Oostwegel Collection

Where memories are made

Oostwegel Collection toont u een wereld vol inspiratie op niet-alledaagse, monumentale locaties in Zuid-Limburg.

Met liefde, oog voor detail en behoud van het originele karakter zijn tot ruïne vervallen landgoederen, een kasteel en een eeuwenoud klooster gerestaureerd tot hotels en restaurants. Hotels en restaurants die een onuitwisbare indruk achterlaten. De betovering van de omliggende natuur, de zorg voor het behoud van het cultureel erfgoed en de bevlogenheid van de medewerkers maken een verblijf in een van de huizen van Oostwegel Collection tot een ervaring om steeds opnieuw te beleven.

Oostwegel Collection bestaat uit drie hotels: Winselerhof, Château St. Gerlach en Kruisherenhotel Maastricht. Ook op culinair gebied heeft Oostwegel Collection veel te bieden: met maar liefst acht restaurants is er voor ieder wat wils.

Château Neercanne
Podium of surprise

In Maastricht, op de grens met België, ligt het enige terrassenkasteel van Nederland: Château Neercanne. Het hoogste niveau van de historische baroktuinen doet in de zomer dienst als terras. In de voormalige stallen is het huiselijke lunchrestaurant l’Auberge gevestigd. Dit restaurant heeft een door Michelin toegekende Bib Gourmand. In het kasteel zelf huist het door Michelin met ster bekroonde Restaurant Château Neercanne. Restaurant Château Neercanne heeft een rijke culturele en culinaire traditie. De keuken, onder leiding van chef de cuisine Gilbert von Berg en executive chef Hans Snijders, is Frans georiënteerd en maakt zo veel mogelijk gebruik van producten uit de regio. De mergelgrotten nodigen uit tot een aperitief en vormen een buitengewoon decor voor vergaderingen, feesten en wijnproeverijen. Château Neercanne is lid van Relais & Châteaux.

Winselerhof
Savour the south

Aan de rand van het schitterende Strijthagerbeekdal, tussen Maastricht en Aken, ligt Winselerhof. De kleinschaligheid van de karaktervolle Zuid-Limburgse herenboerderij, het omliggende natuurgebied en de liefde van het team voor gastvrijheid doen de alledaagse hectiek vergeten. Winselerhof beschikt over 49 hotelkamers. Het verfijnde Restaurant Pirandello staat bekend om de hoogwaardige Italiaanse keuken met eerlijke producten. Italiaans design geeft het restaurant een warme, hedendaagse sfeer. Deze sfeer sluit aan bij de eenvoud, smaak en authenticiteit van de Italiaanse gerechten, bereid met verse, regionale en biologische ingrediënten. Sommige producten zijn zelfs afkomstig van het landgoed zelf. Naast Restaurant Pirandello kunt u bij Winselerhof ook terecht bij Luigi’s Lunchrestaurant & Bar. Het restaurant met bar is gelegen in de karaktervolle gewelven van het eeuwenoude landgoed. Een heerlijke plek om overdag ongedwongen te genieten van een kop koffie met Limburgse vlaai, een focaccia of lunch. Winselerhof is lid van Small Luxury Hotels of the World.

Château St. Gerlach
Transend the ordinary

In Valkenburg, in het schitterende Ingendael, ligt het sprookjesachtige Château St. Gerlach. Een landgoed vol herinneringen en met een overweldigende schoonheid en grandeur. Het eeuwenoude landgoed staat garant voor bijzondere hotelovernachtingen. De 113 hotelkamers, suites en huiselijke hotelappartementen bieden alle comfort voor een uniek zakelijk of privéverblijf in Zuid-Limburg. De gastronomie waar Oostwegel Collection om bekend staat, proeft u terug bij Restaurant Château St. Gerlach. In dit luxe à-la-carte-restaurant kookt chef de cuisine Guido Le Bron de Vexela verfijnde, Frans georiënteerde gerechten met ingrediënten van het landgoed en uit de regio. Bistrot de Liège is een laagdrempelig, huiselijk restaurant. Net als Restaurant Château St. Gerlach maakt de keuken zo veel mogelijk gebruik van producten uit eigen tuin en regio. Bij mooi weer is het mogelijk om te lunchen of dineren op het terras. Voor een kop koffie met Limburgse vlaai of een lunch kan men terecht bij Burgemeester Quicx, Coffee & More, gevestigd in een kasteelhoeve naast de entree van het landgoed. Wilt u nog meer ontspanning? Dan kunt u terecht in Spa & Wellness St. Gerlach voor onder andere een ontspannen massage. Met zestien zalen en salons biedt Château St. Gerlach een diversiteit aan mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Château St. Gerlach is lid van Relais & Châteaux.

Kruisherenhotel Maastricht
Design between heaven and earth

Het met vijf sterren geclassificeerde Kruisherenhotel Maastricht ligt in het centrum van Maastricht in het voormalige 15e-eeuwse Kruisherenklooster. Samen met de monumentale gotische kerk is dit complex getransformeerd tot designhotel. De inrichting is een creatie van de internationaal geroemde interieurarchitect Henk Vos in samenwerking met internationale ontwerpers als Le Corbusier, Ingo Maurer en Philip Starck. De architectonische contrasten tussen verleden en heden komen overal in het hotel tot leven, van de indrukwekkende entree tot luxe hotelkamers tot Winebar Rouge & Blanc. Het samenspel van geschiedenis, design, muziek, kunst, gastvrijheid en expertise laat een overweldigende indruk achter. In het schip van de kerk van het indrukwekkende Kruisherenhotel Maastricht bevindt zich de entresol met het Kruisherenrestaurant. Een ruimtelijke verdieping met een hemels uitzicht voor ontbijt, lunch en diner. De glas-in-loodramen van het voormalige kerkkoor en de eigentijdse lichtobjecten, die door de lucht lijken te zweven, zorgen voor een betoverend licht. Het Kruisherenrestaurant heeft een verfijnde, regionaal georiënteerde keuken. Het restaurant is beloond met twaalf punten van GaultMillau.

Kruisherenhotel Maastricht is lid van Design Hotels.
W: oostwegelcollection.nl

0 replies on “Oostwegel Collection”