Hotel de Cantharel: paarden ook welkom!

Weekendje groen doen op de Veluwe? Dan ben je bij Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel op het juiste adres! Dit hotel, met de Veluwe als achtertuin, is al meer dan 40 jaar een begrip en is inmiddels uitgegroeid tot een heuse hotelhoeve. Op het 20 hectare bosrijke terrein maak je ook kennis met andere verrassend leuke plekken. Ga bijvoorbeeld culinair genieten bij Huisje James, doe mee met een kookworkshop met wijnproeverij of onderneem een van de vele (buiten)activiteiten. Vanaf het hotel wandel of fiets je zo de bossen in. En ja, zelfs je paard is welkom!

Met je eigen paard naar de Veluwe

De Cantharel is niet zomaar een hotel maar óók een paardenhotel! Vanaf het paardenhotel leidt een onverhard pad naar ruim 200 kilometer ruiterroutes voor een onvergetelijke tocht door bossen, over heidevelden en uitgestrekte zandverstuivingen. En net als de fietsroutes, zijn ook alle ruiterroutes voorzien van een knooppuntennetwerk. Op deze manier plan je heel gemakkelijk de tocht die jij wil maken. De dag sluit je af met een drankje in de blokhut, uitkijkend over de paardenweide. Overnachten doe je in een sfeervolle kamer met veranda, waarbij je uitkijkt op bossen en weilanden, terwijl je weet dat je paard dik in het stro staat in een van de luxe stallen. Klik HIER voor één van ruiterarrangementen.

Outdoor activiteiten

In de buurt van het paardenhotel bevindt zich ’t Buitenhuisje waar echte Veluwe-kenners de mooiste wandel- en fietspaden kunnen uitstippelen, maar ook de meest geschikte ruiterroutes. Hier kun je ook terecht voor het huren van een (elektrische) fiets of mountainbike. Wil je de omgeving op een heel andere manier ontdekken? Ga dan voor een koetsrit of huifkartocht. Bij ’t Buitenhuisje koop je ook alvast je kaartjes voor de attractieparken in de omgeving.

Dineren in Huisje James

Huisje James ligt verscholen in het groen, op een sprookjesachtige locatie achter het hotel. Je wordt ontvangen in de vroegere werkplaats waar de heer James sleutelde aan zijn oldtimers. Nu is het een sfeervolle ontvangstruimte waar je een hapje en drankje geserveerd krijgt voordat je aan tafel gaat. Het  restaurant is eind vorig jaar beloond tijdens de presentatie van de culinaire gids GaultMillau 2019. Als nieuwe binnenkomer heeft het restaurant de Prijs Plezier Award gewonnen, die wordt toegekend aan een restaurant dat een bijzondere beleving biedt en ook nog eens vriendelijk is geprijsd.

Streekgerechten en meer

De Cantharel biedt meer voor alle fijnproevers. In het restaurant van de Cantharel geniet je van duurzame en culinaire à la carte gerechten. Heerlijke nieuwe streekgerechten voor lunch en diner met al het vers van de Veluwe. Ontdek ook eens het onbeperkte Live Cooking buffet of de zondagsbrunch. Zelf koken? Reserveer dan eens een kookworkshop met wijnproeverij in het naast het hotel gelegen landhuis. Chef-kok Justa van Ryssen, die o.a. werkzaam is geweest bij de Librije, verzorgt een creatief avondvullend programma en bereid samen met de groep een 4-gangen diner. De sommelier selecteert er de mooiste wijnen bij en leert je de kneepjes van het vak over proeven en gastvrijheid.

Wellness

Na een dag vol met buitenactiviteiten, kun je bij de Cantharel ook terecht voor een ontspannende lichaamsmassage of een gezichtsbehandeling. Maak je liever gebruik van de sauna, het Turks stoombad en de heerlijk verwarmde waterbedden? Ook dat kan bij de Cantharel. Om het buitengevoel nog meer te benadrukken start de Cantharel medio 2019 met de bouw van een Wellnesstuin met een binnen- en buitenzwembad, een tuin met sauna’s en relaxbedden speciaal voor de hotelgasten. De verwachte opening van de Wellnesstuin is december 2019.

Informatie en/of reserveren

Voor meer informatie en/of reserveringen: vandervalkapeldoorn.nl

Ook voor informatie over de verschillende arrangementen, leuke eten & drinken tips, alle wellness mogelijkheden en outdooractiviteiten.