Tropisch Belize

Belize is klein in oppervlak, maar groots in diversiteit. Naast het heerlijk tropische klimaat geven we je vast vijf redenen om een bezoek te brengen aan dit Centraal- Amerikaanse land met Caribische vibes.

Voor avonturen in het regenwoud

Je beleeft de jungle letterlijk in vogelvlucht wanneer je per zipline tussen de boomtoppen van Mayfl ower Bocawina National Park zweeft. Dat kun je natuurlijk overdag doen, maar ook ‘s nachts; omgeven door de geluiden van het regenwoud, als een mystieke symfonie. Niet zo’n held op grote hoogte? Kruip dan in een van de uitdagendste bestemmingen van Belize: de Actun Tunichil Muknal-grot. Klim, zwem en wandel door de ondergrondse wereld van de Maya’s, waar je originele skeletten, keramieken potten en kunstvoorwerpen van het oude inheemse volk terugvindt.

Voor wonderen onder water

Belize is een watersportwalhalla pur sang. Afdalen in het beroemde Great Blue Hole, een mysterieuze onderwatergrot voor de kust, is de droom van elke serieuze duiker. Maar deze 130 meter diepe uitdaging is lang niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig heeft Belize genoeg andere opties, zoals snorkelen langs het Barrièrerif, het langste op het noordelijk halfrond. Hier vind je 350 verschillende soorten vissen en ontelbaar veel koraaleilanden. Boek een catamarantour naar Hol Chan en snorkel door het kleurrijke koraal of omring je met haaien en roggen in de Shark Ray Alley.

Voor culturele expedities

Belize is als Mayagebied minder bekend, maar ook hier vind je verschillende ruïnes uit het vervlogen tijdperk. De bekendste is de oude stad Caracol, ooit één van de machtigste steden van de Maya’s. Minder bekend zijn de ruïnes van Lamanai, gelegen in het beboste noorden van Belize. Lamanai staat voor “ondergedompelde krokodil” en dankt die naam aan de vele krokodillen in de nabijgelegen rivier Río Nueve.

Voor culinair genieten

Ook als culinaire hotspot stelt Belize niet teleur. De lange kustlijn zorgt voor veel vis op de kaart , vooral kreeft is populair en relatief goedkoop. Het land kent veel traditionele restaurants, waar het typisch Belizaanse gerecht arroz con pollo, rijst met bonen en kip in een kokosachtige curry, waarschijnlijk hoog op de kaart staat. Je kunt natuurlijk ook zelf achter het fornuis kruipen. Met een traditionele Maya-kookcursus leer je Midden- Amerikaanse gerechten bereiden als een pro.

Voor ultieme ontspanning

In de schaduw van een wuivende palm, met een fruitige rumcocktail in je hand en je voetjes in het hagelwitte zand – Belize is de uitgelezen bestemming voor een paradijselijke ontsnapping aan de dagelijkse sleur. Voor de kust van Belize liggen bijna 200 cayes, idyllische eilandjes die op het koraalrif zijn gevormd. Er zijn grotere, levendige eilanden zoals Ambergis Cayes en Caye Caulker, maar ook piepkleine onbewoonde exemplaren, stuk voor stuk perfect om even helemaal tot rust te komen.

Experience Belize met je eigen huurauto!

ABC Travel heeft een mooie rondreis samengesteld, waarin je de veelzijdigheid van deze schitterende bestemming ontdekt in je eigen tempo. Je begint in het Cayo District in het westen van Belize. Hier maak je kennis met de dichtbegroeide jungle, slaap je in een bijzondere accommodatie, bewonder je de archeologische wonderen van de Maya’s en spot je flora en fauna in de omliggende natuur. In deze regio kun je veel actieve dingen doen, maar ook gewoon ontspannen en genieten van alles wat de jungle te bieden heeft. Na deze echte jungle ervaring kun je heerlijk bijkomen aan de prachtige stranden in de kustregio van Belize. Vooral op het langgerekte schiereiland Placencia kun je prima je vermaken met relaxen in je hangmat, maar dit is ook dé place-to-be voor een duik of snorkeltrip. Ben je nog niet genoeg in de Caribische sferen? Je vertrekt hierna voor een aantal nachtjes naar de eilanden Ambergris Caye en Caye Caulker. Door de relaxte sfeer, de langgerekte stranden en tropische setting waan je je werkelijk in een paradijsje!

Meer informatie over deze rondreis vind je HIER

Meer informatie:
ontdekbelize.nl
abctravel.nl

Facebook/Instagram:
@ABCTravelNL
@ontdekbelize

Instagram:
@abctravel95
@ontdekbelize

0 replies on “Tropisch Belize”