Nieuwe parels in de ketting van Relais & Châteaux

Het van origine Franse boutique hotel label Relais & Châteaux verwelkomde begin dit jaar vier nieuwe leden. Van het historische gedeelte van Beijing tot Duitsland. Ook de nieuwe leden zien het als hun missie hun verhaal en lokale erfgoed te delen met hun gasten.

Meridian Club Pine Cay– Turks- en Caicoseilanden

Een idyllischere plek dan dit 13-key hotel is moeilijk voor te stellen. Met elf kamers en twee villa’s op een van de mooiste plekjes op Pine Cay, een 800 hectare groot privé-eiland op de Turks- en Caicos-archipel van Brits West-Indië, biedt het elegante vijfsterren Meridian Club Pine Cay het toppunt van afzondering. Kirk Aulin, de Maître de Maison, zet zich in voor het behoud van deze paradijselijke oase door pro-actieve ecologische initiatieven. Zoals het opvangen van regenwater, elektrisch vervoer en zonnepanelen. Tevens geeft hij blijk van toewijding en eerbied voor deze buitengewone landschappen, die voornamelijk bestaan uit turquoise wateren en lange, stralend witte zandstranden.    


Les Étangs de Corot– Ville-d’Avray, Frankrijk- heropening in oktober

In het land dat gekoesterd werd door de schilder Corot – die de impressionisten inspireerde -, biedt Les Étangs de Corot een sereen toevluchtsoord op nog geen vijftien minuten van de hectiek van Parijs. Deze vredige huizen en weelderige binnenplaatsen brengen een rustieke en artistieke sfeer in de voormalige taverne. Antiek meubilair, reiskoffers en clubfauteuils geven de 43 kamers een warme en romantische uitstraling. De spa’s van Phytomer en Kos met uitzicht op de vijvers en toegang naar buiten gebruiken het beste dat de omgeving te bieden heeft. Hier, op een steenworp afstand van Versailles, plukt Michelinchef Rémi Chambard zijn groenten in de tuin van de koning en creëert hiermee een frisse, lichte keuken.  


Schote– Essen, Duitsland


‘Wat mensen nodig hebben is voedsel dat de ziel raakt: een teruggrijpen naar de smaken van onze jeugd,‘ aldus Nelson Müller, chef-kok van restaurant Schote. Deze met een Michelinster bekroonde culinaire kunstenaar slaagt er inderdaad in zijn gasten mee te voeren op een gastronomische reis door zijn eigentijdse keuken. Het restaurant is een afspiegeling van zijn persoonlijkheid: dynamisch, gastvrij en uitgesproken modern.


Hotel Xitan- Beijing, China


Het Xitan Hotel is gevestigd temidden een 500-jaar oude ruïne van een dorp dat dateert uit het Mingtijdperk, ten westen van Beijing in China. Met rondom een uitbundige omgeving van weelderige groene bergen ademt het gebouw de traditionele architectuur uit. Chef Guozhu Liu – de eerste chef-kok in Beijing die drie Michelinsterren verdiende in het Xin Rong Ji Restaurant en een van de weinigen die is ingewijd in de eeuwenoude (en met mystiek en geheimhouding omgeven) Chinese Tan keuken – herinterpreteert Chinese normen met hedendaagse flair. De opening staat  gepland voor september 2021.

Relais & Châteaux 
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van 580 unieke hotels en restaurants over de hele wereld, eigendom van en uitgebaat door zelfstandige ondernemers – in de meeste gevallen families – verenigd door een passie voor hun vak en de wens om een authentieke band met hun gasten tot stand te brengen. Aanwezig op alle vijf continenten: van de wijngaarden van Napa Valley en de Franse Provence tot de stranden van de Indische Oceaan. Het biedt een kennismaking met een levensstijl geïnspireerd door de plaatselijke cultuur en een unieke duik in de menselijke geschiedenis.  Relais & Châteaux nodigt reizigers uit alle hoeken van de wereld uit om te genieten van “heerlijke reizen”, te proeven van de onnavolgbare levenskunst die geworteld is in elke lokale cultuur en om unieke en onvergetelijke ervaringen te delen. Relais & Châteaux-leden worden gedreven door de wens om de rijkdom en diversiteit van de keukens en gastvrijheidstradities over de hele wereld te beschermen en te promoten.  
   

0 replies on “Nieuwe parels in de ketting van Relais & Châteaux”