paznaun. Ze zijn gedurende de zomer de patrons in diverse berghutten met als culinaire opdracht een mooi stijlvol en gastronomisch hoogstaand gerecht te creëren op basis van regionale ingrediënten. De gerechten staan de hele zomer op de menukaart inclusief recepten.

De Tiroolse Martin Sieberer, die tot de beste chef-koks van Oostenrijk behoort, is verantwoordelijk voor de coördinatie. Zijn Paznaunerstube in Hotel Trofana Royal in Ischgl is bekroond met drie toques en 18 punten. Het concept is een initiatief van Toerisme Paznaun-Ischgl en is in samenwerking met Eckart Witzigmann ontwikkeld. Onder zijn toeziend oog koken de vijf regionale chef-koks een ‘fancy’ maar toch ‘down to earth’ gerecht van lokale producten. Gasten in Paznaun kunnen tot het einde van de zomer kunnen genieten van vijf verschillende gastronomische hikes met meer dan 2.000 hoogtemeters en culinaire stops.

Hoogwaardige gastronomische hoogstandjes in de hoge bergen
Deze zomer zijn de Jamtalhütte, de Friedrichshafener Hütte, de Heidelberger Hütte, de Almstüberl ende Ascherhütte dé bestemmingen voor de gastronomische wandelaars, waar respectievelijk de Paznaunse topchefs Hermann Huber, Benjamin Parth, Gunther Döberl,  Martin Sieberer en Andreas Spitzer de scepter zwaaien. De gasten kunnen kiezen uit Paznaun kaasknoedels met een warme koolsalade, spek- en cantharel-paddestoelknoedels, bolognese van alpenwild met aardappelgnocchi, rollade van Paznaun-hooglandrund met aardappel, rook en ui of rundergoulash met eekhoorntjesbrood en bergkaasknoedels, wilde kruidensalade en gebakken uitjes.

Culinair fietsen
De bezoekers kunnen de hele zomer de vijf gastronomische routes verkennen. Daarnaast lopen de chef-koks op vijf vaste data zelf mee: 26 juli (Ascherhütte met Andreas Spitzer), 9 augustus (Friedrichshafener Hütte met Benjamin Parth), 16 augustus (Jamtalhütte met Hermann Huber), 23 augustus (Heidelberger Hütte met Gunther Döberl) en 6 september (Almstüberl met Martin Sieberer). Voor de liefhebbers van ‘culinair fietsen’: alle lodges aan de Culinaire Jacobsweg zijn gemakkelijk te bereiken per e-bike of mountainbike. Fietsen kunnen worden gehuurd in Galtür, Ischgl, Kappl of See.

Jamtalhütte: Hermann Huber (Hotel Almhof Galtür)
Hermann Huber is al bijna 40 jaar chef-kok in het Huber-Hotel Almhof **** in Galtür en heeft naam gemaakt op nationaal en internationaal niveau met zijn meermaals bekroonde kaas. De hotelier, meesterkok en gepassioneerde melkveehouder wil niet op zijn lauweren rusten. Inspiratie haalt hij zowel uit nationale, internationale als regionale producten en gerechten.
Zijn gerecht: Paznaun kaasknoedels met warme koolsalade

Friedrichshafener Hütte: Benjamin Parth (Stüva, Hotel Yscla)
Benjamin Parth, de chef van Hotel YSCLA in Ischgl en het gastronomische restaurant Stüva is momenteel de meest bekende chef van Ischgl: vier koksmutsen (18,5 punten) in Gault Millau 2020, vijf sterren (97 punten) in de Guide A la Carte 2020 en vier vorken (97 punten) in de Falstaff Restaurant Guide 2020 spreken voor zich.
Zijn gerecht: Bacon & cantharelpaddstoelknoedel

Heidelberger Hütte: Gunther Döberl (Stiar, Hotel Silvretta)
Gunther Döberl van restaurant Stiar in Hotel Silvretta beschouwt zijn keuken als een alpine pantry. Hij focust zich op de moderne interpretatie van traditionele boerengerechten en gebruikt graag duurzame en zelfgekweekte producten. Zijn grootste prijzen: vier toques (17 punten) in Gault Millau, vier sterren (94 punten) in de Guide A la Carte, drie vorken (92 punten) in de Falstaff Restaurant Guide.
Zijn gerecht: Bolognese van alpenwild met aardappelgnocchi

Almstüberl: Martin Sieberer (Paznaunerstube / Sieberer’s Heimatbühne, Trofana Royal)
Koken is een roeping voor Martin Sieberer. Zijn culinaire carrière pad leidde hem naar enkele van de beste koks in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Sinds 1996 zwaait hij de scepter bij de Paznaunerstube in Hotel Trofana Royal waar hij al meerdere bekroningen ontving, waaronder ‘aanstaande chef van het jaar’ in 1997, een derde koksmuts in 1998, de prijs voor ‘Gault Millau Chef van het jaar 2000’ en bekroningen in verschillende gastronomische gidsen. Martin Sieberer heeft sinds 2019 zeven Gault Millau-toques in zijn twee restaurants.
Zijn gerecht: Rollade van Paznaun hoogland rund met aardappel, rook en ui.

Ascherhütte: Andreas Spitzer (Fliana Gourmet, Hotel Fliana)
Na een opleiding aan de Maria Alm en het voltooien van verschillende educatieve posten in Ischgl, kreeg Andreas Spitzer de kans om op 24-jarige leeftijd als chef-kok te werken in het Fliana Hotel ****. Hij verfijnt de texturen, kleurencombinaties en smaken. Zijn stijl is werelds met een lokale twist en wordt erkend met drie Gault Millau-toques. Spitzer haalt inspiratie voor zijn culinaire creaties uit de Paznaun-bergen.
Zijn gerecht: Rundergoulash met eekhoorntjesbrood en bergkaasknoedels, wilde kruidensalade en gebakken ui

0 replies on “Paznauns culinaire wandelseizoen is geopend”