Veerkrachtig Sint Maarten

In tegenstelling tot de berichtgeving is Sint Maarten veerkrachtig en volop in gang om haar plek in de top 10 Caribische bestemmingen terug te krijgen. Sint-Maarten is een eiland met Caribische flair. De ene helft Nederlands (Sint Maarten) en de andere helft Frans (Saint Martin), met als voertaal Engels. Het is de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied. Met haar uiteenlopende cuisines, Michelin-sterrenchefs, het geweldige lokale eten en haar prijswinnende bartenders heeft Sint Maarten een eetcultuur die niemand teleurstelt.

Velen vermijden Sint Maarten liever na de verwoestende orkaan van 2017. Maar dat is nergens voor nodig! In 2018 heeft de Port of Sint Maarten alweer ruim 1,4 miljoen cruiseshipbezoekers gehad. Afgelopen maand, januari 2019, heeft de Port zelfs al 300.000 cruiseshipbezoekers gehad. En op ’s werelds meest gefilmde luchthaven, Princess Juliana Airport, steeg het aantal bezoekers dagelijks met ruim 2000 passagiers. De meeste hotels en casino’s zijn open en er is weer een bruisend nachtleven, waar Sint Maarten om bekend staat. Met een keuze uit 37 parelwitte stranden is er voor iedereen een plekje in de zon te vinden. Eén strand haalt zelfs jaarlijks de lijst van Wereld Top 10 stranden: Mullet Bay. Er moet nog veel gebeuren op het eiland aan wederopbouw; zonder terugkerende toeristen is dit niet haalbaar. Sint Maarten heeft toeristen nodig om weer tot volledige bloei te komen. De meeste toeristen zijn erg verrast door het Sint Maarten van nu, de snelle wederopbouw en het aangename welkom. Zeer de moeite waard is een bezoek aan Friar’s Bay. Ook Happy Bay is zeer aan te bevelen. Na een korte hike tref je een prachtig ongerept strand.

Vanaf Europa is er dagelijks een rechtstreekse vlucht naar Sint Maarten met KLM/Air France. U kunt ook vanaf Sint Maarten een cruise nemen langs de Caribische eilanden. Vlieg naar Sint Maarten en na een paar dagen genieten van een prachtig eiland, met al haar bezienswaardigheden en mooie stranden, kunt u aan boord stappen van uw all-inclusive cruiseship. Uw beleving op Sint Maarten zal totaal anders zijn dan op alle andere Caribische eilanden. U zult een veilig gevoel hebben en erop uit willen trekken. Er valt buiten uw resort zo veel te zien en te beleven. Er zijn winkels, sightseeing tours, island-hopping dagtours en ’s werelds steilste attractie – The Flying Dutchman. The Flying Dutchman biedt u een spectaculair uitzicht op de top van de hoogste berg van Sint-Maarten. Geniet van deze spannende rit, waarbij u met de Sky Explorer op weg gaat naar de hoogste berg van Sint Maarten en naar beneden ‘vliegt’ met ’s werelds steilste zipline.

Rondrijdend op Sint Maarten krijg je duidelijk de nabijgelegen eilanden in zicht: Sint Barths (Frans), Anguilla (Brits), Saba (Nederlands) en Sint-Eustatius (Nederlands). Deze eilanden zijn goed bereikbaar per vliegtuig of boot.
Je kan zeggen dat een bezoek aan Sint Maarten een vakantie is met vijf verschillende ervaringen:
• Sint Barths, de Franse parel waar Amerikaanse sterren incognito hun vakantie vieren.
• Anguilla, een eiland zonder heuvels en parelwitte stranden, met Britse flair.
• Saba, het hoogste punt van Nederland, heeft als enige plaats binnen het Nederlandse koninkrijk een regenwoud.
• Sint-Eustatius, een eiland met grote historie, het openluchtmuseum, en de plek waar de band tussen de Verenigde Staten van Amerika en Nederland eens in de tien jaar wordt herdacht met staatshoofden en kanonschoten.

Lezersaanbieding Le Beau Reizen
vertrek september/oktober 2019

12 daagse authenthiek Caribisch Nederland
• Vluchten vanaf Amsterdam uitgevoerd door de KLM met vertrek op woensdag, vrijdag of zondag
• Doorvlucht Sint Maarten naar Saba uitgevoerd door Winair
• 4 nachten Saba o.b.v. logies & ontbijt
• Vluchten Saba naar Sint Eustatius
• 2 nachten Sint Eustatius o.b.s. logies & ontbijt
• Vluchten Sint Eustatius naar Sint Maarten
• 4 nachten Sint Maarten o.b.v. logies & ontbijt
• Vluchten Sint Maarten naar Amsterdam Vanaf : € 2129,- p.p.
€ 50,- wordt per boeking gedoneerd aan de stichting RebuildSXM die diverse projecten op Sint Maarten ondersteunen.

meer informatie lebeaureizen.nl

0 replies on “Veerkrachtig Sint Maarten”