Op vakantie in eigen land in augustus? Het weerbeeld per provincie

Met de steeds veranderende reisadviezen kiezen veel Nederlanders ook deze zomer voor een vakantiehuis in eigen land. Wie zo weinig mogelijk kans op neerslag wil hebben, gaat in augustus het beste naar een bestemming in Noord-Holland. Wie graag een zo warm mogelijke vakantie wil, gaat in augustus beter naar Flevoland, Noord-Brabant of Overijssel.  

Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla, die het klimaat in de verschillende Nederlandse provincies onder de loep nam via data van Klimaatinfo en het KNMI.

Temperatuur


Wie veel belang hecht aan zomerse temperaturen, kan het beste naar de provincies Flevoland, Noord-Brabant of Overijssel: daar is de gemiddelde maximumtemperatuur het hoogste, namelijk 23°C. Opvallend: in de meest zuidelijke provincie Limburg is de gemiddelde maximumtemperatuur het laagste: 21°C.

Zonneschijn

De zonnekloppers trekken het best naar de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel, Utrecht of Zeeland. Daar schijnt de zon in augustus gemiddeld namelijk 7 uur per dag. In de overige provincies schijnt de zon gemiddeld een uur minder.

Neerslag

Wie geen zin heeft in neerslag, kan Limburg het beste vermijden: in augustus kent de meest zuidelijke provincie van het land namelijk gemiddeld 20 dagen neerslag. In Noord-Holland is dat 14 dagen. In Drenthe, Overijssel en Groningen valt in augustus gemiddeld het minste regen: tussen de 31 en 60 millimeter.

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken. De temperaturen worden weergegeven in graden Celsius (°C).

0 replies on “Op vakantie in eigen land in augustus? Het weerbeeld per provincie”