Nederlanders zoeken de natuur op in Frankrijk

Meer dan ooit doen bestemmingen met ruimte, natuur en buitenleven het goed. Dit ondervindt de Franse organisatie Huttopia, specialist in glamping op natuurcampings, dat het aantal aanvragen in de afgelopen maand flink zag toenemen. Een fijn zwembad, geen massa, privacy rond de accommodatie en de natuur zijn belangrijke aspecten blijkt uit een kleine rondvraag onder de Nederlandse gasten. Quotes als ‘We voelen ons hier prettig, het is niet zo massaal’ tot ‘De rust en de combinatie van natuur en comfort is perfect’ worden vaak gebruikt. Met 42 natuurcampings in Frankrijk speelt Huttopia goed in op de vraag naar rust en ruimte.

Over Huttopia
Met veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. Huttopia telt op dit moment 42 eigen locaties in Frankrijk, 1 in Nederland (sinds 2020) en 5 in Noord-Amerika. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie, dit betekent vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet, geen hutje-mutje maar ruimte en privacy. Vrijwel overal is een zwembad met een apart kinderbadje.

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende duurzame tenten en chalets van ‘canvas & hout’ met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’.

Huttopia heeft een eigen (boekings)kantoor in Nederland, aan de Choorstraat 8 in Utrecht. Voor informatie klik hier.