Nederlands meest instafamous stranden

Wie deze dagen wil afkoelen aan het strand kan er maar beter héél vroeg bij zijn, of ter plekke verblijven. Met onze kust van wel 523 km, waarvan zo’n 353 km zich aan de Noordzeekant en de rest aan de Waddenzee en Westerschelde, moet er toch nog wel een (redelijk) rustig plekje voor je bij zitten. Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen heeft voor je uitgezocht wat de meest geliefde badplaatsen van Nederland zijn op Instagram. Dan weet je in ieder geval waar je influencers kunt verwachten. Opvallend: Zandvoort zit er niet bij! (Houd sowieso het nieuws in de gaten voor eventuele waarschuwingen als het strand te vol is)

1. Scheveningen #631.606

De pier, het reuzenrad het heeft natuurlijk allemaal zijn flair. En een goede verbinding zo vanuit de stad. Het strand bij Scheveningen heeft dit jaar voor de 10e keer de Blauwe Vlag toegekend gekregen, dat is een kwaliteits teken van het water en je kan rekenen op een opgeruimd strand. Verkoeling nodig? Bij zo’n 70 strandtenten kan je hier lekker lunchen of een drankje halen. Zomers zijn honden hier helaas niet welkom, van 15 mei tot 1 oktober kan je je viervoeter weer meenemen.

2. Texel #523.298

Op Texel strijk je heerlijk neer op een uitgestrekt 30 kilometer wit zand strand! In het hoogseizoen zijn er badmeesters aanwezig en de reddingsbrigade houdt ook een oogje in het zeil. Op veel strandgedeeltes mag je hond mee en lekker los lopen. Misschien heb je wel kans om de zeehondjes te spotten vanuit je ligstoel!

3. Terschelling #219.489

Heerlijk fietsend door de duinen kom je al snel op het lange brede strand van Terschelling. Je vindt er ook het karakteristieke Drenkelingenhuisje. Het strand heeft veel strandpaviljoens voor een fijne lunch en een zomerse cocktail. Het eiland bestaat voor bijna 80% uit natuurlijke duinen!

4. Ameland #184.005

Het strand van Ameland heeft dit jaar voor de 21ste keer een Blauwe Vlag gekregen, dit staat voor een opgeruimd strand met goede kwaliteit zwemwater. Voor een snackje en een drankje kan je terecht bij een van de paviljoens, bijvoorbeeld bij Paviljoen Sjoerd! Er zijn zo’n 5 surf en kitesurf scholen op Ameland, een lesje waard dit jaar? Er zijn ook genoeg parkeermogelijkheden bij het strand.

5. Vlissingen #168.949

Lekker flaneren langs de langste boulevard van Nederland. Bij deze havenstad aan de westerschelde zie je de grote schepen zo voorbij trekken. De boulevard is dan ook de hotspot voor een mooi instagram fotootje. Voor een drankje kan je terecht bij strandpaviljoen Kaapduin.

6. Domburg #119.887

Niet ver van Vlissingen weg vind je de fijne badplaats Domburg. Het zuidelijke Zeeland heeft waarschijnlijk de meeste zon uurtjes, dus daar zit je in de zomer wel goed. Naast het strand is ook het stadje erg leuk. Verdeeld over het strand zijn verschillende reddingsposten gestationeerd. Je hond mag zich hier trouwens ook helemaal uitleven!

7. Vlieland #118.534

Het vierde waddeneiland in deze ranking, Vlieland. Een waanzinnig mooie badplaats, die omgeven is door prachtige natuur. Het strand is in 2018 en 2019 uitgeroepen tot het schoonste strand van de Waddeneilanden. Om te zorgen dat de sterke stromingen iets afnemen zijn er op verschillende plaatsen strekdammen te vinden aan het strand. Als er genoeg wind staat kan je hier ook blokarten op het strand!

8. Egmond aan Zee #74.390

Neem je vlieger en je schep mee en klap je strandstoel hier heerlijk uit. Achter de duinen ligt een prachtig vissersdorpje, met op de uitkijk een witte vuurtoren. Vanuit Egmond aan zee ben je ook zo in Alkmaar of Bergen aan Zee als je er meerdere dagen wilt verblijven heb je verschillende mogelijkheden voor een uitstapje.

9. Kijkduin #74.276

Niet alleen Scheveningen, maar ook de badplaats Kijkduin is erg populair. Een mooi strand waar je voor kitesurfen aan het juiste adres bent! Of zoek een heerlijk plekje in de duinen voor een fijn uitzicht. Naast de gezellige strandhuisjes en paviljoens is het een strand om lekker van het zonnetje te genieten.

10. Hoek van Holland #69.183

Beach volleyball, een speeltuin of paardrijden. Activiteiten genoeg op het strand. Er staan veel mooie strandhuizen voor een super verblijf. Bij het deel “het Grote Strand” vind je de meeste strandpaviljoens, kom je nou juist voor het surfen of kitesurfen, dan kan je beter naar het “Hoekse strand” deel. Overdag mag je je hond hier in de zomermaanden helaas niet meenemen.

Onderzoeksmethode

Deze ranking is uitgevoerd door Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, op basis van het aantal gebruikte hashtags die zijn aangemaakt op Instagram. De gegevens zijn in Juli 2020 verzameld. Holidu heeft meer dan 70 badplaatsen in Nederland onderzocht. Stranden en badplaatsen met meer dan 100 # zijn meegerekend als op meer dan 80% van de feed strand foto’s te zien zijn.

Over Holidu

De missie van Holidu is om het zoeken en boeken van vakantiewoningen eindelijk gemakkelijk te maken. De zoekmachine voor vakantiehuizen stelt reizigers in staat om de ideale accommodatie voor de laagste prijs te boeken. Ook helpt het eigenaren van vakantiehuizen om met minder werk hun boekingen te vermenigvuldigen, door middel van de software en service oplossing onder de merknaam Bookiply. De broers Johannes en Michael Siebers hebben Holidu in 2014 opgericht. Het snelgroeiende bedrijf met start-up mentaliteit is gevestigd in München en heeft lokale kantoren in de meest aantrekkelijke reisbestemmingen van Europa. Voor meer informatie kijk op: www.holidu.nl en www.bookiply.nl